22. elokuu 2018 11:00 kategorioissa Tuoteuutiset, Yhtiöuutiset

Maailmanennätys: miehittämätön Valtra-älytraktori aurasi lunta 73,171 kilometrin tuntinopeudella

Nokian Renkaat ja Valtra tekivät uuden lumenaurauksen maailmanennätyksen automaattiohjauksella toimivalla traktorilla. Nopeusennätys saavutettiin maaliskuussa 2018 miehittämättömällä Valtra T254 Versu -traktorilla, jossa oli Nokian Hakkapeliitta TRI -renkaat. Traktori aurasi lunta suljetulla tiellä eteläisessä Suomessa ilman kuljettajaa 73,171 kilometrin tuntinopeudella.

Nokian Renkaat ja Valtra tekivät uuden lumenaurauksen maailmanennätyksen automaattiohjauksella toimivalla traktorilla. Nopeusennätys saavutettiin maaliskuussa 2018 miehittämättömällä Valtra T254 Versu -traktorilla, jossa oli Nokian Hakkapeliitta TRI -renkaat. Traktori aurasi lunta suljetulla tiellä eteläisessä Suomessa ilman kuljettajaa 73,171 kilometrin tuntinopeudella.

Maailmanennätys: miehittämätön Valtra-älytraktori aurasi lunta 73,171 kilometrin tuntinopeudella

Valtra T254 Versu -traktori voitti Tractor of the Year 2018 -palkinnon, ja sen monipuolisuutta kiittelevät niin urakoitsijat kuin viljelijätkin: sitä voi käyttää monenlaisissa työtehtävissä maanviljelystä aina metsäurakointiin ja tienhoitoon. T254 Versussa on vakiona kosketusnäyttöön perustuva SmartTouch-hallintajärjestelmä, jota traktorinkuljettajat ovat laajalti kehuneet sen intuitiivisuudesta - vaikkei sitä tämän maailmanennätyksen saavuttamiseen tarvittukaan.

“Monille asiakkaillemme SmartTouch-kyynärnojan helppokäyttöisyys on madaltanut kynnystä investoida tekniikoihin, jota oli aiemmin pidetty vain kivana lisänä tai liian monimutkaisina, kuten automaattiohjaukseen, täsmäviljelyyn ja etäseurantaan. Samaan aikaan on myös nähtävissä kasvavaa kysyntää uusille teknisille ratkaisuille, jotka lisäävät tehokkuutta ja nivoutuvat olemassaoleviin liiketoimintajärjestelmiin. Olemme sitoutuneet pysymään kehityksen kärjessä ja tarjoamaan innovatiivista teknologiaa SmartTouch-traktoreissamme”, kommentoi markkinointijohtaja Mikko Lehikoinen Valtralta.

Nopeusennätys tehtiin suljetulla tieosuudella ja sen järjestivät Nokian Renkaiden ja Valtran tuotekehitystiimit yhdessä. Kiinnostus automaattiohjausteknologiaa kohtaan on kasvussa monilla teollisuudenaloilla, kuten logistiikassa, tieliikenteeseen tarkoitetuissa ajoneuvoissa ja maanviljelyssä. Pohjoismaiden johtavana traktorinvalmistajana Valtralla on pitkä historia kylmiin olosuhteisiin sopivien tienhoitokoneiden valmistajana. Nopeusennätyksessä saatiin arvokasta tietoa, joka palvelee tulevaisuuden automaattiohjausteknologoiden tutkimustyötä.

Tavanomaisen ajonopeuden ylittäminen liukkaalla pinnalla traktorilla, jossa on keulaan asennettuja työvälineitä, on haastavaa sekä traktorille että sen renkaille. Nokian Hakkapeliitta TRI -renkaiden palakuvioinen kulutuspinta on suunniteltu erityisesti vakauden parantamiseksi jäisillä ja lumisilla pinnoilla.

“Nokian Hakkapeliitta TRI -renkaan ennustettavuus ja henkilöauton tapainen hienostunut käsiteltävyys yhdistettynä raakaan pitoon ovat tehneet siitä suositun talviurakoitsijoiden keskuudessa”, kommentoi Nokian Raskaiden Renkaiden myynti- ja markkinointijohtaja Toni Silfverberg. “Samat ominaisuudet ovat omiaan myös ennätysnopeuksiin.”

Kyseessä on toinen Nokian Renkaiden ja Valtran yhdessä saavuttama pakkasolojen maailmanennätys. Suomalaiset valmistajat yhdistivät voimansa rallilegenda Juha Kankkusen kanssa vuonna 2015 ja tekivät voimassaolevan traktoreiden nopeusennätyksen 130,165 kilometriä tunnissa. Ennätysajossa oli käytössä Valtran T234 Versu -traktori ja Nokian Hakkapeliitta TRI -renkaat.

Lisätietoa

Videoita:

Maailman nopein lumiauraus miehittämättömällä älytraktorilla https://youtu.be/xKNPmXWDvlE 

The Snowrace: Rallimestari vs. 7-tonnin traktori https://youtu.be/nOMPcdR2DcI 

Lisätietoa maailmanennätyksestä: www.nokiantyres.com/snowrace

Valokuvia: www.nokiantyres.com/snowracePR

Mikko Lehikoinen, markkinointijohtaja, Valtra EME, puh. 040 58 00035, [email protected]

Toni Silfverberg, johtaja, myynti ja markkinointi, Nokian Raskaat Renkaat, puh. 010 401 7854, [email protected]

Tietoa Valtrasta Valtra Oy Ab kehittää, valmistaa, markkinoi ja huoltaa Valtra-traktoreita, jotka räätälöidään asiakkaiden tarpeiden mukaan. Valtra tunnetaan monipuolisena ja luotettavana traktorimerkkinä, joka on suunniteltu toimimaan tehokkaasti vaativissa työolosuhteissa ja hyvin vaikeakulkuisessakin maastossa. Valtra on AGCO-yhtymän kansainvälinen tuotemerkki. Se on johtava traktoreiden valmistaja Pohjoismaissa ja yksi suosituimmista tuotemerkeistä Latinalaisessa Amerikassa. www.valtra.fi

Tietoa AGCO:sta AGCO (New Yorkin pörssi: AGCO) on maailman johtava maatalouskoneiden ja -ratkaisujen suunnittelija, valmistaja ja myyjä. Se edistää tuottavampaa maataloutta kattavalla tuotevalikoimallaan ja palveluillaan. AGCO:lla on viisi avainbrändiä: Challenger®, Fendt®, GSI®, Massey Ferguson® ja Valtra®. Lisäksi se tarjoaa Fuse®-täsmäviljelyteknologioita ja maatilan toimintojen optimointipalveluita. Vuonna 1990 perustetun AGCO:n pääkonttori sijaitsee Duluthissa, Yhdysvaltojen Georgiassa. Vuonna 2017 AGCO:n liikevaihto oli noin 8,3 miljardia dollaria. Lisätietoja on osoitteessa www.AGCOcorp.com. Yhtiöstä ja tapahtumista löytyy lisätietoa seuraamalla Twitterissä @AGCOCorp. Talousuutisia löytyy Twitteristä aihetunnisteella #AGCOIR.

Tietoa Nokian Renkaista Nokian Renkaat on maailman pohjoisin rengasvalmistaja ja yksi alansa vastuullisimmista yrityksistä. Tarjoamme mielenrauhaa kaikissa olosuhteissa kehittämällä laadukkaita, turvallisia ja ympäristöystävällisiä renkaita henkilö- ja kuorma-autoihin sekä raskaisiin työkoneisiin. Erityisen tunnettuja olemme haastaviin olosuhteisiin suunnitelluista innovatiivista talvirenkaista. Konserniimme kuuluu myös autonhuoltoon ja rengaspalveluihin erikoistunut Vianor-ketju. Vuonna 2017 yhtiömme liikevaihto oli noin 1,6 miljardia euroa ja henkilöstömäärä noin 4 600. Nokian Renkaiden osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Lisätietoja: www.nokianrenkaat.fi & www.nokiantyres.com/heavy