25. toukokuu 2021 15:00 kategoriassa Yhtiöuutiset

Nokian Renkaat kasvattaa tuotantoa Yhdysvaltain-tehtaalla – lisää kolmannen ja neljännen vuoron

Nokian Renkaat Oyj Yhtiötiedote 25.5.2021 klo 15.00

Nokian Renkaat vastaa kasvavaan kysyntään ja lisää Yhdysvaltain-tehtaalleen kolmannen ja neljännen vuoron. Lisäyksen myötä tuotantokyky kasvaa ympärivuorokautiseksi.

Yhtiö käynnisti kolmannen vuoron 17.5. alkavalla viikolla ja lisää neljännen heinäkuun puolivälissä. Vuorojen lisääminen tukee Nokian Renkaiden suunnitelmaa valmistaa miljoona rengasta Yhdysvaltain-tehtaassa vuonna 2021.

Nokian Renkaat on miltei kaksinkertaistanut Yhdysvaltain-tehtaan työvoiman vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla. Daytonissa työskentelee nyt noin 300 henkilöä. Kun laitos tulevien vuosien aikana saavuttaa täyden kapasiteetin, se pystyy valmistamaan vuosittain jopa neljä miljoonaa rengasta ja työllistää noin 400 työntekijää.

”Premium-renkaidemme kysyntä kasvaa myös Pohjois-Amerikassa, ja tarjoamme tuotteita, jotka on räätälöity alueen autoilijoiden tarpeisiin. Toteutamme kasvustrategiaamme ja tarjoamme monipuolisen valikoiman renkaita vaativiin olosuhteisiin. Viime vuonna lanseerasimme ennätysmäärän uusia tuotteita globaalisti ja vuonna 2021 teemme uuden ennätyksen,” toteaa Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Jukka Moisio.

Nokian Renkaat aloitti kaupallisen tuotannon Yhdysvaltain-tehtaassa tammikuussa 2020 vastatakseen tuotteidensa kasvavaan kysyntään Pohjois-Amerikan markkinoilla. Yhtiö valmistaa all-season- ja all-weather-renkaita huippunykyaikaisessa tehtaassa, joka sai aiemmin tänä vuonna LEED v4 Silver -ympäristösertifioinnin ensimmäisenä rengasalan tuotantolaitoksena.

Tehtaan avulla Nokian Renkaat voi lyhentää toimitusaikoja asiakkailleen Pohjois-Amerikassa sekä valmistaa alueen autoilijoiden tarpeisiin räätälöityjä renkaita; esimerkki tästä on Nokian Tyres One, henkilöautojen all-season-rengas, joka lanseerattiin Pohjois-Amerikassa tammikuussa.

”Laajentaminen kolmeen ja neljään vuoroon antaa meille mahdollisuuden lisätä tuotantokapasiteettia huomattavasti ja saada samalla tehokkuusetua jatkuvasta tuotannosta,” toteaa hankinnasta, tuotannosta ja toimitusketjusta vastaava johtaja Adrian Kaczmarczyk.

Tammi-maaliskuussa 2021 Nokian Renkaat teki ennätyksen myyntivolyymeissa kasvattaen liikevaihtoaan vuoden takaisesta globaalisti 28,5 % ja 27,5 % Pohjois-Amerikassa vertailukelpoisilla valuutoilla laskettuna.

Yhdysvaltain-tehtaan tuotannon lisäämisen lisäksi Nokian Renkaiden Venäjän-tehdas käy täydellä kapasiteetilla ja maaliskuussa yhtiö ilmoitti lisäävänsä Suomen-tehtaansa tuotantokapasiteettia 30 %:lla. Yhtiö myös ilmoitti testauksen alkaneen uudessa Espanjan-testikeskuksessaan toukokuussa 2021.

Nokian Renkaat Oyj

Päivi Antola
Johtaja, Sijoittajasuhteet ja konserniviestintä

Lisätietoja: Wes Boling, markkinointiviestintäpäällikkö, [email protected]