16. tammikuu 2017 10:03 kategorioissa Tuoteuutiset, Yhtiöuutiset

Nokian Raskailta Renkailta neljä uutta CT-rengasta – Maatalouden raskaimmatkin kuormat siirtyvät nyt tehokkaasti ja turvallisesti

Nokian Raskaat Renkaat esittelee neljä uutta rengaskokoa CT-rengasperheeseen. CT-perävaunurenkaat on suunniteltu erittäin suurille kuormille kaikkein vaativimpaan maatalouteen ja urakointiin. CT-renkaat sopivat monipuoliseen käyttöön, suurille kuormille ja epätasaisille pinnoille. Lisäksi ne ovat markkinoiden huippua kulutuskestävyydeltään, puhkeamissuojaukseltaan ja hiljaisuudeltaan.

Nokian CT

650/55R26.5-kokoinen CT-rengas esiteltiin Agritechnica-messuilla kolme vuotta sitten. Rengas on kerännyt kehuja käyttäjiltä ja nyt rengasperhettä laajennetaan neljällä uudella rengaskoolla.

– Maataloudessa liikutellaan nykyisin todella suuria kuormia niin tiellä kuin pellollakin. Maataloustöiden lisäksi tehdään usein monipuolista urakointia. Perinteiset maatalouskärryjen renkaat eivät välttämättä kestä näin kovaa käyttöä tai niiden käyttäminen ei ole taloudellista nopean kulumisen ja puhkeamisten vuoksi. Siksi kehitimme CT-rengasperheen, kertoo projektipäällikkö Tero Saari.

Pitkä käyttöikä

Yksi CT-renkaan vahvuuksista on kestävyys. Kulutuspinta on 22–27 millimetriä eli 5–29 prosenttia enemmän kuin kilpailijoiden vastaavissa renkaissa. Tavallista paksumpi kulutuspinta kasvattaa renkaan käyttöikää yhdessä kulutusta kestävän pintakumiseoksen kanssa.

Renkaassa on kolme teräsvyötä tavallisen kahden sijaan, mikä osaltaan lisää kuormankantokykyä, vakauttaa rengasta ja ehkäisee puhkeamisia. Vahvan rakenteen ansiosta CT-renkaalla voi siirtää huomattavasti painavampia kuormia kuin tavallisilla renkailla, myös kivikkoisessa maastossa.

CT-renkaiden kontaktipinta on kovalla alustalla yli 10 prosenttia suurempi kuin yleisesti markkinoilla olevilla kilpailijoilla, mikä tarkoittaa pienempää peltomaan tiivistymistä ja parempaa vakautta esimerkiksi kuormaa purettaessa. Suuri kontaktipinta ja vankka rakenne myös lisäävät mukavuutta esimerkiksi tieajossa, kun raskaaseen liete- tai maansiirtovaunuun kohdistuu mutkissa suuria sivuttaisvoimia. Tavallista suurempi nettokosketusala tarkoittaa myös sitä, että samantehoisella traktorilla voidaan vetää entistä raskaampia kuormia.

Pintakuvion palat on sijoitettu epäsymmetrisesti niin, että rengas on mahdollisimman hiljainen. Lisäksi kuvio puhdistuu erittäin hyvin, koska pintakuvion palojen väliset kulmat on suunniteltu niin, ettei niihin pääse jäämään kiviä tai tarttumaan ylimääräistä maa-ainesta.

– Halusimme kehittää viljelijöille ja urakoitsijoille mahdollisimman luotettavan ja pitkäikäisen renkaan, joka on pitkän käyttöikänsä ansiosta myös taloudellisin valinta. Emme myöskään halunneet rajoittaa maatalousrenkaan käyttöaluetta liian kapeaksi, sillä elävässä elämässä saman renkaan pitää soveltua niin maansiirtoon, peltotöihin kuin kaikkeen muuhunkin, kertoo Saari.

“Nokian CT on ollut ylivoimainen”

Serge Contatin johtama S.E.T.A.R. Bibollet -yhtiö viljelee maata ja urakoi Ranskan Alpeilla 15 traktorin voimin. Seutu on vuoristoista ja maaperä kalkkikiveä, joka voi helposti puhkaista renkaan. Traktoreilla vedetään raskaita rehu-, vilja- ja lantakuormia.

– Nokian CT-renkaat ovat erittäin vakaat raskaankin kuorman alla. Kalkkikiveä sisältävästä maaperästä huolimatta CT-renkaille ei ole sattunut yhtään rengasrikkoa. Renkaiden sivuttaispito on erittäin tärkeää lastauksen aikana täällä Alpeilla ja Nokian CT on ollut tässä mielessä ylivoimainen, kertoo Contat.

CT-renkaat:

Uudet koot (saatavilla tammikuusta 2017 alkaen):

560/60R22.5
600/50R22.5
600/55R26.5
600/60R30.5

Aiemmin tarjolla ollut rengaskoko: 650/55R26.5

Nokian Raskaat Renkaat Oy

Lisätietoja:

Jiri Kozich 
Product Manager – TRI and Agricultural Tyres
Tel. +420 773 673 348 
[email protected] 

Kuvia: https://www.nokiantyres.com/nokian_ct_photos

Nokian Flotation Tyres www.nokiantyres.com/flotation

Facebook: www.facebook.com/nokianheavytyres 
Twitter: https://www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc 
YouTube: https://www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc 
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc

Nokian Heavy Tyres kotisivut:
www.nokiantyres.com/heavy