Vastuullisuus

Vastuullisuus

EDELLÄKÄVIJÄ YMPÄRISTÖASIOISSA

Nokian Raskaat Renkaat on ympäristövastuun suhteen edelläkävijä rengasvalmistajien joukossa. Vastuu ympäristöstä on kiinteä osa tuotekehitystämme. Tavoitteemme on tuottaa renkaita, joiden vaikutus ympäristöön on mahdollisimman pieni. Käytännössä tämä tarkoittaa tehokkaita tuotantoprosesseja ja turvallisia, ympäristöystävällisempiä tuotteita.

PITKÄIKÄINEN, MUKAVA, TEHOKAS

Erikoisrenkaidemme kumiseokset, pintamallit ja rakenteet on suunniteltu kestämään kovaakin käyttöä, mikä merkitsee enemmän käyttötunteja ja toimintavarmuutta kaikissa olosuhteissa. Melun ja värinän minimointi sisältyy myös kestävän kehityksen periaatteeseen.

Nokian Raskaat Renkaat oli maailman ensimmäinen rengasvalmistaja, joka siirtyi käyttämään vain puhdistettuja matala-aromaattisia öljyjä. Renkaiden kehitys keskittyy kestävyyteen ja vierintävastuksen pienentämiseen. Kevyesti rullaavat renkaat vähentävät polttoaineen kulutusta ja haitallisia hiilidioksidipäästöjä.

Lue lisää Nokian Renkaat ympäristö- ja yritysvastuukäytännöistä konsernin yritys- ja sijoittajasivuilta www.nokianrenkaat.fi.

YMPÄRISTÖÄ KUNNIOITTAEN

Renkaalle koneen liikuttaminen on vasta alkua. Jokainen työskentelyalue vaatii renkaalta erilaisia ominaisuuksia, jotta varmistetaan optimaalinen toiminta sekä käyttäjän että ympäristön kannalta.

Tuotekehityksemme tähtää renkaisiin, jotka paitsi toimivat virheettömästi niille tarkoitetuissa koneissa ja työolosuhteissa, myös vaikuttavat ympäristöön mahdollisimman vähän. Kumiseokset, pintakuviot ja rakenteet on suunniteltu sietämään vaativia olosuhteita, vähentämään polttoaineen kulutusta ja hiilidioksidipäästöjä matalalla vierintävastuksellaan ja käsittelemään maaperää hellästi matalalla pintapaineella.

Koneen ja renkaiden parhaiden ominaisuuksien hyödyntäminen lisää työn tehokkuutta.

.

MUKAVUUTTA KULJETTAJALLE JA YMPÄRISTÖLLE


Nokian Renkaat tunnetaan ympäristöasioiden edelläkävijänä. Tämä koskee renkaan koko elinkaarta. Tuotannossa se tarkoittaa, että käytämme vain puhdistettuja öljyjä ja hyödynnämme raaka-aineet mahdollisimman tehokkaasti. Ympäristön kunnioittaminen on osa tuotekehitysfilosofiaamme. Pyrimme kiinnittämään yhä enemmän huomiota ympäristöasioihin uusien tuotteiden suunnittelussa, alkaen eettisestä raaka-aineiden hallinnasta ja jatkuen toimivaan kierrätysjärjestelmään. Nokian Renkaat oli maailman ensimmäinen rengasvalmistaja, joka lopetti kokonaan korkea-aromaattisten (HA) öljyjen käytön tuotannossaan vuonna 2005.