19. helmikuu 2013 09:03 kategoriassa Tuoteuutiset

Nokian Nordman Forest F - Luotettava ja kustannustehokas ratkaisu metsäkoneisiinNokian Raskaat Renkaat tuo helmikuussa 2013 markkinoille Nokian Nordman Forest F -metsäkonerenkaan, joka tuo uudenlaisen kustannustehokkaan ratkaisun metsäkoneisiin. Uutuuden hinta-laatusuhde on optimoitu luotettavuudesta ja toimivuudesta tinkimättä. Nokian Nordman Forest F -renkaan vahva ja luotettava rakenne on tuttu kaikista Nokian laaturenkaista.

- Uuden Nokian Nordman Forest F:n lähtökohtana on asiakastarve. Tahdoimme tuoda markkinoille renkaan, joka olisi asiakkaille helppo ja toimiva valinta silloin, kun tarvitaan kovissa olosuhteissa luotettavasti toimivaa rengasta varaosaksi tai esimerkiksi kilpailukykyistä vaihtoehtoa peruskunnostettavaan metsäkoneeseen. Nokian Nordman Forest F on vastaus tällaiseen tarpeeseen, kertoo metsärenkaiden tuotepäällikkö Jarkko Heinämäki Nokian Raskailta Renkailta.

Nokian Nordman Forest F:ssä on käytetty renkaan käyttötarkoitukseen kehitettyä kumiseosta, jonka ansiosta renkaan viillon- ja pistonkestävyys ovat kovissakin olosuhteissa erinomaisia. Vahva ja luotettava rengasrakenne takaa myös korkean kantavuuden ja hyvän kulumiskestävyyden. Renkaan käyttötunnit on optimoitu käytettyjen koneiden elinkaarelle.

Nokian Nordman Forest F:n tuotekehityksen pohjana on ollut markkinoiden suosituin tuote, Nokian Forest King F, jonka pintamalli on todettu erittäin toimivaksi erityisesti telakäytöstä.

Samat telat ja ketjut ovatkin sopivia sekä Nokian Forest King F:n että Nokian Nordman Forest F:n kanssa. Uuden Nokian Nordman Forest F:n vanne- ja sisärengassuositukset ovat samat kuin esikuvana toimineen Nokian Forest King F:n.

Ensimmäinen koko 710/45-26.5 PR 20 tulee markkinoille helmikuussa 2013.

  • Luotettava rengas koviinkin olosuhteisiin
  • Erinomainen viillon- ja pistonkestävyys
  • Korkea kantavuus

Metsäkonerenkaiden markkinajohtaja ja edelläkävijäNokian Raskaat Renkaat on metsäkonerenkaiden markkinajohtaja maailmassa. Yhtiö on suunnitellut erikoisrenkaita Pohjoismaissa kehitetyn, niin sanotun tavaralajimenetelmän metsäkoneisiin 1960-luvulta lähtien. Valikoimassa on metsäkonerenkaita sekä Cut To Length (CTL) eli tavaralajikorjuumenetelmän koneisiin että Full Tree (FT) eli kokorunkomenetelmän koneisiin kuten skiddereihin. Tunnettuja huipputuotteita ovat muun muassa maailman edistyksellisin metsäkonerengas Nokian Forest Rider ja käyttövarmuudeltaan erinomainen Nokian Forest King F. Valikoima kattaa myös erikoisrenkaat traktoreihin, jotka työskentelevät osin tai pääasiassa metsätöissä. Tuotteet tunnetaan erittäin korkeasta laadusta, joka tuo käyttäjälleen paljon käyttötunteja ja luotettavaa toimivuutta metsänkorjuun vaihtelevissa käyttöolosuhteissa.

Yhteistä kaikille tuotteille on oman, asiakkaiden kanssa tiiviissä yhteistyössä tehdyn tutkimus- ja kehitystyön tuottamat innovatiiviset ratkaisut, laatu ja kestävyys. Nokian Raskaat Renkaat tunnetaan ammattitaitoisesta ja joustavasta, alansa parhaasta palvelusta. Kaikki Nokian Raskaiden Renkaiden tuotteet on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

Ympäristöasioiden pioneeriRengasvalmistajien joukossa Nokian Raskaat Renkaat on ympäristöasioiden pioneeri. Yhtiö lopetti ensimmäisenä maailmassa haitallisten öljyjen käytön tuotantoprosessissaan ja siirtyi käyttämään yksinomaan puhdistettuja öljyjä.

Ympäristöystävällisyys on tuotekehitysfilosofian keskeinen periaate. Erikoisrenkaiden kumisekoitukset, pinnat ja rakenteet kestävät kovaa kulutusta, mikä merkitsee käyttäjille paljon käyttötunteja ja toimivuutta. Kevyesti rullaavat renkaat vähentävät polttoaineen kulutusta ja hiilidioksidipäästöjä. Tuotekehityksen haasteena on myös tärinän ja rengasmelun jatkuva alentaminen.

Nokian Raskaat Renkaat Oy on osa Nokian Renkaat Oyj -konsernia. Tuotevalikoimaan kuuluvat metsäkonerenkaat, maatalouskoneiden erikoisrenkaat ja erilaiset työkoneiden renkaat mm. satamiin ja terminaaleihin, maanalaisiin kaivoksiin, maansiirtoon sekä tienhoidon tarpeisiin.

Kuvia: www.nokiantyres.com/NokianNordmanForestF

Lisätietoja:

Nokian Raskaat Renkaat
Jarkko Heinämäki
Metsärenkaiden tuotepäällikkö
jarkko.heinamaki(at)nokiantyres.com
010 401 8548

Teemu Vainionpää
Projektipäällikkö, tarjonnankehitys
teemu.vainionpaa(at)nokiantyres.com
010 401 7175

www.nokianraskaatrenkaat.fi