20. tammikuu 2016 16:00 kategoriassa Pörssitiedotteet

Nokian Renkaat Oyj Pörssitiedote 20.1.2016 klo 16.00

Muutoksia operatiiviseen rakenteeseen ja johtoryhmään

Nokian Renkaat muuttaa operatiivista rakennettaan sekä johtoryhmän jäsenten vastuualueita vahvistaakseen yhtiön laajentumista, parantaakseen jakelua sekä prosessien kehitystä ja yhtenäistämistä.

Alexej von Bagh vastaa globaalisti prosessien kehityksestä Nokian Renkailla 1. huhtikuuta 2016 alkaen. Hänen vastuulleen kuuluvat prosessiarkkitehtuuri sekä prosessien kehittäminen kokonaisuudessaan. Yhtiön tavoitteena on toimintatapojen merkittävä kehittäminen. Von Bagh raportoi toimitusjohtajalle. “Alexej on tehnyt loistavaa työtä Vianorin vetäjänä. Vianorin prosessit ovat maailmanluokkaa ja liiketoiminta kasvaa. Hän vie prosessiarkkitehtuurimme suunnittelun ja toteutuksen huipputasolle koko konsernissa”, sanoo Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Ari Lehtoranta.

Anna Hyvönen ottaa vastuun Vianorin ja partner-jakelutoiminnan johtamisesta. Hyvösen vastuualueeseen kuuluvat yhtiön partner-jakelustrategian kokonaisvaltainen kehittäminen, kumppaniverkostojen laajentaminen sekä yhtiön oman Vianor-ketjun johtaminen. Hän on aikaisemmin vastannut Ramirent Oyj:ssä Pohjois- ja Keski-Euroopan liiketoiminnasta ja sitä ennen KONE Oyj:n kansainvälisestä huoltoliiketoiminnasta. Anna Hyvönen siirtyy Nokian Renkaiden palvelukseen 1. huhtikuuta 2016 ja raportoi toimitusjohtajalle. ”Anna tuo Vianorin palveluliiketoiminnan kehittämiseen uutta näkemystä. Hänen vahva kokemuksensa kansainvälisessä palveluliiketoiminnassa on Nokian Renkaille suuri etu”, Lehtoranta sanoo.

Andrei Pantioukhov on nimitetty Nokian Renkaiden varatoimitusjohtajaksi. Hänen tehtävänään on toimitusjohtajan tukeminen strategiaan liittyvissä asioissa, yhtiön edustajana toimiminen sekä yhden viime vuonna lanseeratun Must Win Battlen johtaminen. Pantioukhov jatkaa myös nykyisessä roolissaan Nokian Renkaiden Venäjän toimintojen johdossa. ”Olen erittäin tyytyväinen, että Andrei tukee meitä kansainvälisessä kasvussa jatkossa enemmän. Hän on Venäjän menestyksemme avainhenkilö ja hänen kokemustaan ja tietotaitoaan hyödynnetään jatkossa myös kansainvälisesti”, sanoo toimitusjohtaja Lehtoranta.

Heikki Mattssonin johtama ICT-osasto raportoi Teppo Huovilalle, jonka vastuualueeseen kuuluu jatkossa Laatu, vastuullisuus sekä ICT. Muutos astuu voimaan 1. huhtikuuta 2016.

Tutkimus- ja kehitysjohtaja Juha Pirhonen nousee johtoryhmän jäseneksi.

Nokian Renkaiden johtoryhmä 1. huhtikuuta 2016 alkaen

Ari Lehtoranta, Toimitusjohtaja
Alexej von Bagh, Prosessinkehitys
Esa Eronen, Hankinta, tuotanto ja toimitusketjun hallinta
Teppo Huovila, Laatu, vastuullisuus ja ICT
Anna Hyvönen, Vianor ja partner-jakelu
Anne Leskelä, Talous ja IR
Ville Nurmi, Henkilöstöhallinto
Andrei Pantioukhov, Varatoimitusjohtaja ja Venäjän toiminnot
Juha Pirhonen, Tutkimus ja kehitys
Manu Salmi, Raskaat Renkaat
Pontus Stenberg, Myynti
Antti-Jussi Tähtinen, Markkinointi ja viestintä

Nokian Renkaat Oyj
Antti-Jussi Tähtinen
Markkinointi- ja viestintäjohtaja

Lisätietoa: toimitusjohtaja Ari Lehtoranta, puh. 010 401 7733

Jakelu: Nasdaq Helsinki Oy, media ja www.nokiantyres.com