6. maaliskuu 2015 12:42 kategoriassa Yhtiöuutiset

Aja näin – säästät polttoainetta ja renkaita

Autoilu maksaa riihikuivaa rahaa. Mutta tiesitkö, että voit säästää satasia viilaamalla ajotyyliäsi ja menopelisi kohtelua? Maaliskuussa voi vaihtaa jo kesärenkaisiin, mutta turvallisuusseikat huomioiden tai säästösyistä se ei ole perusteltua.

Kesäkumeihin ei kannata siirtyä vielä ainakaan rikastumisen toivossa, sillä kesä- ja talvirenkaiden välillä ei ole suurtakaan eroa polttoaineen kulutuksessa.

– Toisin kuin yleensä luullaan, talvirenkaan vierintävastus on yleisesti matalampi kuin useimpien kesärenkaiden, Nokian Renkaiden teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri sanoo.

Sen sijaan kaasujalan keventäminen säästää sekä autoa että polttoainetta. Vältä siis kaahailua, äkkijarrutuksia ja kiihdytyksiä. Unohda myös liian pienellä vaihteella jurnuttaminen.

Renkaissa hinta ja laatu kulkevat käsi kädessä. Kalliimmat renkaat maksavat itsensä takaisin polttoaineen kulutuksessa.

– Premium-luokan talvirenkaat kuluttavat pienemmän vierintävastuksensa ansiosta puoli litraa vähemmän polttoainetta sadalla kilometrillä kuin vastaavat halpisrenkaat. Keskimäärin talvirenkailla ajetaan 30 000–45 000 kilometriä, joten pitkästä pennistä tässä puhutaan, lähes 300 eurosta, sanoo Morri.

Ilmanpaineissa ei kannata pihtailla, sillä täydempi rengas pienentää vierintävastusta jopa kymmenen prosenttia – ja kun rengas pyörii kevyesti, myös polttoainetta säästyy.

Lisätietoja:

Matti Morri, teknisen asiakaspalvelun päällikkö, Nokian Renkaat Oyj, puh. 010 401 7621, matti.morri(at)nokiantyres.com

Renkaan käyttövinkkejä:
www.nokianrenkaat.fi/innovatiivisuus/rengastietoa/kayttovinkkeja  

Talvirenkaisiin enemmän ilmaa
www.nokianrenkaat.fi/innovatiivisuus/rengastietoa/rengaspaineet