Nokian Hakkapeliitta Truck D - Pitoa ja vakautta pääteiden talveen, kokovalikoima laajenee

23.6.2014 9:15 kategoriassa Tuoteuutiset

Nokian Renkaiden kehittämän maailman ensimmäisen talvirenkaan eli Kelirenkaan keksimisestä tulee tänä vuonna kuluneeksi 80 vuotta. Kuorma-autoihin räätälöity Kelirengas kehitettiin tuomaan pitoa ja ohjausvarmuutta lumisille ja kapeille teille.

Maailman ensimmäisen talvirenkaan kehittäjä jatkaa edelleen talviturvallisuuden edelläkävijänä. Nokian Raskaat Renkaat tuo markkinoille kaksi uutta kokoa talviolosuhteisiin tarkoitettuun Nokian Hakkapeliitta Truck D -kuorma- ja linja-auton renkaaseen. Kokovalikoiman täydentymisen myötä Nokian Hakkapeliitta Truck D -talvivetorenkaasta on saatavilla yleisimmät koot. Jo olemassa olevan 315/80R22.5 koon lisäksi on loppukesästä 2014 saatavilla myös koot 295/80R22.5 ja 315/70R22.5.

Hakkapeliittamaisen poikkeuksellisen hyvän pidon ohella Nokian Hakkapeliitta Truck D etenee luotettavasti pohjoisen karkeilla teillä. Tuote on suunnattu erityisesti vaativaan päätiekäyttöön. Renkaalla on M+S-merkinnän lisäksi alppisymboli eli virallinen talvirengashyväksyntä.

- Patentoimamme kaksoispalakuvio varmistaa optimaalisen pidon ja täsmällisen ajotuntuman myös ääritilanteissa. Kuviopalojen tehokas tuenta mahdollistaa syvän lamelloinnin ja siten parhaat mahdolliset pito-ominaisuudet tinkimättä kuljettajien arvostamasta ajovakaudesta. Syvän 3D-lamelloinnin ansiosta Nokian Hakkapeliitta Truck D:n erinomainen pito säilyy pitkään renkaan kuluessa, Nokian kuorma-auton renkaiden tuotepäällikkö Teppo Siltanen kertoo.

Tiheä poikittaislamellointi vahvistaa pitoa sekä vedossa että jarrutuksessa. Lamellinherättäjät renkaan kulutuspinnassa tehostavat lamellien toimintaa ja takaavat ajoturvallisuuden myös nopeasti vaihtelevissa keliolosuhteissa. Pitkittäispitoa tehostaa myös renkaan pinnassa oleva traction booster –sahalaitakuvio.

Erinomaisen talvipidon ja vakaan ajettavuuden viimeistelee pohjoisen haastaviin oloihin kehitetty pintakumiseos, joka kestää kovaa kulutusta ja toimii erinomaisesti laajalla lämpötila-alueella.

Nokian Hakkapeliitta Truck D:n erinomainen kulumiskestävyys perustuu räätälöityyn kumisekoitukseen sekä vahvan kuvion tarkasti suunniteltuun palajakoon: kuvion askellus on täsmätty kohtaamaan tien pinnan epätasaisuudet. Optimoitu palajako ja tasainen pintapaine varmistavat myös tasaisen kulumismuodon.

Nokian Hakkapeliitta Truck D säästää myös polttoainekustannuksissa. Se tuo säästöä alhaisella vierintävastuksellaan, joka vähentää polttoaineen kulutusta ja pakokaasupäästöjä. Modernin pintamallidesignin ja optimoidun palajaon ansiosta ajoääni on miellyttävän hiljainen, jopa 3 dB edeltäjäänsä hiljaisempi.

Kulumisvaroittimet antavat lisäturvaa

Turvallisuutta ja kulumisen seurantaa helpottavat yksinkertaiset kulumisvaroittimet. Nokian Renkaiden kehittämä ja patentoima kulumisvaroitin (Driving Safety Indicator, DSI) osoittaa numeroin, kuinka monta millimetriä kulutuspintaa on jäljellä renkaan pääurissa.

Talvikulumisvaroitin (Winter Safety Indicator, WSI) kertoo, milloin renkaan talvipito-ominaisuudet ovat vahvimmillaan. WSI-merkintä ulottuu noin puoleen väliin kuvion syvyydestä. 

Nokian Hakkapeliitta Truck D -pintamalli on saatavana myös vaativiin olosuhteisiin kehitettynä ja testattuna Nokian Noktop Hakkapeliitta D -pinnoitteena.

Nokian Hakkapeliitta Truck D on erityisesti suunnattu Pohjoismaihin ja muille Nokian Renkaiden markkina-alueille, joissa tarvitaan vaativaan talviajoon soveltuvia kuorma- ja linja-auton renkaita.

Kokovalikoima                

295/80R22.5 Uusi
315/70R22.5 Uusi
315/80R22.5

Nokian Hakkapeliitta Truck –tuoteperhe

Nokian Hakkapeliitta Truck D. Kestävä ja vakaa talvivetorengas pitkän matkan rahti- ja bussiliikenteeseen. Pettämätöntä pitoa ja tarkkaa taloudellisuutta vaativiin ajokeleihin. 

Nokian Hakkapeliitta Truck F. Luotettava keskipitkien ja pitkien matkojen talvirengas etuakselille. Tehokasta pitoa, tinkimätöntä kestävyyttä ja taloudellisuutta ääriolosuhteisiin. 

Nokian Hakkapeliitta Truck E. Ensiluokkainen raskaan liikenteen talvivetorengas. Paras mahdollinen pito ääriolosuhteissa sekä erinomainen kulumiskestävyys. Vakaa ajettavuus. 

Turvallisuutta ja taloudellisuutta vaativaan ammattiajoon 

Nokian kuorma- ja linja-auton renkaat kehitetään vaativaan ammattikäyttöön ja vaihteleviin oloihin mahdollistamaan turvallinen matkanteko kaikissa sää- ja tieolosuhteissa. Omissa testikeskuksissamme Ivalossa ja Nokialla testataan ajamisen ääritilanteita kaikkina vuodenaikoina. 

Renkaita jatkokehitetään ajamalla miljoonia kilometrejä eri käyttöympäristöissä ja kaikenlaisissa keleissä. Tiivis yhteistyömme liikennöitsijöiden ja kuljetusyrittäjien kanssa tarjoaa arvokasta käyttökokemusta suunnittelutyön tueksi. Monipuolisen testauksen tavoitteena on tarjota ammattiajoon markkinoiden turvallisimmat ja taloudellisimmat renkaat. Vahvalla osaamisellamme on pitkät perinteet. Kehitimme maailman ensimmäisen talvirenkaan raskaan liikenteen ammattilaisille vuonna 1934. 

Kuvia: www.nokiantyres.com/HakkapeliittaTruckD 

Lue lisää Nokian-tuotevalikoimasta: www.nokianraskaatrenkaat.fi

Nokian Kuorma-auton renkaat

Katso video: http://youtu.be/iX54JZNF3Rc

Maailman ensimmäinen talvirengas 80 vuotta.

Katso video: http://youtu.be/N1M9BnqqHp8

Lisätietoja: 

Nokian Raskaat Renkaat  

Teppo Siltanen Tuotepäällikkö, Kuorma-auton renkaat p. 010 401 7709 teppo.siltanen(at)nokiantyres.com

Marko Muhonen Business Manager, Raskaat renkaat p.010 401 7968 marko.muhonen(at)nokiantyres.com