27. lokakuu 2014 11:25 kategoriassa Tuoteuutiset

Nokian Hakka Truck 844 - Kestävyyttä vaativiin käyttökohteisiin

Nokian Raskaat Renkaat tuo markkinoille uuden 385/55R22.5 Nokian Hakka Truck 844 –renkaan. Rengas on suunniteltu toimimaan erinomaisesti vaativissakin käyttökohteissa. Uudenlaisen rakenteensa ansiosta Nokian Hakka Truck 844 tarjoaa erinomaisen kilometrituloksen ja hyvän kulumiskestävyyden.  Jämäkkä rengas on suunniteltu erityisesti perävaunukäyttöön, mutta se toimii hyvin myös eturenkaana.

Ympärivuotiseen pitkän ja keskipitkän matkan ajoon suunniteltu Nokian Hakka Truck 844 tarjoaa erinomaisen pidon myös talviolosuhteissa. Se on koossaan markkinoiden ensimmäinen perävaunukäyttöön suunniteltu rengas, jolla on M+S-merkinnän lisäksi lumihiutalesymboli eli virallinen talvirengashyväksyntä.

- Nokian Hakka Truck 844 -renkaan pintapaine on saatu optimaaliseksi uudenlaisen vyörakenteen ansiosta. Tämä varmistaa tasaisen kulumismuodon ja erinomaisen kilometrituloksen. Lisäksi renkaan vierintävastus on matala, mikä alentaa polttoainekustannuksia ja varmistaa hiljaisen ajoäänen, kertoo Nokian kuorma-auton renkaiden tuotepäällikkö Teppo Siltanen.

Spiral Sipe System -lamelloinnin ansiosta renkaan pintakuvio pysyy oikealla tavalla jäykkänä myös renkaan kuluessa, mikä varmistaa pidon säilymisen. Lisäksi lamellointi tekee renkaasta hiljaisen.

Pääuriin sijoitetut kivenpoistajat vähentävät kivien kiinnittymistä renkaan pääuriin. Tämä vähentää särmikkäiden kivien tunkeutumista renkaaseen ja pidentää sen käyttöikää. Myös muut tielläliikkujat ovat tyytyväisiä, kun urista sinkoilevien kivien määrä vähenee.

Turvallisuutta ja kulumisen seurantaa helpottaa Nokian Renkaiden kehittämä ja patentoima kulumisvaroitin (Driving Safety Indicator, DSI). Se osoittaa numeroin, kuinka monta millimetriä kulutuspintaa on jäljellä renkaan pääurissa.

Nokian Hakka Truck 844 -renkaan pinnoitettavuus on erinomainen, mikä lisää rungon käytettävyyttä ja alentaa kokonaiskustannuksia. Nokian Hakka Truck 844 pintamalli on saatavana myös vaativiin käyttökohteisiin kehitettynä ja kestävänä Nokian Noktop 44 -pinnoitteena.

Nokian Hakka Truck 844 on suunniteltu erityisesti Pohjoismaihin, Venäjälle ja Keski-Eurooppaan. Uusi tuote on saatavilla marraskuussa 2014.

Turvallisuutta ja taloudellisuutta vaativaan ammattiajoon

Nokian kuorma- ja linja-auton renkaat kehitetään vaativaan ammattikäyttöön ja vaihteleviin oloihin mahdollistamaan turvallinen matkanteko kaikissa sää- ja tieolosuhteissa. Omissa testikeskuksissamme Ivalossa ja Nokialla testataan ajamisen ääritilanteita kaikkina vuodenaikoina.

Renkaita jatkokehitetään ajamalla miljoonia kilometrejä eri käyttöympäristöissä ja kaikenlaisissa keleissä. Tiivis yhteistyömme liikennöitsijöiden ja kuljetusyrittäjien kanssa tarjoaa arvokasta käyttökokemusta suunnittelutyön tueksi. Monipuolisen testauksen tavoitteena on tarjota ammattiajoon markkinoiden turvallisimmat ja taloudellisimmat renkaat. Vahvalla osaamisellamme on pitkät perinteet. Kehitimme maailman ensimmäisen talvirenkaan raskaan liikenteen ammattilaisille vuonna 1934.

Kuvia: www.nokiantyres.com/nokianhakkatruck844

Lue lisää Nokian-tuotevalikoimasta: www.nokianraskaatrenkaat.fi

Nokian Kuorma-auton renkaat
Katso video: http://youtu.be/iX54JZNF3Rc

Hakkapeliitta Test Experience
Katso video: http://youtu.be/SSGI1MIr5F4

Maailman ensimmäinen talvirengas 80 vuotta.
Katso video: http://youtu.be/N1M9BnqqHp8

Lisätietoja:

Nokian Raskaat Renkaat  
Teppo Siltanen Tuotepäällikkö, Kuorma-auton renkaat p. 010 401 7709 teppo.siltanen(at)nokiantyres.com

Marko Muhonen Business Manager, Raskaat renkaat p.010 401 7968 marko.muhonen(at)nokiantyres.com