5. heinäkuu 2010 07:35 kategoriassa Tuoteuutiset
Uusi erikoisrengas konttilukkeihin:

Nokian HTS Straddle – vaivatonta vakautta, äärimmäistä kulutuskestävyyttäRakenteeltaan vallankumouksellinen Nokian HTS Straddle tuo huippuluokan kulutuskestävyyden satamissa ja tavaraterminaaleissa ahertaviin konttilukkeihin. Nokian Raskaiden Renkaiden uusi vyörakenteinen erikoisrengas tavoittelee täydellisyyttä. Se yhdistää operaattoreiden kaipaaman korkean kantavuuden sekä kuljettajien arvostaman kiitettävän ajovakauden.

Nokian HTS Straddlen aivan uudet rakenneratkaisut poikkeavat perinteisistä satamarenkaista. Monikerroksinen, ultralujasta tekstiilirakenteesta valmistettu rengasrunko varmistaa konttilukin stabiliteetin suuremmillakin nopeuksilla. Vahva rakenne maksimoi rungon jäykkyyden, minkä ansiosta ketterän ja nopeasti liikkuvan konttilukin vakautta ja kantavuutta voidaan hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti. Uuden tuoteperheen esikoinen on 8-pyöräisissä konttilukeissa eniten käytetty koko 16.00R25.

– Parantunut stabiliteetti mahdollistaa konttilukkien korkeammat keskinopeudet ja tarkan ohjaustuntuman satamien ahtailla ja kiireisillä lastausalueilla. Työ sujuu tehokkaasti, kun samalla huomioi tärkeät turvallisuusnäkökohdat kuten nopeusrajoitukset. Optimaalinen joustoalue renkaan sivussa tuo kestävyyttä vaimentamalla mahdolliset äkkinäiset tärähdykset ja törmäykset, Nokian Raskaiden Renkaiden tuotekehityspäällikkö Martti Päivinen kertoo.

Satamakäyttöön räätälöity kumiseosNokian Raskaat Renkaat tekee testauksessaan läheistä yhteistyötä maailman johtavien laitevalmistajien kanssa. Nokian HTS Straddlen erinomainen kulutuskestävyys perustuu erityisesti satamakäyttöön räätälöityyn kumisekoitukseen ja pitkäjänteisen kehitystyön tuottamiin innovaatioihin.

Tarkasti valikoituihin elastomeereihin perustuva kumisekoitus takaa poikkeuksellisen kulutuskestävyyden, vakuuttavasta viillonkestävyydestä tinkimättä. Kumisekoituksen mikroskooppisten molekyylien liike vaimenee nopeasti, mikä merkitsee renkaan lämmönkehityksen pienenemistä. Samaan aikaan molekyylien väliset joustavat, vahvat sidokset kestävät koviakin iskuja. Nokian HTS Straddle viihtyy tasaisella alustalla, mutta ei kavahda epätasaisia tai karkeita pintoja tarjoten erinomaisen tuntituloksen ympäri vuoden, vaihtelevissa käyttö- ja sääolosuhteissa. Testitulosten mukaan Nokian HTS Straddlen kulutuskestävyys on markkinoiden ehdotonta kärkitasoa.

Pintakuvion pääurien polveileva uranmuoto kasvattaa jäähdyttävää pinta-alaa. Tämä vähentää entisestään kulumista kiihdyttävää lämpenemistä. Polveileva uranmuoto myös terävöittää olkapääalueen sivuttaisjäykkyyttä, mikä on erittäin tärkeää etenkin raskasta kuormaa ajettaessa. Rengas kuluu hitaammin ja säilyttää muotonsa virheettömänä.

Tehoa, tarkkuutta ja pitoaVierintävastukseltaan alhainen, polttoainetaloudeltaan pihi erikoisrengas toimii luotettavasti kohteissa, joissa vaaditaan äärimmäistä pitoa. Pintakuvion tilavuudeltaan suuret, kiemurtelevat pääurat sekä pienet poikittaiset sivuttaisurat syrjäyttävät tehokkaasti vettä renkaan alta. Kellontarkkatyö sujuu tehokkaasti ja turvallisesti, kun riski joutua vesiliirtoon huomattavasti pienenee. Uutuusrengas hallitsee suvereenisti myös vaativat talvikelit, joissa tarvitaan maksimaalista pitoa.

Kuviopalojen kulumisvaroittimien avulla voi seurata monipuolisen satamarenkaan kulutuskestävyyttä. Kulumisvaroittimet kertovat jäljellä olevan urasyvyyden prosentteina. Ympäristöystävällinen Nokian HTS Straddle on valmistettu käyttämällä vain puhdistettuja öljyjä.

Nokian Raskaat Renkaat Oy on korkealaatuisten erikoisrenkaiden valmistaja ja osa Nokian Renkaat -konsernia. Tuotevalikoimaan kuuluvat metsäkonerenkaat, maatalouskoneiden erikoisrenkaat ja erilaiset työkoneiden renkaat mm. satamiin ja terminaaleihin, maanalaisiin kaivoksiin, maansiirtoon sekä tienhoidon tarpeisiin. Rengasvalmistajien joukossa yhtiö on ympäristöasioiden pioneeri. Yhtiö lopetti ensimmäisenä maailmassa haitallisten öljyjen käytön tuotantoprosessissaan ja siirtyi käyttämään vain puhdistettuja, matala-aromaattisia öljyjä.

Nokian HTS Straddle – äärimmäistä vakautta ja kulutuskestävyyttä  • Erinomainen tuntitulos vaihtelevissa ja vaativissa olosuhteissa
  • Ylivoimainen stabiliteetti mahdollistaa korkeammat keskinopeudet
  • Alhainen vierintävastus vähentää polttoainekustannuksia
  • Korkea kantavuus, pettämätön pito

Koko: 16.00R25
Kantavuus: 14 000kg/1 000 kPa/25 km/h

Kuvia: www.nokiantyres.com/NokianHTSStraddle

Lisätiedot:

www.nokianraskaatrenkaat.fi

Marko Muhonen, myyntipäällikkö, Nokian Raskaat Renkaat Oy
puh. 010 401 7968
marko.muhonen(at)nokiantyres.com

Martti Päivinen, tuotekehityspäällikkö, Nokian Raskaat Renkaat Oy
puh. 010 401 7544
martti.paivinen(at)nokiantyres.com