Nokian Forest Riderin uusi vannekoko tuo kaivattua tehoa ja vyörenkaan mukavuutta myös pienempiin metsäkoneisiin

27. elokuu 2008 10:33 kategoriassa Tuoteuutiset

Nokian Forest Riderin uusi vannekoko tuo kaivattua tehoa ja vyörenkaan mukavuutta myös pienempiin metsäkoneisiinTavaralajimenetelmän (cut to length -korjuumenetelmä) metsäkoneisiin suunniteltu Nokian Forest Rider on markkinoiden ensimmäinen toimiva vyörengas ammattimaiseen metsäkäyttöön. Ajomukavuudella, kestävyydellä ja ensiluokkaisella vetokyvyllä käyttäjänsä vakuuttaneen metsäkonerenkaan kokovalikoima laajenee. Nokian Raskaiden Renkaiden huolellisen kehitystyön tulos, ainutlaatuinen 24.5 tuuman uusi vannekoko tuo lisää liikkuvuutta ja kantavuutta pienempiin metsäkoneisiin. Isomman vannekoon ansiosta myös pienemmät metsäkoneet voivat tulevaisuudessa kantaa uupumatta yhä massiivisemmat kuormansa ja edetä tehokkaasti puunkorjuun vaativissa tehtävissä. Nokian Forest Riderin uuden vannekoon rengasleveys on 650 mm.

Renkaan jämäkkä vyörakenne ja pintakuvio antaa vakuuttavan pidon ja takaa voimakkaan vetokyvyn hankalassakin maastossa. Rengas puhdistuu erinomaisesti eikä riko maaperää kiperissäkään paikoissa. Kevyesti rullaava rengas toimii tehokkaasti ilman teloja, mutta sitä voidaan käyttää tarvittaessa myös telojen kanssa.

Nokian Forest Riderissa vyörakenteeseen on yhdistetty patentoitu sivupistosuoja. Sivupistosuoja tekee tuotteesta kestävän ja turvallisen haasteellisissa oloissa mahdollistaen kaikki vyörenkaan tuomat edut. Ristikudosrenkaaseen verrattuna Nokian Forest Riderin veto- ja etenemiskyky on parempi ja vierintävastus alhaisempi. Alhaisen vierintävastuksen ansiosta rengas on myös ympäristöä ja polttoainetta säästävä valinta.

Ripakuvion ja laajan kosketusalan ansiosta Nokian Forest Rider etenee vaivattomasti maastossa, mutta ei kavahda koviakaan alustoja kuten maantietä. Pienemmän metsäkoneen kuljettajalle vyörakenne ja renkaan halkaisijan kasvaminen tutusta 22.5 :stä 24.5 tuumaan tuntuu tärinän vähenemisenä, mikä takaa miellyttävän ajotuntuman. Kuormattaessa vakaudeltaan erinomainen rengas pitää koneen tukevasti alustassa. Työ käy tehokkaasti ja turvallisesti.

Nokian Forest Rider -kokovalikoima:

650/45 R 24.5 161 A8/168 A2
600/55 R 26.5 165 A8/172 A2
710/45 R 26.5 168 A8/175 A2

Tärkeimmät ominaisuudet:
  • Laaja kosketusala antaa huippuluokan etenemiskyvyn ja on ystävällinen alustalle
  • Vyörakenne takaa miellyttävän ajotuntuman ja minimoi tärinän
  • Alhaisen vierintävastuksen ansiosta pienempi polttoaineenkulutus
  • Erinomainen vetokyky, telojen käyttö ei välttämätöntä

Naturally Nokian Tyres - Ympäristöystävällisyyden edelläkävijä

Rengasvalmistajien joukossa Nokian Renkaat on ympäristöasioiden pioneeri. Yhtiö lopetti ensimmäisenä maailmassa haitallisten öljyjen käytön tuotantoprosessissaan ja siirtyi käyttämään yksinomaan puhdistettuja öljyjä.

Renkaiden kehitystyössä korostetaan kestävyyttä ja vierintävastuksen alentamista. Erikoisrenkaiden kumisekoitukset, pinnat ja rakenteet kestävät kovaa kulutusta, mikä merkitsee käyttäjille paljon käyttötunteja ja toimivuutta vaativissa olosuhteissa. Kevyesti rullaavat renkaat vähentävät polttoaineen kulutusta ja hiilidioksidipäästöjä. Tuotekehityksen haasteena on myös rengasmelun jatkuva alentaminen.

Nokian Raskaat Renkaat Oy on maailman johtavia erikoisrenkaiden valmistajia. Merkittävin tuotealue on metsäkonerenkaat. Muita tärkeitä tuotteita ovat maatalouden erikoisrenkaat ja erilaiset työkoneiden renkaat. Nokian Raskaita Renkaita myydään sekä ensiasennus- että jälkimarkkinoilla. Yhteistyö kone- ja laitevalmistajien kanssa on tiivistä. Päämarkkina-alueita ovat Pohjoismaiden lisäksi Keski- ja Etelä-Eurooppa, USA ja Kanada. Lähes kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa Nokian tehtaassa. Nokian Raskaat Renkaat Oy on osa Nokian Renkaat -konsernia.

Kuvia: www.nokiantyres.com/forestrider


Lisätiedot:

www.nokiantyres.com/finnmetko2008
www.nokiantyres.com/raskaatrenkaat

Nokian Forest Rider -tuotesivu

Jukka Hautala, markkinointipäällikkö, Nokian Raskaat Renkaat Oy
puh. 010 401 7570
[email protected]


Martti Päivinen, tuotekehityspäällikkö, Nokian Raskaat Renkaat Oy
puh. 010 401 7544
[email protected]