14. kesäkuu 2017 09:40 kategorioissa Tuoteuutiset, Yhtiöuutiset

Kestävyyttä ja pitoa ympäri vuoden – Nokian Renkaat julkistaa uuden talvirenkaan kaupunkilinja-autoille

Kaupungin kadut ovat rankka ympäristö linja-auton renkaille. Jarrutukset, hankaumat, kaarreajo ja reunakiveyksiin hiertyminen sekä liukkaat mukulakivet ja jäiset, lumiset talvet. Päivästä toiseen. Uusi Nokian Hakkapeliitta City Bus vastaa haasteeseen.

Kestävyyttä ja pitoa ympäri vuoden – Nokian Renkaat julkistaa uuden talvirenkaan kaupunkilinja-autoille

Kaupunkien linja-autojen täytyy pysyä aikataulussa, säässä kuin säässä. Tulipa taivaalta vettä, lunta tai jäätä, kaupunki ei koskaan pysähdy. Uusi Nokian Hakkapeliitta City Bus -rengas on suunniteltu kestämään kaupunkien katujen kulutusta ja saapumaan ajoissa, jopa lumessa ja loskassa.

“Tämä on täysimittainen kaupunkibussirengas, jossa on syvä, aggressiivinen pintakuvio ja vahvistetut sivupinnat”, kertoo Teppo Siltanen, Nokian Raskaiden Renkaiden tuotepäällikkö. ”Siinä on runsaasti kestävää kumia.”

Turvallisuus ja pito

Tärkeä turvallisuusominaisuus on se, että sivupinnoistakin näkee, kuinka kuluneet ne ovat. Kun sivupinnan vahvuudenilmaisimet ovat kuluneet pois, rengas on vaihdettava. Nokian Hakkapeliitta City Bus on myös hiljainen ja mukava ajaa, mikä lisää turvallisuutta ja mukavuutta.

Nokian Renkaiden tuotenimissä Hakkapeliitta tarkoittaa huippuluokan talviominaisuuksia. Nokian Hakkapeliitta City Bus on nimensä veroinen erinomaisen lumi- ja jääpitonsa ansiosta. Siitä on osoituksena 3PMSF-merkintä. ”Renkaassa on tehokas lamellointi, joka pitää kuluneenakin”, sanoo Siltanen. ”Lisäksi olkapään ja urien reunat on suunniteltu niin, että liikkuvuus on hyvä myös lumella ja loskassa.”

Kestävyyttä ympäri vuoden – tai kahden

Usein hyvät talviominaisuudet tarkoittavat pehmeää kumia, joka kuluu nopeasti. Näin ei todellakaan ole Nokian Hakkapeliitta City Bus -renkaassa, jonka pinta kuluu tasaisesti. ”Olemme testanneet kulutuspintaa vuodesta 2015 lähtien oikeissa kaupunkiliikenteen linja-autoissa, ja renkaat ovat yhä käytössä”, Teppo Siltanen kertoo ylpeänä. ”Se tarkoittaa, että renkaita voidaan käyttää kaksi vuotta.”

Erinomainen talvipito ei myöskään sulje pois hyviä kesäominaisuuksia. Nokian Hakkapeliitta City Busilla on hyvä märkäpito, eikä sitä haittaa kuuma asfalttikaan. Se onkin erinomainen valinta kaupunkilinja-autoille Pohjoismaissa ja Alppien alueella.

Taloudellisuutta uudelleenpinnoituksella

Järkevä renkaiden hallinta on tärkeä osa kannattavaa kuljetusliiketoimintaa. Kun Nokian Hakkapeliitta City Bus kuluu, sen tukeva runko voidaan uudelleenpinnoittaa yhteensopivalla Noktop City -kulutuspinnalla. Tämä tarkoittaa merkittäviä säästöjä rengaskuluissa.

Keskeiset ominaisuudet:

  • kaikkiin akseleihin sopiva rengas kaupunkilinja-autoille
  • vahvistettujen sivupintojen antama suoja reunakiveyksiä vastaan
  • enemmän ajokilometrejä vähäisen kantapää-/varvaskulumisen ansiosta
  • Spiral Sipe System -lamelloinnin ansiosta hyvä pito kuluneenakin
  • hyväksytty talvipito, 3PMSF-merkintä

Saatavuus

275/70R22.5 - vuoden 2017 syksyllä
295/80R22.5 - Tulossa vuonna 2018

Lisätietoja: www.nokiantyres.com/nokianhakkapeliittacitybus_photos

Toni Silfverberg, Head of Sales & Marketing, Nokian Raskaat Renkaat Oy [email protected], puh. +358 10 401 7854

Teppo Siltanen, Product Manager, Nokian Raskaat Renkaat Oy [email protected], puh. +358 10 401 7709