22. joulukuu 2017 10:00 kategoriassa Yhtiöuutiset

Nokian Raskaat Renkaat nostaa tuotantokapasiteettiaan 50 prosenttia, investoi 70 miljoonaa euroa Nokialle

Nokian Renkaat Oyj Yhtiötiedote 22.12.2017 klo 10.00 

Nokian Renkaat -konserniin kuuluva Nokian Raskaat Renkaat Oy nostaa tuotantokapasiteettiaan 50 prosenttia investoimalla Nokian-tehtaaseen kokonaisuutena noin 70 miljoonaa euroa seuraavan kolmen vuoden aikana. Kapasiteetin lisäyksen myötä palkataan noin 50 uutta henkilöä raskaiden renkaiden tuotantotehtäviin.  

– Kansainvälisesti raskaiden renkaiden markkinat ovat kehittyneet suotuisasti ja myyntimme on kasvanut. Haluamme tukea myös asiakkaidemme kasvutavoitteita lisäämällä tuotantokapasiteettiamme Nokian-tehtaalla Suomessa. Nokia on luonnollinen valinta sijainnille ammattitaitoisen henkilöstön, korkean laaduntuottokyvyn ja modernin tehtaan ansiosta, sanoo Nokian Raskaat Renkaat -yksikön johtaja Manu Salmi. 

Tavoitteena on kasvattaa raskaiden renkaiden tuotannon maksimikapasiteetti noin 20 miljoonasta kilosta 32 miljoonaan kiloon.

Nokian Raskaat Renkaat Oy on tehnyt samalla sopimuksen paikallisen ammattiyhdistyksen kanssa kilpailukyvyn lisäämisestä joustavuuden kautta. Sopimus kannustaa työntekijöitä monitaitoisuuden kasvattamiseen. Sopimus on voimassa vuoden 2020 loppuun saakka.

– Haluamme kasvaa keskittyen asiakaspalveluun, turvallisuuteen ja laatuun. Teemme tämän tärkeän askeleen yhdessä sitoutuneen henkilöstömme kanssa, Salmi toteaa.

Nokian Raskaat Renkaat – Räätälöityä erikoisosaamista pohjoisesta

Nokian Raskaiden Renkaiden tuotekehityksen juuret versovat 80 vuoden talvirengasosaamisesta ja pohjoisten erityisolojen perusteellisesta ymmärtämisestä. Nokian Raskaat Renkaat on markkinajohtaja metsäkonerenkaissa, ja vaihtuvat vuodenajat, pohjoisen ankara luonto, pitkäjänteinen kehitystyö sekä keskittyminen tarkoin valittuihin tuotesegmentteihin ovat luoneet Nokian Raskaista Renkaista yhden maailman johtavista erikoisrenkaiden valmistajista eri tuotealueilla. Nokian Renkaiden tuotteet tunnetaan erittäin korkeasta laadustaan, joka takaa pitkän käyttöiän ja luotettavaa toimivuutta eri käyttötarkoituksissa ja olosuhteissa.

Nokian Renkaat Oyj

Antti-Jussi Tähtinen
Markkinointi- ja viestintäjohtaja

Lisätietoa: Manu Salmi, johtaja, Nokian Raskaat Renkaat Oy, puh. 010 401 7680

Jakelu: media ja www.nokianrenkaat.fi