21. kesäkuu 2012 04:40 kategoriassa Yhtiöuutiset

Leveämpi ja suorempi Forest King tulee pian

Ensi syksynä Nokian Raskaat Renkaat tuo markkinoille uuden 35.5L-32 Nokian Forest King TRS LS-2 -renkaan täydentämään skidder-koneiden rengasvalikoimaa.

– Tällainen 35.5L-32 –kokoinen rengas meiltä on tähän asti puuttunut. Se on kuitenkin yleinen koko, ja näitä menee etenkin Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan, Nokian Raskaiden Renkaiden myyntipäällikkö Jarkko Heinämäki mainitsee.
 
Uusi rengas on viisi tuumaa aiempaa leveämpi, ja kun halkaisija on 2010 millimetriä, painoakin tuotteelle kertyy lähes 600 kiloa.
 
Kuormankantokyky on korkea, eli rengas vastaa tämän päivän vaatimuksiin.
 
Leveämmät hartiat
 
Koko ei ole ainoa uudistus tuoreimmassa Forest Kingissä. Pintamallia on kehitelty entistä suuremman vetokyvyn saavuttamiseksi.
 
– Pinta on entistä suorempi, ja vetokykyä saadaan koko pinnan leveydeltä, Nokian Raskaiden Renkaiden tuotekehityksen  projektipäällikkö Teemu Vainionpää esittelee.
 
– Renkaan olkapäitä on samalla vahvistettu. Olemme myös keskittyneet kapulasuojaukseen aiempaa tarkemmin. Vieraiden esineiden joutuminen vanteen sarven ja renkaan jalka-alueen väliin on entistäkin epätodennäköisempää. Myös ketjunsietokykyä on lisätty rakenteellisin keinoin, koska tällaisissa renkaissa ketjukäyttö on hyvin yleistä.
 
Vainionpään mukaan myös tavaralajimenetelmän korjuukoneiden (cut to length –menetelmä) renkaissa tuotekehitys etenee koko ajan, ja  uudenlaisia tuotteita sille saralle on odotettavissa lähiaikoina.