12. joulukuu 2022 08:00 kategoriassa Yhtiöuutiset

NOKIAN RENKAAT EUROOPAN VASTUULLISIMPIEN PÖRSSIYRITYSTEN JOUKOSSA: VALITTIIN JÄLLEEN ARVOSTETTUUN DOW JONES -VASTUULLISUUSINDEKSIIN

Nokian Renkaat Yhtiötiedote 12.12.2022 klo 8.00

Nokian Renkaat valittiin Dow Jonesin kestävän kehityksen Dow Jones Sustainability Europe -indeksiin.

– Vastuullisuus on yksi Nokian Renkaiden strategian kulmakivistä, ja olemme ylpeitä siitä, että meidät valittiin Dow Jonesin vastuullisuusindeksiin. Meillä on kunnianhimoiset tavoitteet kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi. Lisäämme myös uusiutuvien ja kierrätettyjen raaka-aineiden määrää tuotteissamme, turvallisuudesta tietenkin tinkimättä. Alkuvuonna 2023 alamme rakentaa rengasalan ensimmäistä hiilidioksidipäästötöntä tehdasta Oradeaan Romaniaan, sanoo Teppo Huovila, Nokian Renkaiden Laatu- ja vastuullisuusjohtaja.

Nokian Renkaat sai tulokseksi 75/100 pistettä vuoden 2022 S&P Globalin yritysvastuuarvioinnissa (tuloksen päiväys: 18.11.2022). Yritys sai täydet pisteet kolmessa osiossa, jotka koskivat tuotteiden laadunhallintaa, ympäristöraportointia ja yhteiskunnallista raportointia. Yhteensä arvioinnissa oli 23 osiota, jotka koskivat ympäristöön, yhteiskuntavastuuseen ja hallintotapaan liittyviä asioita. Nokian Renkaat sai alansa* parhaat pisteet työterveyttä ja -turvallisuutta koskevassa osiossa (82 pistettä; * = Autoteollisuuden komponenttivalmistajat).

Dow Jones Sustainability Europe -indeksiin valituksi tuleminen tarkoittaa, että Nokian Renkaat kuuluu Euroopan vastuullisimpiin pörssiyrityksiin. Teollisuudenaloilta Autoteollisuus ja Autoteollisuuden komponenttivalmistajat valittiin Dow Jones Sustainability Europe -indeksiin vain kolme yritystä.

Nokian Renkaat haluaa olla edelläkävijä vastuullisuudessa. Osoituksena siitä ovat muun muassa seuraavat asiat:

  • Toukokuussa 2020 Nokian Renkaista tuli ensimmäinen rengasvalmistaja, jonka hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen tähtäävät Science Based Targets -tavoitteet hyväksyttiin virallisesti.
  • Nokian Renkaat on vähentänyt tuotannosta aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä 43 % vuosina 2015-2022.
  • Nokian Renkaiden renkaiden vierintävastusta on pienennetty keskimäärin 8,5 % vuoteen 2013 verrattuna. Tämä vastaa 65 000 auton vuosittaisia pakokaasupäästöjä.
  • Nokian Renkaat aikoo lisätä uusiutuvien ja kierrätettyjen raaka-aineiden määrää renkaissaan 50 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä.
  • Nokian Renkaat rakentaa rengasalan ensimmäisen hiilidioksidipäästöttömän tehtaan Oradeaan, Romaniaan. Kaupallisen rengastuotannon odotetaan alkavan alkuvuodesta 2025. 

Indeksi listaa Euroopan vastuullisimmat yritykset

Dow Jones Sustainability Europe -indeksiin pääsevät yritykset, jotka ovat johtajia vastuullisuudessa. Yritysten vastuullisuuskartoituksen tekee S&P Global. Arvioita on tehty vuodesta 1999 lähtien, ja yritysten vastuullisuuden arviointi keskittyy kriteereihin, jotka ovat sekä alakohtaisia että taloudellisesti merkittäviä.  

Sijoittajille kyseessä on yritysvastuun tason arvostettu ja perusteellinen arviointi. Tämän vuoden arviointi perustuu pääosin yhtiöiden vuoden 2021 suoritukseen. Vain kunkin alan johtavat yritykset sisällytetään vuosittain vastuullisuusindeksiin. S&P:n Globalin arvioinnin kohteena oli maailmanlaajuisesti yli 3 500 yritystä.

Nokian Renkaiden vastuullisuustyöstä voi lukea lisää yrityksen verkkosivuilta.

Lisätiedot:

Teppo Huovila, Laatu- ja vastuullisuusjohtaja, puh. +358 10 401 7701

[email protected], [email protected]