27. toukokuu 2014 09:00 kategoriassa Pörssitiedotteet

Nokian Renkaat Oyj Pörssitiedote 27.5.2014 klo 9.00

Nokian Renkaat Oyj:n seuraavaksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Ari Lehtoranta

Nokian Renkaat Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön seuraavaksi toimitusjohtajaksi diplomi-insinööri Ari Lehtorannan, 51. Hän aloittaa työnsä Nokian Renkaiden palveluksessa 1.9.2014 ja toimitusjohtajana 1.10.2014. Lehtoranta toimii tällä hetkellä Kone Oyj:n Keski- ja Pohjois-Euroopan liiketoimintojen johtajana.

Nokian Renkaiden nykyinen toimitusjohtaja Kim Gran jatkaa tehtävässään 30.9.2014 saakka, jolloin hän käyttää sopimuksensa mukaisen mahdollisuuden siirtyä eläkkeelle. Gran on johtanut yhtiötä 1.9.2000 lähtien. Hän jatkaa yhtiön hallituksen jäsenenä.

”Ari Lehtorannalla on vahva kansainvälisen liiketoiminnan johtamisen kokemus ja näyttöjä tuloksen tekemisestä yhdessä organisaation kanssa. Olen vakuuttunut, että hänen johdollaan Nokian Renkaat jatkaa menestyksekästä kannattavan kasvun strategian toteuttamista”, sanoo Petteri Walldén, yhtiön hallituksen puheenjohtaja.

”Haluan tässä vaiheessa kiittää Kim Grania hänen erinomaisesta työstään Nokian Renkaissa. Hänen 14-vuotisen toimitusjohtajakautensa aikana Nokian Renkaista on tullut maailman kannattavin rengasalan yritys. Omistajat ovat voineet todeta yhtiön pörssikurssin kymmenkertaistuneen ja erinomainen tulostaso on mahdollistanut hyvät osingot. Olen hyvin iloinen siitä, että yhtiö voi hyödyntää hänen osaamistaan hallitustyöskentelyn kautta”, Walldén jatkaa.

Ari Lehtoranta kommentoi tuoretta nimitystään: ”Odotan innolla tätä uutta haastetta. Tavoitteeni on yhdessä Nokian Renkaiden kokeneen johtoryhmän kanssa jatkaa yhtiön menestystarinaa ja kirjoittaa siihen uusia lukuja. Uskon, että pystymme jatkossakin kehittämään yhtiön liiketoimintaa ja saavutamme yhtiön strategiset tavoitteet myös tulevaisuudessa”.

Ari Lehtorannan CV ja valokuva ovat nähtävissä Nokian Renkaiden verkkosivulla osoitteessa www.nokianrenkaat.fi/yritys/sijoittajat/hallinto-ja-ohjausjarjestelma/konsernin-johtoryhma/

Nokian Renkaat Oyj
Antti-Jussi Tähtinen
Markkinointi- ja viestintäjohtaja

Lisätiedot:

Petteri Walldén, hallituksen puheenjohtaja, puh. 0400 694 444

Kim Gran, toimitusjohtaja, puh. 010 401 7336

Ari Lehtoranta, toimitusjohtaja 1.10.2014 alkaen, puh 010 401 7733

Jakelu: NASDAQ OMX Helsinki, media ja www.nokiantyres.com