18. helmikuu 2016 09:00 kategorioissa Tuoteuutiset, Yhtiöuutiset

Nokian Hakkapeliitta R2 -talvirenkaalle Tire Technology of the Year 2016 -palkinto

Nokian Renkaat, maailman pohjoisin rengasvalmistaja, on voittanut erittäin arvostetun Tire technology of the year 2016 -palkinnon Nokian Hakkapeliitta R2 -talvirenkaallaan.

Tire technology international 2016 awards

Uusi Nokian Hakkapeliitta R2 on BMW:n ainutlaatuiseen i3-sähköautoon suunnattu aito talvirengas, joka yhdistää äärimmäisen alhaisen vierintävastuksen, ensiluokkaisen pidon ja poikkeuksellisen ajomukavuuden. Uutuusmallin rengaskoko on155/70R19 88Q XL. Tämä Nokian Hakkapeliitta -perheen moderni tulokas edustaa tulevaisuuden teknologiaa. Se on maailman ensimmäinen talvirengas, jolla on EU-rengasmerkinnän paras A-energialuokitus. Testien mukaan Nokian Hakkapeliitta R2 -talvirenkaiden avulla sähköautoilija voi nauttia jopa 30 prosenttia alhaisemmasta renkaiden vierintävastuksesta.

- Toimintasäde on ratkaiseva ominaisuus sähköauton kuljettajille ja se on vieläkin olennaisempaa kylmällä säällä, jolloin myös akun suorituskyky voi heikentyä. Jokainen kilometri ratkaisee, joten alhainen vierintävastus on ehdoton ominaisuus. Nokian Hakkapeliitta R2 osoittaa, että tämän ei tarvitse tapahtua erinomaisen talvipidon kustannuksella. Siksi se onkin juuri oivallinen tuote Tire Technology of the Year -palkinnon saajaksi, kirjoittaa Graham Heeps, Tire Technology International -lehden toimittaja ja arvosteluraadin puheenjohtaja.

- Olemme ylpeitä voidessamme tuoda enemmän talvipitoa, enemmän huolettomuutta ja erityisesti enemmän toimintasädettä yhä kasvavalle joukolle sähköautojen kuljettajia uuden Nokian Hakkapeliitta R2 -huipputalvirenkaamme avulla. Turvallisen ja vihreämmän liikkumisen mahdollistaminen on oman kehitystyömme johtava periaate, Nokian Renkaiden tutkimus- ja kehitysjohtaja Juha Pirhonen kertoo.

Nokian Renkaat – ääriolosuhteiden tuntemusta pohjoisesta

Nokian Renkaat on rengasalan edelläkävijä, joka tunnetaan eri markkinoille ja erilaisiin vaativiin käyttökohteisiin räätälöidyistä laatutuotteistaan. Yli puolet tuotekehityspanostuksista käytetään tuotteiden testaamiseen.

Nokian Hakkapeliitta on tunnetuimpia talvirengasmerkkejä kaikkialla, missä todellinen talvi tunnetaan. Nokian Hakkapeliitta -talvirenkaat on luotu, kehitetty ja testattu vaativissa pohjoisissa olosuhteissa. Suomen Lapissa, Ivalossa, napapiirin pohjoispuolella on yli 700 hehtaarin kokoinen testikeskus, jossa tuotekehitys- ja testaustiimit sekä tuntuma-ajajat ottavat mittaa renkaista. Ivalon testikeskuksessa simuloidaan talviautoilun ääritilanteita marraskuusta toukokuuhun, yöllä ja päivällä.

- Olemme kiitollisia tästä merkittävästä palkinnosta. Tämä on myös erinomainen lähtölaukaus Hakkapeliitan 80-vuotisjuhlavuodelle, Pirhonen sanoo.

Sitaatteja tuomareilta: Tire Technology of the Year:

”Nokian Hakkapeliitta R2 -talvirengas on erikoistuote erikoisajoneuvoon. Se täyttää talvirenkaan toimintavaatimukset tinkimättä vierintävastuksesta. Hieno suoritus!”
Joe Walter, mekaanisen suunnittelun apulaisprofessori, University of Akron

”Nokian Renkaiden teknologia yhdistää ne kaksi renkaan ominaisuutta, jotka on vaikein optimoida samalla kertaa, ja luo niiden pohjalta ainutlaatuisen tuotteen.”
Saied Taheri, CenTiRe-yksikön johtaja, Virginia Tech  

”Talvirenkaat ovat jo pitkään kaivanneet parempaa polttoainetaloutta, joten tämän innovaation arvo pitää tunnustaa.”
Dr Stuart Cook, tutkimusjohtaja, TARRC

Tire technology international 2016 awards

Palkintoon liittyviä kuvia ja Hakkapeliitta R2 -tuotekuvia: www.nokiantyres.com/HakkapeliittaeR2

Video: https://youtu.be/Wo4omb0Eil4

Tietoa Tire Technology International Awards for Excellence and Innovation -palkinnosta:
Vuonna 2008 perustetut Tire Technology International Awards for Innovation and Excellence -palkinnot on tarkoitettu palkitsemaan renkaiden suunnittelun ja valmistuksen parissa työskentelevien älykkäitä oivalluksia ja kovaa työtä. Finalistit valitaan Tire Technology International -lehden lukijoiden ehdotusten sekä lehden toimituskunnan ideoiden perusteella. Tämän jälkeen finalistien luettelo lähetetään kansainvälisille rengasalan asiantuntijoille äänestystä varten. Esittelyt pidetään Hannoverissa helmikuussa järjestettävän Tire Technology Expon yhteydessä.
Lisätietoja: www.tiretechnology-expo.com.

Lue lisää:

Nokian Hakkapeliitta R2 - Huippuluokan vihreää talvirengasteknologiaa sähköautoihin www.nokianrenkaat.fi/yritys/uutinen/huippuluokan-vihreaa-talvirengasteknologiaa-sahkoautoihin-nokian-renkaat-kehitti-vierintavastukselta/

Nokian Renkaat - Maailman ensimmäinen AA-luokan talvirengas www.nokianrenkaat.fi/yritys/uutinen/nokian-renkailta-kuluttajamarkkinoille-markapidoltaan-ja-polttoainetehokkuudeltaan-maailman-ensimmai/

Testausta ääritilanteissa
www.nokianrenkaat.fi/innovatiivisuus/testaus/

Talvirengastestauksen huipulla: Ivalon testikeskus White Hell 
http://youtu.be/UEGUTw7KHxE

Maailman ensimmäinen talvirengas esiin ponnahtavilla nastoilla www.nokianrenkaat.fi/yritys/uutinen/maailman-ensimmainen-nastakitkarengas-uniikki-nastateknologia-tuo-nastat-esiin-tarvittaessa/

Nokian Hakkapeliitta 8: Jäälläajon maailmanennätys 335,713 km/h:  
https://www.nokianrenkaat.fi/innovatiivisuus/kehitystyo/fastest-on-ice/jaallaajon-maailmanennatys-2013/

Lisätietoa:

Nokian Renkaat Oyj
Tutkimus- ja kehitysjohtaja Juha Pirhonen, p. 010 401 7708 [email protected]

Tuotekehityspäällikkö Jarno Ahvenlammi, p. 010 401 7741 [email protected]

Twitter: https://twitter.com/NokianTyresCom 
YouTube: www.youtube.com/NokianTyresCom 
Facebook: www.facebook.com/nokianrenkaatsuomi 
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc