10. maaliskuu 2017 10:18 kategoriassa Tuoteuutiset

Nokian Hakka Blue 2 ykkössijalla myös Tuulilasin kesärengasvertailussa

Kesän 2017 uutuusrengas Nokian Hakka Blue 2 nappasi voiton Tuulilasin (3/2017) kesärengasvertailussa. Rengas sai eritysesti kiitosta märkäpito-ominaisuuksistaan, ja sen todetaan toimivan vakaasti myös kuivalla tienpinnalla. Voitto ei ollut renkaan ensimmäinen, vaan se pokkasi jo aiemmin Tekniikan Maailman rengasvertailun ykkössijan.

Ykkönen märällä, vakuuttava kuivalla pinnalla 

Tuulilasin testissä Nokian Hakka Blue 2 nappasi ykkös- tai kakkossijan kaikista ajettavuus- ja pitokokeista. Se täytti odotukset etenkin märällä pinnalla: ”Hakka Blue 2 on mallimerkintänsä mukaisesti vahva märällä kelillä. Renkaan märkäpito-ominaisuudet on saatu viritettyä korkealle tasolle ja ajokäytös on kaikissa tilanteissa yllätyksetöntä”, Tuulilasi toteaa. Renkaan kerrotaan vastustavan hyvin vesiliirtoa ja tottelevan kuljettajan ohjeita tunnollisesti myös märissä kaarteissa.

Kuivallakin pinnalla testatessa Nokian Hakka Blue 2 pärjäsi erinomaisesti. Tuulilasi kiittää renkaan erinomaista sorronkestoa sekä neutraalia käytöstä kaarrejarrutustilanteessa. Lisäksi rengasta kehutaan mukavaksi ja hiljaiseksi.

Loppuarvostelussa testin voittaja Nokian Hakka Blue 2 sai arvosanan 9,1. Testissä oli mukana yhteensä kahdeksan kesärengasta eri valmistajilta. Testattu koko oli 225/45 R17.

Tuulilasin testivoitto ei ollut Nokian Hakka Blue 2:n ensimmäinen ykkössija. Rengas voitti myös Tekniikan Maailman (5/2017) tuoreen vertailutestin. Renkaan siivitti testivoittoon erityisesti sen pito-ominaisuudet niin märällä kuin kuivallakin tiellä sekä testin hiljaisin ajoääni.  

Tuulilasin (3/2017) maasturinrengasvertailussa Nokian Hakka Blue SUV oli kärkijoukossa ja saavutti kolmannen sijan. Rengasta kehutaan kuivalla tiellä rauhalliseksi ja yllätyksettömäksi, ja vesiliirtokokeissa se oli testirenkaiden priimus.

Nokian Hakka -kesärenkaat

Nokian Hakka Blue 2 on Nokian Hakka -kesärengasperheen vuoden 2017 tulokas. Rengas on suunniteltu toimimaan kevään ensihetkistä syksyn viileämpiin keleihin. Tätä tukee tuotteeseen räätälöity uudentyyppinen kumisekoitus. EU-rengasmerkinnän märkäpitoluokitus on suurimmassa osassa kokoja A eli paras mahdollinen. Kattava 15-17-tuuman kokovalikoima on suunnattu tehokkaisiin keskikoisiin henkilöautoihin ja urheilullisiin perheautoihin. Premium-kesärenkaan valikoimassa on sekä V- (240 km/h) että W-nopeusluokan (270 km/h) tuotteita.

Nokian Hakka Blue 2:ssa tasapainoinen tiekosketus optimoidaan uuden sukupolven pintamallin, rakenneratkaisuiden ja Dry Touch -konseptin avulla. Uusi Dry Touch -konsepti varastoi vettä tienpinnan ja renkaan välistä sekä johdattaa sen nopeasti pois, mikä parantaa pitoa ja estää vaarallisen vesiliirron syntymisen.

Myös muut Nokian Hakka -kesärengastuotteet ovat niittäneet menestystä testeissä. Vuoden 2016 uutuus Nokian Hakka Green 2 vakuutti Tekniikan Maailman (5/2016) kesärengastestissä viime kesänä ja pokkasi ykköspaikan. Rengas sai erityistä kiitosta hienosta ajettavuudesta märällä ja loogisesta käytöksestä ääritilanteissa.

Hakka-turva takaa turvallisen matkan

Nokian Hakka -kesärenkaat ovat ainutlaatuisen Hakka-turvan piirissä. Hakka-turva takaa sen, että jos asianmukaisesti käytetty rengas rikkoutuu tapaturmaisesti korjauskelvottomaksi, saat tilalle uuden vastaavan tuotteen veloituksetta Nokian-renkaita myyvästä liikkeestä Suomessa, Ruotsissa tai Norjassa.

Lataa kuvia

Katso video: Nokian Hakka Blue 2 

Katso video: Nokian kesärenkaat – Testausta äärioloissa


Lisätietoja
:  

Nokian Renkaat Oyj,

Tutkimus- ja kehitysjohtaja Juha Pirhonen, puh. +358 10 401 7708
[email protected] 

Nokian Renkaat – maailman pohjoisin rengasvalmistaja 

Twitter  I YouTube I Facebook I LinkedIn