17. syyskuu 2000 21:00 kategoriassa Pörssitiedotteet
LEHDISTÖTIEDOTE 18.9.2000

NOKIAN RENGASKETJUSTA TULEE VIANOR


Nokian Renkaat yhtenäistää ja yhdenmukaistaa Pohjoismaiden suurinta rengasketjuaan antamalla kaikille myyntipisteilleen yhteisen toiminimen ja visuaalisen ilmeen. Rengasketjun nimeksi tulee Vianor. Nimi on johdettu latinasta ja kuvaa pohjoista tietä. Nimellä halutaan ilmentää rengasketjun perusajatusta pohjoisten olojen osaajana.

Vianor-nimi on jo käytössä Nokian rengasketjun nimenä Norjassa. Nyt sama nimi otetaan käyttöön myös Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Suomessa Vianor-nimi korvaa Isko- ja Mestarit-ryhmän rengasliikkeiden nimet. Ruotsissa uusi nimi yhtenäistää yksityiset ketjunimet. Myyntipisteiden ulkoasun muutos etenee asteittain, ensimmäiseksi Suomessa ja Norjassa.

Ketju myy vuosittain yli miljoona henkilö- ja pakettiautonrengasta. Pohjoismaiden suurimpana rengasketjuna Vianor saavuttaa synergiaetuja erityisesti ostoissa, markkinoinnissa ja hallinnossa.
- Rengasketjun suuresta koosta hyötyy myös kuluttaja, sillä mittavilla sisäänostoilla saavutetaan hintaetuja sekä kattava tuotevalikoima. Laaja myyntiverkosto puolestaan varmistaa sen, että sopivia palvelupisteitä on lähietäisyydellä, rengasketjun johtaja Juhani Kyrklund toteaa.

Vianor-ketjuun kuuluu yhteensä 150 myyntipistettä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa ja Latviassa. Rengasketjun liikevaihto vuonna 1999 oli 100,6 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä 1078. Vianorin tavoitteena on 200 miljoonan euron liikevaihto vuonna 2000.

Vianor-ketjun uudet tunnusvärit ovat musta, teräksenharmaa ja tehostevärinä oranssi. Visuaalisen ilmeen on suunnitellut mainostoimisto Lowe Lintas & Partners.

Vianorin uusi yritystunnus on nähtävissä osoitteessa www.vianor.com

Lisätietoja:
Rengasketjun johtaja Juhani Kyrklund, Nokian Renkaat Oyj,
puh. (03) 340 7238,
matkapuh. 050 569 9005, sähköposti: [email protected]

Mestarit-ryhmän toimipisteet:

Rengasmestarit Ky: Kuopio, Jyväskylä, Nurmes, Varkaus, Karstula, Äänekoski

Iisalmen Rengas Oy: Iisalmi, Kiuruvesi

Kainuun kumikorjaamo Ky: Kajaani

Lieksan Rengas Oy: Lieksa

Suonenjoen Rengashuolto Oy: Suonenjoki

Kumico Oy: Pieksämäki, Mikkeli, Juva, Savonlinna

Rengasexpertti Oy: Helsinki, Vantaa

Kumi-Helenius Oy: Rovaniemi, Kemijärvi, Tornio, Oulu, Haapajärvi, Raahe, Pudasjärvi,

Ylivieska, Kuusamo, Keminmaa, Kalajoki