5. lokakuu 2000 21:00 kategoriassa Pörssitiedotteet
Nokian Renkaat Oyj Pörssitiedote 6.10.2000 klo 11.45 1/1

NOKIAN RENKAAT JA MICHELIN GROUP ALLEKIRJOITTIVAT KAKSI VALMISTUSSOPIMUSTA


Nokian Renkaat ja Michelin allekirjoittivat eilen kaksi valmistussopimusta. Sopimukset koskevat Nokian-merkkisten maatalous- ja teollisuusrenkaiden sekä kuorma-autonrenkaiden valmistusta Michelinin tehtailla. Sopimukset ovat voimassa kolme vuotta. Sen jälkeen ne vahvistetaan aina vuodeksi kerrallaan.

Maatalous- ja teollisuusrenkaiden koevalmistus on jo aloitettu Michelinin tehtaalla Puolassa, ja ensimmäiset renkaat on tarkoitus saada myyntiin vuoden 2000 aikana. Pääosa Michelinin valmistukseen siirtyvistä renkaista on aiemmin valmistettu Romaniassa. Näiden renkaiden osuus Nokian raskaiden renkaiden liikevaihdosta on viime vuosina ollut 3-4 %.

Yhteistyö kuorma-autonrenkaiden valmistuksen aloittamiseksi on myös käynnistynyt ja ensimmäiset renkaat saadaan tuotantoon vuoden 2001 alussa. Kuorma-autonrenkaat valmistetaan Michelinin uudella kuorma-autonrengastehtaalla Puolassa. Kuorma-autonrenkaiden osuus on ollut noin 15 % Nokian raskaiden renkaiden liikevaihdosta.

- Sopimusvalmistusyhteistyö Michelinin kanssa antaa Nokian Renkaille mahdollisuuden kasvattaa kyseisten tuotealueiden myyntiä, laajentaa tuotevalikoimaa ja parantaa selvästi palvelutasoa. Lisäksi Nokian Renkaat voi keskittyä omassa tuotannossaan ydinalueisiinsa sekä parantaa tuottavuuttaan, sanoo Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Kim Gran.

Nokian Renkaat Oyj

Raila Hietala-Hellman
viestintäjohtaja

Lisätietoja: toimitusjohtaja Kim Gran, puh. (03) 340 7336.

Jakelu: HEX ja keskeiset tiedotusvälineet