8. maaliskuu 2017 15:42 kategoriassa Tuoteuutiset

Nokian Hakka Blue 2 -uutuusrengas kurvasi voittoon Tekniikan Maailman kesärengastestissä

Tiedote 8.3.2017

 Nokian Hakka Blue 2 -uutuusrengas kurvasi voittoon Tekniikan Maailman kesärengastestissä

Pohjoismaiseen arvaamattomaan kesään suunnitellun Nokian Hakka -kesärengasperheen kuopus uusi
Nokian Hakka Blue 2 oli paras kesärengas Tekniikan Maailman (5/2017) tuoreessa vertailutestissä. Renkaan siivitti testivoittoon erityisesti sen pito-ominaisuudet niin märällä kuin kuivallakin tiellä sekä testin hiljaisin ajoääni.

Uusi Nokian Hakka Blue 2 toimii yllätyksettömästi, rauhallisesti ja hiljaisesti


Tekniikan Maailma painotti tänäkin vuonna vertailussaan erityisesti testattavien renkaiden turvallisuutta ja toimivuutta. Nokian Hakka Blue 2 -kesärengasta kiitetään erityisesti sen ennustettavasta ja vakaasta käytöksestä märällä pinnalla, jolla TM toteaa renkaan olevan helppo ja rauhallinen ajettava. Nokian Hakka Blue 2:n turvallinen ajokäytös näkyi myös jarrutustilanteessa. ”Hallittavuus säilyi hyvänä myös pidon rajan jälkeen, eikä kaarteissa jarruttaminenkaan aiheuta ongelmia.”
 
Nokian Hakka Blue 2 loisti myös kuivalla tiellä. Testin mukaan rengas tarjosi vakaata ja yllätyksetöntä menoa ja vastasi hyvin ohjaukseen. ”Nokian tarjoaa hyvän tuntuman tiehen, ja takarenkaiden pito säilyy kovissakin väistöissä”, TM kirjoittaa. Vertailun mukaan Hakka Blue 2:n ajoääni oli testatuista renkaista hiljaisin ja vierinvastus eli polttoaineenkulutus on erityisen pieni.

Loppuarvostelussa testin voittaja Nokian Hakka Blue 2 sai viisi tähteä ja yleisarvosanan 9,2. Testissä oli mukana yhteensä 18 kesärengasta eri valmistajilta. Testattu koko oli 205/55 R16.

 Nokian Hakka -kesärenkaat
 
Nokian Hakka Blue 2 on Nokian Hakka -kesärengasperheen vuoden 2017 tulokas. Rengas on suunniteltu toimimaan kevään ensihetkistä syksyn viileämpiin keleihin. Tätä tukee tuotteeseen räätälöity uudentyyppinen kumisekoitus. EU-rengasmerkinnän märkäpitoluokitus on suurimmassa osassa kokoja A eli paras mahdollinen. Kattava 15-17-tuuman kokovalikoima on suunnattu tehokkaisiin keskikoisiin henkilöautoihin ja urheilullisiin perheautoihin. Premium-kesärenkaan valikoimassa on sekä V- (240 km/h) että W-nopeusluokan (270 km/h) tuotteita.

Nokian Hakka Blue 2:ssa tasapainoinen tiekosketus optimoidaan uuden sukupolven pintamallin, rakenneratkaisuiden ja Dry Touch -konseptin avulla. Uusi Dry Touch -konsepti varastoi vettä tienpinnan ja renkaan välistä sekä johdattaa sen nopeasti pois, mikä parantaa pitoa ja estää vaarallisen vesiliirron syntymisen.

Myös muut Nokian Hakka -kesärengastuotteet ovat niittäneet menestystä testeissä. Vuoden 2016 uutuus Nokian Hakka Green 2 vakuutti Tekniikan Maailman (5/2016) kesärengastestissä viime kesänä ja pokkasi ykköspaikan. Rengas sai erityistä kiitosta hienosta ajettavuudesta märällä ja loogisesta käytöksestä ääritilanteissa.

Hakka-turva takaa turvallisen matkan

Nokian Hakka -kesärenkaat ovat ainutlaatuisen Hakka-turvan piirissä. Hakka-turva takaa sen, että jos asianmukaisesti käytetty rengas rikkoutuu tapaturmaisesti korjauskelvottomaksi, saat tilalle uuden vastaavan tuotteen veloituksetta Nokian-renkaita myyvästä liikkeestä Suomessa, Ruotsissa tai Norjassa.

Lataa kuvia

Katso video: Nokian Hakka Blue 2 

Katso video: Nokian kesärenkaat – Testausta äärioloissa


Lisätietoja
:  

Nokian Renkaat Oyj,

 Tutkimus- ja kehitysjohtaja Juha Pirhonen, puh. +358 10 401 7708
[email protected] 

Nokian Renkaat – maailman pohjoisin rengasvalmistaja 

Twitter  I YouTube I Facebook I LinkedIn