2. maaliskuu 2016 12:14 kategoriassa Tuoteuutiset

Nokian Renkaiden uusi Nokian Hakka Green 2 on Tekniikan Maailman kesärengasvertailun voittaja

Nokian Renkaiden tulevan kesän uutuustuote Nokian Hakka Green 2 -kesärengas on Tekniikan Maailman (5/2016) kesärengastestin ykkönen.

Tekniikan Maailman mukaan voittajaksi seuloutunut Nokian Hakka Green 2 sai rengastestin käytännön toteutuksesta vastanneen itsenäisen ja puolueettoman Test Worldin -testiryhmältä erityistä kiitosta hienosta ajettavuudesta märällä ja loogisesta käytöksestä ääritilanteissa. Rengasmelu oli mittausten mukaan vaimeaa ja vierintävastus koko vertailun alhaisin. Ykköstila ja viisi tähteä pienempiin ja keskikokoisiin perheautoihin suunnatulle Nokian Hakka Green 2:lle yleisarvosanalla 9,4.

Renkaan käyttäytyminen märällä asfaltilla on keskeisin Tekniikan Maailman kesärengasvertailun tulokseen vaikuttava tekijä. Märkäominaisuuksien painoarvo on peräti 60 prosenttia. ”Nokian Hakka Green 2 loisti juuri tässä osa-alueessa ja sai täydet pisteet ajettavuuspidossa, ajo-ominaisuuksissa ja vesiliirtotestissä. Myös jarrutuspito märällä radalla oli huippuluokkaa”, TM arvioi.

Nokian Hakka Green 2 -kesärenkaassa hyödynnetään lentokoneen siivissä ja F1-autoissa käytettyä aerodynamiikkaa, joka kiihdyttää veden pois renkaan ja tien välistä. Coanda-teknologia torjuu tehokkaasti autoilijoiden pelkäämää vaarallista vesiliirtoa.

Etelä-Afrikan Pretoriassa yksityisellä Gerotek-testiradalla 17.–22. tammikuuta tehdyissä vertailuissa oli mukana 13 rengaskoon 205/55 R16 rengasta hintaluokassa 350–500 euroa.

Tekniikan Maailma ottaa kantaa myös testimanipulaatiokohuun

Myös verkossa julkaistussa artikkelissaan Tekniikan Maailma ottaa kantaa lähiviikkojen testimanipulaatiokohuun ja kertoo myös vuoden 2015 testistä.

”Viime vuoden kesärengasvertailun kakkossijassa ei ollut Nokian suhteen mitään hämärää. Tämän vuoden tapaan Hakka Blue oli saatu testiin valmistajalta, koska rengas ei ollut vielä testin aikaan vähittäismyynnissä. Hakka Blue kuitenkin läpäisi kontrollitestit, jotka TM tekee automaattisesti kaikille valmistajilta saaduille renkaille. Rutiinikäytännön mukaisesti uusi rengaserä ostetaan keväällä kaupasta ja vähintään märkäjarrutustesti toistetaan. Tuloksissa ei ollut keväällä 2015 eroja Nokian sen paremmin kuin muidenkaan valmistajien renkaissa”, Tekniikan Maailma toteaa.

Kevään 2016 kontrollitestejä ei ole vielä tehty, koska Nokian Hakka Green 2 ei vielä 27. helmikuuta ollut vähittäismyynnissä. Nokian Hakka Green 2 ja muut kesärengasvertailuun 2016 valmistajilta saadut renkaat uusinta- ja tarkistustestataan heti kun se on mahdollista. Tulokset ovat todennäköisesti selvillä maaliskuun loppuun mennessä ja Tekniikan Maailma on luvannut raportoida uusintatestien tuloksista sekä lehdessä että verkossa.

Nokian Renkaiden kesärenkaat menestyneet myös Keski-Euroopan vertailutesteissä

Viime päivinä mediassa (mm. Kauppalehti 27.2.) on kerrottu virheellisesti Nokian Renkaiden kesärenkaiden testimenestyksestä Keski-Euroopassa. Päinvastoin kuin on mediassa laajasti uutisoitu, yhtiön kesärenkaat ovat menestyneet jo useana vuonna mainiosti myös Keski-Euroopan vertailuissa. Euroopan yhden arvostetuimman riippumattoman testaajan, Saksan autoliitto ADAC:n vuoden 2016 kesävertailussa Nokian Line -kesärengas (koko 185/65 R15) oli testivoittajaryhmässä arvosanalla hyvä. Suuremmassa koossa (225/45 R17 Y) Nokian Line sai arvosanan tyydyttävä usean muun premium-renkaan kanssa. Vuonna 2015 Nokian Line (koko 185/60 R14) oli jaetulla ykköstilalla.

Lisää aiheesta:

TM:n kesärengasvertailu: Nokian Hakka Green 2 testivoittoon (2.3.2016)
http://tekniikanmaailma.fi/autot/tmn-kesarengastesti-nokian-hakka-green-2-testivoittoon/


ADAC:n kesärengastestin tulokset 2016
https://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/default.aspx

 

Uusi Nokian Hakka Green 2 – Luonnollisesti turvallinen

Kuvia: 
www.nokiantyres.com/hakkagreen2 

Video: https://youtu.be/cHNs1krzoJ0

Lue lisää:https://www.nokianrenkaat.fi/kesarenkaat/nokian-hakka-green-2/


Nokian Renkaat Oyj,

Markkinointi- ja viestintäjohtaja Antti-Jussi Tähtinen, puh. +358 10 401 7940
[email protected]

Twitter: https://twitter.com/NokianTyresCom
You Tube: www.youtube.com/NokianTyresCom
Facebook: www.facebook.com/nokianrenkaatsuomi
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc