11. tammikuu 2016 12:46 kategoriassa Yhtiöuutiset

Nokian Renkaat Oyj YK:n Global Compact –aloitteen jäseneksi

Nokian Renkaat on allekirjoittanut Yhdistyneiden Kansakuntien Global Compact -aloitteen ja rekisteröity aloitteen tukijajäseneksi 23.12.2015 alkaen. Aloitteen allekirjoittaminen vahvistaa entisestään konsernin sitoutumista kannattavaan liiketoimintaan vastuullisin keinoin.

”Aloitteen kymmenen periaatetta ovat yhdenmukaiset Nokian Renkaiden eettisen ohjeistuksen kanssa ja niiden edistäminen tukee asemaamme vastuullisena premium-valmistajana. Tavoitteemme on kannattava liiketoiminta vastuullisin keinoin ja olemme sitoutuneita ottamaan aloitteen periaatteet osaksi strategiaamme, kulttuuriamme ja päivittäisiä toimintojamme”, sanoo Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Ari Lehtoranta.

YK:n alainen Global Compact on maailman suurin yritysten yhteiskuntavastuualoite, jonka käynnisti Kofi Annan vuonna 2000. Aloitteen allekirjoittaneet yritykset sitoutuvat vapaaehtoisesti edistämään liiketoiminnassaan kymmentä kansainvälisesti tunnustettua periaatetta, jotka koskevat ihmisoikeuksia, työntekijöiden oikeuksia, ympäristön suojelua ja korruption vastustamista.

Mukana on maailmanlaajuisesti yli 8 000 yritystä ja noin 4 000 muuta osallistujaa, kuten kansalaisjärjestöjä ja julkisen sektorin toimijoita.

http://www.unglobalcompact.org

Nokian Renkaat Oyj
Antti-Jussi Tähtinen
Markkinointi- ja viestintäjohtaja

Lisätietoja: Laatu- ja prosessinkehitysjohtaja Teppo Huovila, [email protected], +358 10 401 7701