1. huhtikuu 2015 11:49 kategoriassa Yhtiöuutiset

Nokian Renkaat julkaisi yritysvastuuraporttinsa

Nokian Renkaat Oyj on julkaissut GRI G4 -ohjeistoa noudattavan yritysvastuuraporttinsa, joka on luettavissa osoitteessa www.nokianrenkaat.fi/yritys/vastuullisuus.

Raportti kuvaa Nokian Renkaiden toimintaa ympäristövastuun sekä sosiaalisen ja taloudellisen vastuun näkökulmasta, osana kansainvälistä arvoketjua.

– Viime vuosi oli merkittävien kansainvälisten tapahtumien aikaa yhtiömme keskeisillä markkina-alueilla, kun Ukrainan tapahtumat sekä Venäjän taloudellinen tilanne ruplan devalvoitumisen ja öljyn hinnan laskun myötä vaikuttivat toimintaamme. Oman henkilöstömme hyvinvoinnin varmistaminen on ollut meille erityisen tärkeää nyt, kun politiikan muutokset vaikuttavat heidän arkeensa. Vuoden lopussa liityimme myös IRSG:n (International Rubber Study Group) jäseneksi. Tämä on meille merkittävää, sillä kiinnostus tuotteiden alkuperään on lisääntynyt, ja yhden haasteen renkaiden vastuulliseen hankintaan tuo raakakumi. Olemalla mukana tässä kumin tuottajien ja käyttäjien katto-organisaatiossa pääsemme edistämään kumin tuotannon kestävää kehitystä tulevaisuudessa, kertoo Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Ari Lehtoranta.

Nokian Renkaiden yksi vastuullisuuden kulmakivistä on turvalliset tuotteet ja tuotekehitys. Jatkuvalla parantamisella tuotetaan ympäristöystävällisempiä ja turvallisempia renkaita, jotka takaavat ihmisten luotettavan ja vaivattoman matkanteon haastavissakin olosuhteissa. Esimerkkinä tästä yhtiö kehitti viime vuonna maailman energiatehokkaimman talvirenkaan Nokian Hakkapeliitta R2:n. Sähkö- ja hybridiautoihin suunnattu uusi Nokian Hakkapeliitta R2 -talvirengas yhdistää erinomaisen talvipidon ja alhaisen vierintävastuksen, mikä lisää auton toimintasädettä ja vähentää syntyviä päästöjä. Myös rengasvalmistuksen tuotantomenetelmiä kehitetään jatkuvasti laadun ja tuottavuuden parantamiseksi sekä hiilijalanjäljen minimoimiseksi.

Nokian Renkaat Oyj
Antti-Jussi Tähtinen
Markkinointi- ja viestintäjohtaja

Jakelu: media ja www.nokiantyres.com