8. syyskuu 2011 11:22 kategoriassa Tuoteuutiset

Nokian Raskaat Renkaat tuo markkinoille jämäköitä ja
tehokkaita uutuuksia maansiirtokäyttöönNokian Raskaat Renkaat laajentaa erikoisrenkaidensa valikoimaa ja tuo markkinoille kaksi uutta maansiirtokäyttöön soveltuvaa jämäkkää tuotetta: Nokian TRI 2 Extreme Steel ja Nokian Loader Grip 3. Kummatkin uutuudet on räätälöity tehokkaaseen käyttöön vaativissa työkohteissa. Nokian TRI 2 Extreme Steel -traktorirenkaan kulutuspintasekoitus on kehitetty olosuhteisiin, jotka vaativat jatkuvaa ketjujen käyttöä. Pyöräkuormaajiin suunnatun Nokian Loader Grip 3 -renkaan tukeva ja jämäkkä rakenne on vakaa raskaassa maansiirtokäytössä.

Maailman johtava erikoisrenkaiden valmistaja esittelee myös kolmannen uutuusrenkaan, Nokian Nordman tuoteperheeseen kuuluvan jämäkkärakenteisen ja kestävän kaivosrenkaan Nokian Nordman Mine All-Steel Radialin.

Nokian TRI 2 Extreme Steel vaativaan ketjukäyttöönNimensä mukaisesti Nokian TRI 2 Extreme Steel viihtyy äärimmäisen vaikeissa työtehtävissä, kuten esimerkiksi metallinkierrätys- ja jätteenkäsittelykäytössä, jossa viilto- ja pistovaurioiden vaara on suuri. Myös maansiirtokäyttöön soveltuvan uutuusrenkaan vankat teräsvyöt ja räätälöity kulutuspintasekoitus antavat erinomaisen viillonkestävyyden ja pistosuojan hankalissa tie- ja maasto-olosuhteissa.

Renkaan kulutuspintasekoitus on kehitetty kohteisiin, joissa tarvitaan jatkuvaa ketjujen käyttöä. Ketjusuositus on Easy-ketju, joka on saatavilla eri ketjuvalmistajilta. Ketjumateriaalin tulee olla alle 9 millimetriä halkaisijaltaan.

Palakuvioisen Nokian TRI 2 Extreme Steel renkaan nuolimainen pintamalli ja luja rakenne takaavat, että työ sujuu tehokkaasti ja rengas kuluu tasaisesti. Renkaan korkea kantavuus lisää vakautta raskaita kuormia siirrettäessä.

− Luotettavan ja monipuolisen Nokian TRI 2 -traktorirenkaan käyttöaluetta on laajennettu vaativiin kohteisiin, joissa renkaalta vaaditaan parasta mahdollista kestävyyttä. Uutuusrengas Nokian TRI 2 Extreme Steelin kulutuspinta soveltuu erinomaisesti ketjukäyttöön ja teräsvöillä vahvistettu renkaan rakenne on äärimmäisen vahva. Kehitystyössä on kiinnitetty erityistä huomiota erinomaiseen pisto- ja viiltokestävyyteen, Nokian Raskaiden Renkaiden tuotekehityspäällikkö Martti Päivinen sanoo.

Nokian Raskaiden Renkaat tuotteet ovat tunnettuja ympäristöystävällisyydestään. Myös Nokian TRI 2 Extreme Steel, kuten kaikki muutkin Nokian Raskaiden renkaiden tuotteet, on valmistettu ilman haitallisia korkea-aromaattisia öljyjä. Valmistuksessa käytetään ainoastaan puhdistettuja, matala-aromaattisia öljyjä. Rengas myös puhdistuu erinomaisesti, jonka ansiosta maa-ainesta ei kulkeudu työkoneen mukana tielle.

Nokian TRI 2 Extreme Steel  • Äärimmäisen kestävä erikoisrengas olosuhteisiin, joissa vaaditaan jatkuvaa ketjujen käyttöä
  • Erinomainen viillonkestävyys
  • Teräsvyöt antavat hyvän pistosuojan

Rengaskoot:

400/80R24
440/80R24
440/80R28
480/80R34
480/80R38
540/80R38

Uusi Nokian Loader Grip 3 – tehokas ja luotettava kumppani maansiirtotöihinNokian Loader Grip 3 on erityisesti pyöräkuormaajiin täsmätty palakuvioinen erikoisrengas. Renkaan laaja kosketusala ja vahva runkorakenne antavat vakaan ja tarkan ohjaustuntuman. Pintakuvion avoimet vaaka- ja pitkittäisurat poistavat tehokkaasti maa-ainesta renkaasta.

Väkivahvan Nokian Loader Grip 3:n luonnonkumipohjainen erikoiskumiseos takaa kiitettävän kulutuskestävyyden ja erinomaisen pidon myös pehmeällä sorapinnalla. Jämäkkä teräsrunkorakenne ja kulutuspinnan alla olevat teräsvyöt varmistavat vakuuttavan tuntituloksen.

− Palapintainen Nokian Loader Grip 3 soveltuu erinomaisesti maansiirtokäyttöön vaativissa työkohteissa. All-Steel Radial -tekniikkaa edustava vankka teräsrakenne varmistaa erinomaisen kestävyyden. Kivikkoisessa maastossa hankaussuoja antaa tehokkaan suojan renkaan sivupintaan kohdistuvia viiltoja ja hiertymiä vastaan, Päivinen kertoo.

Kuviopalojen kulumisvaroittimen avulla voi helposti seurata renkaan kiitettävää kulutuskestävyyttä. Kun kuviopalojen numerot ovat vähitellen hävinneet, kulutuspintaa on jäljellä vielä 25 prosenttia.

Uuden Nokian Loader Grip 3 -erikoisrenkaan pyörimissuuntaa ei ole määritelty. Tuotteen valmistuksessa käytetään vain pudistettuja, matala-aromaattisia öljyjä.

  • Erinomaista pitoa ja kestävyyttä pyöräkuormaajiin
  • Tukeva ja jämäkkä All Steel Radial -rakenne - vakaa vaativissakin työkohteissa
  • Hankaussuoja antaa tehokkaan suojan viiltoja ja hiertymiä vastaan
  • Kulumisvaroitin

Rengaskoot:

20.5R25
23.5R25
26.5R25

Järeä ja kestävä Nokian Nordman Mine All-Steel Radial -kaivosrengasNokian Nordman -tuoteperheen uutuustuote, Nokian Nordman Mine All-Steel Radial on järeä ja kestävä erikoisrengas kaivoskoneisiin kuten dumppereihin, jotka työskentelevät maanalaisissa kaivoksissa tai maanpäällisissä avolouhoksissa. Renkaan aggressiivinen pintakuvio antaa hyvän pidon myös liukkailla alustoilla. Viillonkestävä kumiseos ja kokoteräksinen All-Steel Radial -rakenne mahdollistavat pienen vierintävastuksen ja pitkät siirtomatkat.

  • Kustannustehokas dumpperirengas – EUR/h
  • Kestävä All-Steel Radial -rakenne vaativiin olosuhteisiin
  • Hyvä pito myös liukkailla alustoilla

Koot:

26.5R25
29.5R25

Lisätiedot:

Martti Päivinen, tuotekehityspäällikkö, Nokian Raskaat Renkaat Oy
puh. 010 401 7544
martti.paivinen(at)nokiantyres.com

Vesa Sampakoski, myynti- ja markkinointipäällikkö, Nokian Raskaat Renkaat Oy
puh. 010 401 7605
vesa.sampakoski(at)nokiantyres.com