16. elokuu 2023 12:00 kategoriassa Yhtiöuutiset

Nokian Renkaat esittelee uuden ELECTRIC FIT® -symbolin, joka auttaa kasvavaa sähköautojen kuljettajien joukkoa löytämään autoihinsa sopivat renkaat

Nokian Renkaat Oyj Lehdistötiedote 16.8.2023 klo 12.00

Sähköautot ovat siirtyneet kapeasta markkinasta massojen kiinnostuksen kohteeksi, ja myytyjen sähköautojen määrä kasvaa maailmanlaajuisesti vuosi vuodelta. Sähköautojen markkinan nopea kasvu ja ajamisen lisääntyvä sähköistyminen vaikuttavat myös renkaiden suunnitteluun. Nokian Renkaat on suunnitellut ja testannut renkaitaan sähköautoja varten jo yli 10 vuoden ajan. Todisteena renkaiden sopivuudesta sähköautoihin Nokian Renkaat esittelee ELECTRIC FIT® symbolin Nokian Tyres® brändätyille renkailleen.

Jotta sähköautojen kuljettajien olisi helpompi löytää autoonsa sopivat renkaat, Nokian Renkaat ottaa käyttöön uuden ELECTRIC FIT® symbolin sekä nykyisiä että tulevia tuotteitansa varten. Symboli ilmaisee, että Nokian Tyres® renkaat voidaan asentaa sekä polttomoottori- että sähköautoihin ja että ne toimivat turvallisesti ja laadukkaasti molemmissa.

”Olemme jo vuosien ajan kehittäneet ja testanneet tuotteemme niin, että ne ovat sähköautoihin yhteensopivia premium-vaihtoehtoja. Sähköautomarkkinoiden kasvun kiihtyessä uusi ELECTRIC FIT® symboli toimii merkkinä näistä vuosikymmenen mittaisista panostuksista”, sanoo Nokian Renkaiden tuotteista ja innovaatioista vastaava johtaja Jukka Kasi.

Uusi ELECTRIC FIT® symboli kertoo, että rengas sopii sähköautoihin. Symbolin avulla rengasalan ammattilaisten ja kuluttajien on helppo tunnistaa Nokian Renkaiden tuotteet laadukkaana valintana sähköautokäyttöön.

Turvallista ajoa kaikilla autoilla

Akkujen tuoman lisäpainon vuoksi sähköautojen renkaiden pitää kantaa entistä raskaampia kuormia. Niiden tulee myös reagoida nopeasti auton suureen vääntömomenttiin ja varmistaa ajoneuvon luotettava hallinta joka tilanteessa.

”Tuotteemme tarjoavat turvallista ajoa kaikenlaisilla autoilla. Testaus on keskeistä, jotta renkaiden suorituskyky integroituu saumattomasti sähköautoihin. Autojen uusi voimalinja ei itse asiassa ole muuttanut fokustamme merkittävästi. Turvallisuuden lisäksi olemme aina kehittäneet myös renkaan muita ominaisuuksia, kuten matalaa vierintävastusta, kestävyyttä ja mukavuutta. Sähköautojen myötä näistä ominaisuuksista on tullut entistäkin tärkeämpiä, ja kuljettajat ovat tulleet niistä yhä tietoisemmiksi”, Kasi toteaa.

Laadukkaat premium-tuotteet sopivat kaikille voimalinjoille, minkä lisäksi osassa Nokian Renkaiden sähköautoille tarkoitettuja erikoisrenkaita on Nokian Tyres SilentDrive® äänenvaimennusteknologia, joka vaimentaa sisämelua vastaamaan sähköautojen hiljaisuutta. Ne ovat huipputuotteita kaikkein vaativimmille sähköautojen kuljettajille.

Jatkuva innovointi takaa saumattoman sopivuuden sähköautoihin

Nokian Renkaat kehitti maailman ensimmäisen talvirenkaan vuonna 1934. Siitä alkaen yhtiö on tehnyt innovaatioita, jotka edistävät turvallisempaa autoilua kaikissa olosuhteissa ja kaikkina vuodenaikoina – kaikilla autoilla. Sähköautoja koskeva tutkimus- ja kehitystyö alkoi jo yli vuosikymmen sitten. 

”Sähköistymisen alkuajoista asti Nokian Renkaat on testannut renkaitaan ja rengasprototyyppejään useissa eri sähköautoja koskevissa yhteistyöhankkeissa sekä yhdessä sähköautovalmistajien kanssa, altistaen ne vaativimmille mahdollisille olosuhteille ja ajotilanteille edistääkseen näin renkaiden suorituskyvyn kehitystä riippumatta autojen muuttuvista voimalinjoista”, Kasi jatkaa.

Mullistavan tutkimus- ja kehitystyön tuloksena Nokian Renkaat julkisti maailman ensimmäisen erityisesti sähköautoille suunnitellun talvirenkaan jo vuonna 2014. Julkistushetkellään rengas oli maailman ensimmäinen talvirengas, jolla oli A-energialuokitus vierintävastuksen suhteen. Vuonna 2012, jolloin Tesla esitteli Model S:n, Nokian Renkaat saavutti sähköautojen jäälläajon maailmanennätyksen tuloksella 252,09 km/h. Vuonna 2020 yhtiö esitteli maailman ensimmäisen sähköautoille suunnitellun nastarenkaan.

”Maailman pohjoisimpana rengasyhtiönä olemme halunneet mahdollistaa turvallisen ajamisen ympäri vuoden. Siksi halusimme varmistaa, että ensimmäisten sähköautojen kuljettajat saavat käyttöönsä kehittyneimmät ja turvallisimmat talvirenkaat. Meille talvi on toistuva äärimmäinen haaste, ja ankarimmista sekä nopeasti muuttuvista talven olosuhteista saamamme kokemukset edistävät koko tuotemalliston kehitystä”, Kasi kertoo.    

Nokian Renkaiden tuotekehityksen testiautovalikoimaa päivitetään jatkuvasti, jotta pysytään nopeasti kehittyvän autoteknologian mukana ja kuljettajat saavat käyttöönsä yhtä kehittyneitä renkaita.

Pian sähköautot ovat vain autoja

Ensimmäiset sähköautojen ostajat olivat teknologiaintoilijoita ja autoharrastajia, mutta sähköautojen yleistyessä ne houkuttelevat yhä kasvavaa määrää kuluttajia. Monet perinteiset automerkit panostavat entistä vahvemmin sähköautoihin vaihtoehtona polttomoottoreille, erityisesti pelkkiä sähköautoja valmistavien merkkien määrän kasvaessa.

”Suurin osa myytävistä uusista autoista on pian sähköautoja. Sähköautoja ei kohta enää luokitella sähköautoiksi: kun niille ei enää ole vaihtoehtoja, niistä tulee vain autoja. Norja on erinomainen esimerkki tästä kehityksestä, sillä yli 80 % myydyistä uusista autoista on jo sähköautoja. Norjalaisten sähköautojen kuljettajien tyytyväisyys rengasmallistoomme osoittaa, että Electric Fit® pitää paikkansa ja että olemme valmiina aikaan, jolloin muu maailma seuraa Norjan esimerkkiä”, Kasi toteaa. 

Tulevaisuuden renkaat ovat entistäkin vastuullisempia

Sähköautot nähdään usein yhtenä ratkaisuna liikenteen hiilidioksidipäästöjen laskemiseen ja ilmastonmuutoksen vaikutusten hillitsemiseen.

”Painopisteemme on laajentaa alhaisesta vierintävastuksesta ja energiatehokkuudesta kohti vastuullisia materiaaleja ja tuotantoa. Rakennamme maailman ensimmäistä hiilidioksidipäästötöntä rengastehdasta Romaniaan ja uskomme, että se asettaa uuden standardin koko rengasteollisuudelle”, toteaa laatu- ja vastuullisuusjohtaja Teppo Huovila.

Nokian Renkaat on jo esitellyt Nokian Tyres Green Step konseptirenkaan, jossa kierrätettyjen tai uusiutuvien materiaalien osuus on 93 %. Tavoite on, että vuoteen 2030 mennessä niiden osuus kaikista yhtiön tuotteissa käytetyistä materiaaleista on 50 %.

ELECTRIC FIT®

Nokian Renkaiden tuotteet vastaavat sähköautojen ja modernien kuljettajien vaatimuksiin. ELECTRIC FIT® yhteensopivuus tarkoittaa, että voit luottaa renkaiden turvalliseen ja kestävään suorituskykyyn kaikissa ajo-olosuhteissa ja kaikilla autoilla. Jatkamme kehitystyötämme ja kuten aina, me testaamme, jotta sinun ei tarvitse. Valitsemalla yhteensopivaa turvallisuutta saat mielenrauhaa tulevalle matkallesi.

Lisätietoja:

https://www.nokiantyres.com/electric-fit
https://www.nokianrenkaat.fi/innovatiivisuus/kehitystyo/fastest-on-ice/

Haastattelupyynnöt: [email protected]

ELECTRIC FIT® kuvia:
https://nokiantyres.studio.crasman.fi/bank/public_press_room/launch_material_for_press_events/electric_fit

Nokian Renkaat kehittää ja valmistaa premium-renkaita ihmisille, jotka arvostavat turvallisuutta, vastuullisuutta ja ennakoitavuutta. Tarkoituksemme on auttaa maailmaa ajamaan fiksummin. Skandinaavisen perintömme inspiroimina luomme henkilöautoihin, kuorma-autoihin ja raskaisiin koneisiin tarkoitettuja innovatiivisia tuotteita, jotka tarjoavat mielenrauhaa kaikissa ajo-olosuhteissa. Oma Vianor-ketjumme tarjoaa rengas- ja autonhuoltopalveluita. Vuonna 2022 segmenttiemme liikevaihto oli yhteensä 1 350 miljoonaa euroa. Vuoden 2022 lopussa työllistimme noin 3 300 ammattilaista. Nokian Renkaiden osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa: www.nokianrenkaat.fi.