23. helmikuu 2009 10:08 kategoriassa Yhtiöuutiset

Nokian Forest Rider -erikoisrenkaasta uusia kokoja järeisiin traktoreihin

Nokian Forest Riderin tuoteperhe laajenee uusilla koilla, jotka on tarkoitettu suurikokoisiin ja järeisiin traktoreihin. Vahva, kestävä ja taloudellinen Nokian Forest Rider on ainutlaatuinen erikoisrengas, joka on kehitetty vaativiin ja erittäin haastaviin käyttötilanteisiin.

Konevalmistajat ja urakoitsijat ovat odottaneet luotettavaa ja monipuolista tuotetta, joka sopii energiapuun korjaamiseen, metsäteiden rakentamiseen ja kunnossapitoon. Vastaavaa ei markkinoilla ole aikaisemmin ollut tarjolla.
 
Uudet Nokian Forest Rider -rengaskoot sopivat isoihin traktoreihin, joiden teho vaihtelee 200 hevosvoimasta aina 500 hevosvoimaan asti. Nokian Forest Riderin kantavuus ylittää traktorien tavanomaiset normipaineet selvästi. Ilmanpaine voi olla maksimissaan 400 KPa (4 bar).
 
Puunkorjuun ja energiapolitiikan muutokset ovat vaikuttaneet traktoreiden tehoihin, varusteluun, rakenteisiin ja käyttökohteisiin. Energiapuun käyttö lisääntyy, ja korjuumenetelmät ovat muuttuneet. Massiiviset ja tehokkaat metsäkäyttöön varustellut traktorit asettavat renkaille kovia vaatimuksia. Renkaiden tulee olla jämäköitä ja äärimmäisen kestäviä, mutta myös riittävän notkeita ja joustavia. Siirtoajoon tarvitaan rakenteellista kestävyyttä ja sujuvaa rullaavuutta.
 
Erikoiskokojen suunnittelua ohjasivat tiukat vaatimukset. Renkaiden tulee kantaa raskaita kuormia. Korkea kantavuus edellyttää myös korkeita ilmanpaineita. Renkaiden pitää kestää viiltoja ja pistoja särmikkäillä alustoilla ja pinnoilla. Työ ei saa keskeytyä renkaan rikkoutumiseen.
 
Nokian Raskaiden Renkaiden tuotekehitys on hyödyntänyt Nokian Forest Riderin suunnittelussa tehokkaasti tavaralajimenetelmän (CTL) koneisiin räätälöityjen renkaiden parhaimpia ominaisuuksia.

Äärimmäisen luotettava sivupistosuojaus

Nokian Forest Riderin patentoitu sivupistosuojaus on ainutkertainen. Renkaiden tuhdit sivut kestävät vaativien käyttötilanteiden tuomat haasteet. Vyörakenteinen ja SB-merkinnällä (steel belted) varustettu Nokian Forest Rider sietää terävien kantojen, kivien ja oksien pistot erinomaisesti.
 
Nokian Forest Rider on jämäkkä ja kestävä. Sen pito- ja vetokyky ovat erinomaiset. Vankka rengas pyörii keveästi eli sen vierintävastus on matala, mikä vähentää polttoaineenkulutusta. Nokian Forest Rider liikkuu varmaotteisesti epätasaisissa ja mäkisissä maastoissa. Se vastaa ohjausliikkeisiin viipymättä, oikea-aikaisesti. Miellyttävä ajotuntuma ja tärinättömyys parantavat käyttömukavuutta ja työergonomiaa sekä tehostavat urakointia.
 
Rengas puhdistuu hyvin ja viilenee nopeasti. Laajan kosketuspinnan ja ripakuvion ansiosta rengas toimii tehokkaasti maastossa, mutta pärjää valtatielläkin. Vahva ja ajokäytökseltään vakaa Nokian Forest Rider toimii kiitettävästi siirtymätaipaleilla. Renkaalla voi ajaa liikennetraktoreiden enimmäisnopeutta eli 50 km/h.
 
Nokian Forest Riderin uusien kokojen ydinmarkkina-aluetta on koko Keski-Eurooppa. Toimitukset käynnistyvät loppukevään 2009 aikana.

Ympäristöä kunnioittaen

Ympäristöystävällisyys kuuluu Nokian Renkaiden tuotekehityksen keskeisiin periaatteisiin. Yhtiö luopui maailman ensimmäisenä rengasvalmistajana haitallisten korkea-aromaattisten öljyjen käytöstä tuotannossaan vuonna 2004. Nokian Raskaat Renkaat täyttää jo nyt EU:n vuonna 2010 voimaan tulevan renkaita koskevan REACH-kemikaaliasetuksen määräykset.

Nokian Forest Riderin uudet koot: 

600/65 R 34 Eturengas
650/85 R 38 Takarengas
600/70 R 30 Eturengas

Lisätiedot:

Vesa Sampakoski, myynti- ja markkinointipäällikkö, Nokian Raskaat Renkaat Oy
puh. 010 401 7605
[email protected]
 
Martti Päivinen, tuotekehityspäällikkö, Nokian Raskaat Renkaat Oy
puh. 010 401 7544
[email protected]