15. maaliskuu 2004 10:10 kategoriassa Pörssitiedotteet
Nokian Renkaat Oyj Lehdistötiedote 15.3.2004

NOKIAN RENKAAT TEHOSTAA MOSKOVAN ALUEEN LOGISTIIKKAANSA


Nokian Renkaat tehostaa ja vahvistaa logistiikkatoimintaansa Moskovan alueella. Yhtiö on vuokrannut varastorakennuksen Orehovo-Zuevon alueelta, noin 70 kilometriä Moskovasta itään. Keskuksen pinta-ala on noin 7500 m2, ja tila riittää noin 350 000 renkaan varastoimiseen.

Nokian Renkaat aikoo kehittää uudesta varastostaan asiakkaitaan ja jakelua sujuvasti palvelevan logistiikkakeskuksen.

- Tilaa on tarkoitus käyttää muuhunkin kuin tuotteiden varastointiin. Aloitamme talvirenkaiden nastoituksen maalis-huhtikuussa, autokaupan asennustoiminta käynnistyy myöhemmin tänä vuonna. Lisäksi selvitämme pinnoittamon perustamismahdollisuuksia, Nokian Renkaiden logistiikka- ja ostojohtaja Kari-Pekka Laaksonen kertoo.

Tavoitteena entistä parempi asiakaspalvelu

Nokian Renkaat toimittaa Suomessa valmistettuja Nokian-merkkisiä renkaita rautateitse Orehovo-Zuevon logistiikkakeskukseen, josta renkaat toimitetaan suoraan moskovalaisasiakkaille. Ainakin alkuvaiheessa keskus toimii myös noutovarastona, josta asiakkaat voivat itse hakea tilaamansa renkaat. Jatkossa rengastoimituksia tehostetaan entisestään, ja tavoitteena on kehittää Moskovan logistiikkakeskuksesta koko alueen jakelusta vastaava yksikkö.

Logistiikkakeskuksen varastointi-, asennus- ja nastoituspalvelut Nokian Renkaat on ulkoistanut. Yhteistyökumppani on logistiikkaan erikoistuneen yrityksen venäläinen tytäryhtiö. Varaston työntekijät ovat venäläisiä.

Varastotiloista on solmittu pitkäaikainen vuokrasopimus. Venäjän rengasmarkkinoiden kasvaessa logistiikkakeskuksen laajentaminen on todennäköisesti tarpeen parin vuoden kuluttua. Nykyisen varastorakennuksen alueella on tilaa, eli logistiikkakeskusta voidaan laajentaa toimitusmäärien kasvaessa.

Nokian Renkailla on myös Pietarin alueella renkaiden jakelupiste, josta kehitetään tehokas logistiikkaratkaisu palvelemaan pietarilaisasiakkaita ja yhtiön omaa, Pietarin Vsevolozshkin alueella vuonna 2005 aloittavaa tehdasta mahdollisimman hyvin.

Lisätietoja: Nokian Renkaat Oyj

logistiikka- ja ostojohtaja Kari-Pekka Laaksonen, puh. +358 3 340 7149