1. syyskuu 2010 11:48 kategoriassa Tuoteuutiset

Edistyksellinen Nokian Forest Rider –
metsäkonerengasperhe laajeneeVetokyvyltään ja ajomukavuudeltaan ylivoimainen Nokian Forest Rider -metsäkonerengasperhe täydentyy kahdella tavaralajimenetelmän (cut-to-length -menetelmä) koneisiin räätälöidyllä tulokkaalla. Uusi koko 600/50R24.5 soveltuu erityisesti telipyöräksi pienempiin koneisiin. Massiivisempi koko 710/70R34 on puolestaan suunnattu muun muassa kuusipyöräisiin hakkuu- ja korjuukoneisiin. Loppuvuoden aikana kasvava kokovalikoima parantaa alan huipputeknologiaa edustavan vyörenkaan saatavuutta.

– Jämäkkä vyörakenne tuntuu ja näkyy laajana kosketusalana, mikä antaa renkaalle vakuuttavan pidon ja herkän, miellyttävän ajotuntuman. Perinteisiin ristikudosrenkaisiin verrattuna Nokian Forest Riderin veto- ja etenemiskyky on 12 % parempi ja vierintävastus 5 % alhaisempi. Alhaisen vierintävastuksen ansiosta rengas säästää myös ympäristöä ja polttoainekustannuksia, Nokian Raskaiden Renkaiden tuotekehityspäällikkö Martti Päivinen kertoo.

Laajemman kosketusalan ansiosta ainutlaatuisessa Nokian Forest Riderissa on ristikudosrengasta alhaisempi pintapaine, joten rengas ei uppoa kantavuudeltaan heikossa maastossa. Se on hellävaraisempi sekä kasvavalle puustolle että kuljettajalle. Vaimentaa tärinää ja tuo enemmän ajomukavuutta metsätöille tyypillisten pitkien päivien aikana.

Patentoitu sivupistosuoja takaa kestävyydenNokian Forest Rider on alansa ennakkoluuloton edelläkävijä, ensimmäinen toimiva vyörakenteinen metsäkonerengas, joka tuotiin markkinoille huolellisen kehitystyön jälkeen vuonna 2006. Tuhannet puunkorjuun ammattilaiset ympäri maailmaa ovat vakuuttuneet edistyksellisen metsäkonerenkaan erityisominaisuuksista ja luotettavuudesta.

Käyttövarman huipputuotteen kestävyys vastaa täysin maailman vahvimpia ristikudosrakenteisia kumppaneita (rungon lujuus 20 PR) kuten Nokian Forest King F:ää. Kestävyyden takaa vankka rakenne ja patentoitu sivupistosuoja, joka torjuu tehokkaasti pistoja ja viiltoja.

Optimoidun ripakuvion ansiosta rengas puhdistuu erinomaisesti eikä riko maaperää pehmeässä metsämaastossa. Vakaudeltaan erinomainen laatutuote pitää koneen kuormattaessa turvallisesti ja tukevasti alustassa.

Kevyesti rullaava, vetokyvyltään ensiluokkainen kumppani toimii vakuuttavasti vaikeissakin olosuhteissa, joissa telojen tai ketjujen käyttö ei ole mahdollista. Kun tarve vaatii, se toimii tehokkaasti myös telojen kanssa. Edistyksellisellä Nokian Forest Riderilla voi korvata vastaavankokoisen metsäkonerenkaan.

Kaikki koot ilman sisärengastaTavaralajimenetelmän metsäkoneissa ja myös järeissä traktoreissa käytettävä Nokian Forest Rider on tubeless-rakenteinen (TL=tubeless=sisärenkaaton). Sisärenkaan pois jättäminen tuo metsäkoneurakoitsijalle lisää tehokkaita käyttötunteja, kun mahdolliset sisärengasvauriot eivät keskeytä työtä. Tubeless-asennus edellyttää tubeless-vanteen käyttämistä.

Nokian Forest Rider metsäkonerengasvalikoima CTL-koneisiin:

650/45R24.5
600/50R24.5 Uusi
600/55R26.5
710/45R26.5
800/50R26.5
600/65R34
710/55R34
710/70R34 Uusi

Nokian Forest Rider – ajomukavuutta ja vastustamatonta vetokykyä  • Laaja kosketusala antaa huippuluokan etenemiskyvyn ja on ystävällinen alustalle
  • Vyörakenne takaa miellyttävän ajotuntuman ja minimoi tärinän
  • Alhaisen vierintävastuksen ansiosta pienempi polttoaineenkulutus

Lisätiedot: www.nokianraskaatrenkaat.fi

Martti Päivinen
tuotekehityspäällikkö
Nokian Raskaat Renkaat Oy puh. 010 401 7544
martti.paivinen(at)nokiantyres.com

Teemu Vainionpää
tuotepäällikkö
Nokian Raskaat Renkaat Oy puh. 010 401 7175
teemu.vainionpaa(at)nokiantyres.com

Kuvia Nokian Forest Rider: www.nokianrenkaat.fi/metko2010