Hybridiharvesteri luottaa Nokialaisiin

20.9.2012 4:44 kategoriassa Yhtiöuutiset

Maailman ensimmäisessä hybridiharvesterissa on alla Nokialaiset Forest Riderit. Kotimaisen ProSilva Oyj:n valmistama hakkuukone kulkee työmaastossaan Nokian 710/70R34 Forest Rider -renkailla.

- Olemme muissakin konemalleissa käyttäneet Nokian-renkaita, ja tähänkin katsoimme ne parhaaksi vaihtoehdoksi. Vuosien mittaan yhtiömme on tehnyt yhteistyötä Nokian kanssa tuotekehityksessä esimerkiksi ilmanpainetestien osalta, ProSilvan toimitusjohtaja Lasse Karilainen kertoo.
 
Ruovedellä toimiva yhtiö esitteli toistaiseksi ainutlaatuisen hybridiharvesterinsa FinnMetko-metsäkonenäyttelyssä Jämsänkoskella tänä syksynä. Hybridi tarkoittaa hakkuukoneessa diesel- ja sähkömoottorin yhdistelmää. Hiilijalanjälki pienenee selvästi, kun polttoaineen kulutus laskee. Suorituskyky taas kasvaa, kun dieselkoneen kuormitushuippuja tasoitetaan koneen itsensä kehittämällä sähköllä.
 
ProSilva 910EH –koneessa normaali 150 kilowatin dieselmoottori on korvattu 60-kilowattisella. Lisäksi siinä on kaksi 30 kilowatin tehoista sähkömoottoria.
 
- Tarkat säästöt saadaan selville vasta perusteellisten koekäyttöjen jälkeen, mutta arviomme on, että polttoainekustannukset saattavat laskea jopa 40 prosenttia, Karilainen mainitsee.