Jäälläajon maailmanennätys 335,713 km/h!

Talvirenkaan keksijän huikea jäälläajon maailmanennätys syntyi, kun Nokian Renkaiden testikuljettaja Janne Laitinen viiletti 335,713 kilometrin tuntinopeutta (208,602 mailia tunnissa) tuimassa pakkaskelissä Pohjanlahden jäällä. Ennen kokemattoman pidon ja vauhdin takasi maailman johtavan talvirengasvalmistajan uusi ykköstuote Nokian Hakkapeliitta 8 -nastarengas (255/35R20 97 T XL).

Katso video

Sama paikka, auto ja kuljettaja kuin aikaisemmin – nyt uusi Nokian Hakkapeliitta 8

Todellisen jäämiehen, moninkertaisen maailmanennätyspilotti Janne Laitisen harvinaislaatuisessa testitapahtumassa kiidättämä auto oli Audi RS6. Nokian Renkaiden oman testiauton huippunopeus kipusi ennätyksen aikana lähes 340 kilometriin tunnissa. Uusi maailmanennätys toteutettiin 9. maaliskuuta Oulun kaupungin edustalla, kumpuilevalle merenjäälle auratulla 12 km:n pituisella jääradalla.

Jäämies Janne Laitinen

Nokian Renkailla puhutaan paljon testikuljettajien takapuolituntumasta. Se tuottaa ajamisesta sitä tietoa, johon kehittyneimmätkään tekniset mittalaitteet ja tietokoneet eivät pysty. Tuntumakuljettaja Janne Laitinen tietää, mikä on maailman parhaiden talvirenkaiden salaisuus. Hän on korvaamaton osa renkaiden tuotekehitystä.

Nokian Hakkapeliitta 8:n kamppailu luonnon kanssa

Tuhannet tuotekehitystunnit olivat jo takanapäin, kun Nokian Renkaiden uusi Hakkapeliitta 8 osoitti kykynsä Perämeren jäällä raaoissa pohjoisissa talvikeleissä. Mutta tarvittiin vielä satoja tunteja huippuunsa hiottua ammattitaitoa ja omistautumista jäätä, lunta ja tuulta vastaan, ennen kuin uusi jäällä kiitämisen maailmanennätys 335,713 km/h syntyi.