12. toukokuu 2015 09:00 kategoriassa Tuoteuutiset

EU-rengasmerkinnän AA-huippuluokitus nyt todellisuutta myös talvirenkaissa:

Nokian Renkailta kuluttajamarkkinoille märkäpidoltaan ja polttoainetehokkuudeltaan maailman ensimmäinen A-luokan talvirengas

Maailman pohjoisin rengasvalmistaja Nokian Renkaat tuo syksyllä 2015 eurooppalaisten katumaasturikuljettajien saataville maailman ensimmäisen talvirenkaan, jonka märkäpito ja polttoainetaloudellisuus ovat EU-rengasmerkinnän parhaat eli A-luokassa. Talviturvallisuuden ja ympäristöystävällisen liikkumisen edelläkävijän moderni Nokian WR SUV 3 -huipputuote (koko 265/50 R19 V) on suunnattu erityisesti Keski-Euroopan markkinoille. Autoilijalle vallankumouksellinen uutuustuote voi parhaimmillaan merkitä jopa 18 metriä lyhyempää jarrutusmatkaa märällä tiellä ja yli 0,6 I/100 km polttoainesäästöä. Aito SUV-talvirengas soveltuu oivallisesti monipuoliseen käyttöön erilaisissa katumaasturimalleissa kuten Porsche Cayenne, Audi Q7, BMW X5, Volkswagen Amarok , Volkswagen Touareg, Mercedes Benz ML, Jeep Grand Cherokee tai Volvo XC 60.   

Uudistunut Nokian WR SUV 3 hyödyntää talvirenkaan kehittäjän ainutlaatuista ääriolojen osaamista ja talven kaikkien olomuotojen taitamista. Raskaaseen SUV-käyttöön sovitettu Nokian Twin Trac SUV Silica -kumisekoitus ja Nokian Aramid Sidewall -teknologia varmistavat, että Keski-Euroopan vaihtelevassa talvessa liikkuvat autoilijat voivat nauttia alan parhaasta lumi- ja märkäpidosta, polttoainetehokkuudesta sekä tarkasta ajotuntumasta, joka yhdistyy erinomaiseen kestävyyteen. Samaa teknologiaa tullaan hyödyntämään tulevaisuudessa myös muissa Nokian Renkaiden talvirenkaissa.  

Tuotekehityksen ytimessä: Turvallisempi ja vihreämpi tulevaisuus

Johtavat autonvalmistajat ovat viime vuosina tehneet yhä enemmän kehitystyötä turvallisen liikenteen edistämiseksi ja autoilun lieveilmiöiden kuten hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. Myös isommissa kokoluokissa kuten katumaastureissa tulevaisuus on erilaisten hybridiautojen, jotka etenevät tehokkaasti, mutta myös kevyesti ympäristöä säästäen.

- Autonvalmistajien tapaan myös oman kehitystyömme ytimessä on turvallisemman ja vihreämmän liikkumisen mahdollistaminen. Otimme vastaan kovan teknologisen haasteen. Uusi Nokian WR SUV 3 edustaa rengasalan ehdotonta huippua, uutta ajattelutapaa ja tulevaisuutta, josta autoilijat voivat nauttia jo tässä ja nyt, Nokian Renkaiden tuotekehityspäällikkö Olli Seppälä kertoo.

Äärimmäisen polttoainepihi Nokian WR SUV 3 -talvirengas tyrmää ajattelutavan, jonka mukaan alhaisen vierintävastuksen renkailla varustettu suuri katumaasturi ei voi olla kevyesti liikkuva kulkupeli. Tarkka ja täsmällinen Nokian WR SUV 3 on ensimmäinen Keski-Euroopan markkinoille tuleva talvirengas, jonka polttoainetehokkuudesta kertova vierintävastus on A-luokassa. Parhaimman ja heikoimman renkaan välinen kulutusero polttoainetehokkuudessa (A-G) on huomattava eli noin 0,6 l / 100 km. Kevyesti rullaavat renkaat vähentävät myös CO2-päästöjä 14 g/km.

Turvallisuudesta märällä tiellä viestii EU-rengasmerkinnän mukainen paras mahdollinen märkäpito. Autoilijalle oikea ja laadukas rengasvalinta voi tien päällä tarkoittaa jopa yli 18 metriä eli noin neljää autonmittaa lyhyempää jarrutusmatkaa (A-F-luokkien ero).

Uusia keksintöjä ja testattua turvallisuutta – pettämätöntä pitoa, alhainen polttoaineenkulutus

Vaativa tuotekehitystyö käsitti kaikkien rengaskomponenttien huolellisen tietokoneoptimoinnin ja autenttisen testauksen sekä turvallisuuden että alhaisen vierintävastuksen suhteen.

Tasapainoisen Nokian WR SUV 3:n ensiluokkaiset talvipito- ja käsittelyominaisuudet saavutetaan funktionaalisella pintakuvioinnilla ja täsmäinnovaatioilla yhdistettynä täysin uuteen, SUV-käyttöön kehitettyyn Nokian Twin Trac SUV Silica –kumisekoitukseen.

Kulutuspintasekoituksessa yhdistyy ainutkertaisella tavalla pohjoisen vaativaan talveen, kylmiin oloihin kehitetty Nokian Hakkapeliitta -kumisekoitus ja leudommassa säässä oivallisesti toimiva silicapohjainen yhdistelmä. Lopputuloksena on luonnonkumia, silicaa ja rypsiöljyä sisältävä Nokian Twin Trac SUV Silica -kumisekoitus, jonka uniikki partikkelijakauma muodostaa ominaisuushuiput sekä lumi- että märkäpidolle.

Kevyesti rullaavan pintamallin ja sekoituksen tavallista suuremman silicamäärän ansiosta vierintävastus on äärimmäisen matala, polttoaineenkulutus alhaisempi ja haitalliset päästöt vähäisemmät kuin perinteisillä kilpailijoilla. Sekoitusinnovaatiosta pääsee konkreettisesti nauttimaan myös parantuneena ajovakautena ja kulumiskestävyytenä.

- Keski-Euroopan autobaanoilla viihtyvä katumaasturikuljettaja voi luottaa siihen, että uutuustuotteen ajotuntuma ja käsiteltävyys kovemmissakin nopeuksissa on korkealla tasolla, koska Nokian WR SUV 3:n rakenne on erittäin luja ja jämäkkä, Seppälä vakuuttaa.

Mukavaa ja kestävää menoa

Miellyttävästä ajotuntumasta kertoo EU-rengasmerkinnän yksi aalto, joka merkitsee hiljaista ohiajomelua. Vallankumouksellisen talvituotteen koko on 265/50 R19 ja nopeusluokka on V eli maksiminopeus 240 km/h.

Katumaasturikäytössä mahdolliset renkaan vaurioitumiseen johtavat iskut kohdistuvat useimmiten renkaan sivupintaan. Nokian WR SUV 3:n iskun- ja viillonkestävyys maksimoidaan Nokian Aramid Sidewall -teknologialla. Kulutusta ja viiltoja poikkeuksellisen hyvin kestävä sivupintasekoitus sisältää äärimmäisen vahvaa aramid-katkokuitua. Samaa materiaalia hyödynnetään lentokoneteollisuudessa ja sotilaskäytössä.

Talvirengasteknologian edelläkävijä

Nokian Renkaat keskittyy ainoana rengasvalmistajana maailmassa tuotteisiin ja palveluihin, jotka helpottavat ihmisten turvallista liikkumista pohjoisissa olosuhteissa. Yhtiö tunnetaan laadukkaista, turvallisista ja ympäristöystävällisistä premium-renkaistaan, jotka räätälöidään huolellisesti eri markkinoille ja erilaisiin vaativiin käyttökohteisiin. Yli puolet tuotekehityspanoksista käytetään tuotteiden testaamiseen.

Tammikuussa 2015 yhtiö toi markkinoille polttoainetehokkuudessa EU-rengasmerkinnän kärkeen eli A-luokkaan sijoittuvan talvituotteen. Uusi pohjoismainen nastaton talvirengas Nokian Hakkapeliitta R2 on suunnattu erityisesti BMW:n i3-sähköautoihin. Uutuusmallin rengaskoko on155/70R19 84Q. Nokian Hakkapeliitta R2 -talvirenkaiden avulla sähköautoilija voi nauttia jopa 30 prosenttia alhaisemmasta renkaiden vierintävastuksesta verrattuna markkinoilla oleviin muihin talvirenkaisiin. Energiansäästö vierintävastuksesta lisää auton toimintasädettä.

Alkuvuodesta talvirengasteknologian edelläkävijä esitteli myös Keski-Eurooppaan räätälöidyn Nokian WR D4 -talvirenkaan, jonka märkäpito on EU-rengasmerkinnän parhaassa A-luokassa. Keskikokoisiin ja taloudellisiin perheautoihin suunnatun Nokian WR D4:n laaja kokovalikoima kattaa tuotteet 14-tuumaisesta 20-tuumaiseen, Q-nopeusluokasta aina W-nopeusluokkaan saakka.

Yhtiö kehitti ja valmisti maailman ensimmäisen talvirenkaan viimaan ja pakkaseen jo vuonna 1934. Kaksi vuotta myöhemmin pohjoisen talveen syntyi Nokian Hakkapeliitta -talvirengas, joka on jo legenda kaikkialla, missä talvi ylipäänsä tunnetaan. Vuoden 2013 maaliskuussa syntyi huima jäälläajon maailmanennätys, kun testikuljettaja Janne Laitinen kiisi 335,713 kilometrin tuntinopeutta Pohjanlahden jäällä. Ennen kokemattoman pidon ja vauhdin takasi Nokian Hakkapeliitta 8 -nastarengas.

Uudistunut Nokian WR SUV 3 - Pääinnovaatiot:

Nokian Twin Trac SUV Silica -kumisekoitus. Täsmällistä pitoa, erinomaista kulumiskestoa, alhainen polttoaineenkulutus. Luonnonkumia, silicaa ja rypsiöljyä sisältävä Nokian Twin Trac Silica –kumisekoituksen uniikki partikkelijakauma muodostaa ominaisuushuiput sekä lumi- että märkäpidolle. Äärimmäisen alhaisen vierintävastuksen ansiosta vaatimaton polttoaineenkulutus.

Nokian Aramid Sidewall -teknologia. Ainutlaatuista kestävyyttä. Kulutusta ja viiltoja poikkeuksellisen hyvin kestävä sivupintasekoitus sisältää äärimmäisen vahvaa aramid-katkokuitua. Samaa materiaalia hyödynnetään lentokoneteollisuudessa ja sotilaskäytössä. Aramid-kuitu jäykistää ja vahvistaa sivupinnan kestämään entistä paremmin ulkopuolisia iskuja ja painumia vanteen sarvea vasten.

Pintamallidesign. Vakaa ajotuntuma, tehokas sohjoliirrontorjunta. Symmetrinen ja direktionaalinen eli pyörimissuunnaltaan määrätty pintamalli optimoi vakaan ajotuntuman ja turvalliset vesi- ja sohjoliirto-ominaisuudet. Pitoreserviä parantaa kuviopalojen vahva lamellointi.

Snow Claws. Maksimaalista lumipitoa. Talviteillä kaivattua pitoa tuomaan muotoiltiin kuviopalojen pitkittäis- ja vinottaisuriin lumikynnet. Pehmeässä lumessa ja maastossa ne tarrautuvat tehokkaasti alustaan.  

Groove Lifts. Hallittu ja jämäkkä ajokäytös. Symmetrisen pintamallin keskirivan ja pitkittäisripojen vierekkäisten kuviopalojen tukinostot kohentavat ajokäytöstä kuivalla tiellä tehden siitä vakaata ja hallittua. Tukinostot ehkäisevät myös pikkukivien uriin kiilautumista.

3D Lock Sipe. Parempi ajettavuus, enemmän kestävyyttä. Olkapäältä olkapäälle levittäytyvät 3D-lukkolamellit parantavat ajettavuutta kaarteissa ja väistötilanteissa. Suorasta lamellista poiketen, 3D-lukkolamellit tukevat kuviopalaa myös lamellin auetessa lamelliin kehitetyn lukitusmekanismin ansiosta.

Kuvia:
www.nokiantyres.com/AA-labelNokianWRSUV3

Katso video:
http://youtu.be/LtTGEK64nZE

Lisää aiheesta:

Uusi Nokian WR D4 – Maailman ensimmäinen talvirengas, jonka märkäpito on EU-rengasmerkinnän A-luokassa
http://youtu.be/PwIGMzpEJMM

Uusi Nokian Hakkapeliitta R2 - Vierintävastukseltaan maailman ensimmäinen A-luokan talvirengas
http://youtu.be/Wo4omb0Eil4

Talvirengastestauksen huipulla: Ivalon testikeskus – White Hell 
http://youtu.be/n3UyMo4L8bM

Maailman ensimmäinen talvirengas esiin ponnahtavilla nastoilla
www.nokianrenkaat.fi/yritys/uutinen/maailman-ensimmainen-nastakitkarengas-uniikki-nastateknologia-tuo-nastat-esiin-tarvittaessa/

Nokian Hakkapeliitta 8: Jäälläajon maailmanennätys 335,713 km/h: https://www.nokianrenkaat.fi/innovatiivisuus/kehitystyo/fastest-on-ice/jaallaajon-maailmanennatys-2013/

Miten keksittiin maailman ensimmäinen talvirengas:
www.nokianrenkaat.fi/ensimmaiset_talvirenkaat

Vertailussa maailman ensimmäinen talvirengas ja uuden teknologian kitkarengas
www.nokianrenkaat.fi/yritys/perustietoa/historia/nain-talvirengas-on-muuttunut/

EU-rengasmerkintä: Turvallisuutta, taloudellisuutta ja ympäristötehokkuutta www.nokianrenkaat.fi/innovatiivisuus/rengastietoa/eu-uudet-rengasmerkinnat/

Lisätietoja: www.nokianrenkaat.fi

Nokian Renkaat Oyj
Tuotekehityspäällikkö Olli Seppälä, puh. +358 10 401 7549
olli.seppala(at)nokiantyres.com

Tuotekehityspäällikkö Juha Pirhonen, puh. +358 10 401 7708
juha.pirhonen(at)nokiantyres.com

Twitter: https://twitter.com/NokianTyresCom 
YouTube: www.youtube.com/NokianTyresCom 
Facebook: www.facebook.com/nokianrenkaatsuomi 
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc