19. syyskuu 2007 13:19 kategoriassa Tuoteuutiset
Nokian Renkaat Oyj
Tiedote 19.9.2007

UUSI SUV-RENGAS VAATIVILLE POHJOISILLE TEILLE:KARKEIDEN TEIDEN KUNINGAS – NOKIAN HAKKA SUV TUO TURVALLISUUTTA JA KESTÄVYYTÄ KAUPUNKIMAASTUREIHINNokian Renkaiden menestyksekäs Hakka-tuoteperhe täydentyy kaupunkimaastureihin tarkoitetulla kestävällä ja suorituskykyisellä tulokkaalla, Nokian Hakka SUV -kesärenkaalla. Nokian Hakka SUV avaa uusia mahdollisuuksia laatutietoisille pohjoismaalaisille kuluttajille, jotka tutun, asvaltoidun päätien lisäksi suuntaavat maasturillaan kumpuileville sivuteille, soran ja hiekan valtakuntaan.

Nokian Hakka SUV on kehitetty ripeästi kasvaville SUV-markkinoille. Se on erityisesti suunniteltu tällä hetkellä suosittuihin keskikokoisiin kaupunkimaastureihin, joiden omistajat odottavat renkaalta henkilöautomaista mukavuutta, tarkkuutta ja varmaa etenemistä vaihtelevissa tieolosuhteissa. Nokian Renkaiden uutuustuote kattaa kaikki T- ja H-nopeusluokan suosituimmat SUV-koot.

Räätälöity pohjoisen teilleNokian Hakka SUV laajentaa Nokian Renkaiden SUV-kesärengasvalikoimaa omalla kotikentällään. Uusi tulokas on räätälöity Pohjoismaille tyypillisille karkeille tienpinnoille: pehmeille sora- ja hiekkateille sekä karkeille asvalttiteille. Vaikka uusi SUV-rengas viihtyy erinomaisesti myös pikkuteillä, sen tarkka ajotuntuma pääsee oikeuksiinsa maantieajossa.

Nokian Hakka –tuoteperheen uusin jäsen suunnataan ydinmarkkinoille Pohjoismaihin ja Venäjälle. Renkaan laaja kokovalikoima kattaa kaikki suosituimmat Pohjoismaissa myytävät kaupunkimaasturimallit. Tuotteen myynti alkaa rengasliikkeissä keväällä 2008. Nokian Hakka SUV on muiden Hakka-tuotteiden tavoin maksuttoman Hakka-turvan piirissä.

Jämäkkä ja kestävä rakenneVoimakkaat SUV-kokoluokan autot vaativat renkailta paljon. Renkaiden on oltava vahvat ja jämäkät, jotta ne kantavat turvallisesti suuret pyöräkuormat ja pitävät korkean ajoneuvon vakaana epätasaisellakin alustalla.

Nokian Hakka SUV:ssa on vahva ja kestävä, monipuoliseen SUV-käyttöön suunniteltu rakenne. Teräsvyöpaketin päälle lisätty saumaton nylonvyö (Jointless Nylon Belt) parantaa renkaan ajotuntumaa. Vahvistettu vyön reuna-alue ja saumaton kaapelirakenne (Single Wire Bead) varmistavat kestävyyden kovassakin käytössä.

Nokian Hakka SUV on oikea valinta kuljettajalle, joka arvostaa tehokasta ja turvallista etenemistä, mutta haluaa nauttia maastoajoneuvonsa luonteesta sekä mökkitiellä että kaupunkiajossa. Miellyttävästä, urheilullisesta matkanteosta pääsee nauttimaan pitkään, koska renkaan kestävyys on erinomainen.

Uudet oivallukset – itsepuhdistuva pintakuvio ja maastokynnetEpäsymmetrinen pintakuvio mahdollistaa renkaan tarkan ja turvallisen toiminnan sekä kuivalla tiellä että sadekelillä. Uusi innovaatio, pintakuvion pääuriin sijoitetut kivenpoistajat estävät pikkukivien kiinnittymistä renkaan uriin ja kuviopaloihin. Pehmeässä maastossa renkaan pyörimisliike ohjaa ylimääräisen maa-aineksen uria myöten pois ja näin rengas puhdistuu itsestään. Itsepuhdistuva pintakuvio minimoi särmikkäiden kivien renkaaseen tunkeutumisen. Myös muut tienkäyttäjät ovat tyytyväisiä, kun urista sinkoilevien kivien määrä vähenee.

Pintakuvion erilainen sisä- ja ulko-olkapää takaavat erinomaisen ajovakauden ja hyvät vesiliirto-ominaisuudet. Jäykkä ulko-olkapää parantaa renkaan stabiliteettia. Sisä-olkapään urat puhdistavat renkaan nopeasti vedestä ja torjuvat näin tehokkaasti vesiliirtoa.

Hiekkateitä ja muuta pehmeällä alustalla tapahtuvaa ajamista varten olkapääalueelle muotoiltiin maastokynnet, viistot ja suorakulmaiset ulokkeet.
Maastokynnet tarrautuvat hallitusti tien pintaan, mikä parantaa veto- ja jarrutuspitoa.

Nordic Cool Silica – kulutuspintasekoitus pohjoisiin olosuhteisiinUusi silica-kulutuspintasekoitus, Nordic Cool Silica, on suunniteltu erityisesti pohjoisiin olosuhteisiin, jolle on tyypillistä suuret lämpötilavaihtelut. Kesäkaudella saatetaan nauttia paahtavasta helteestä, mutta loppusyksyllä lämpötila painuu lähelle nollaa.

Nordic Cool Silica takaa parhaan mahdollisen suorituskyvyn laajalla lämpötila-alueella. Rengas pitää oivallisesti sekä kuivalla että märällä tiellä. Kulumiskestävyys on huippuluokkaa ja renkaan ominaisuudet säilyvät koko sen käyttöiän.

Turvallisuutta ja pitkää käyttöikääUusi kaksinkertainen tiivistekehä (Double Mud Stopper) jalkarakenteessa lisää renkaan ja vanteen käyttöikää. Tiivistekehä estää lian, kuran ja pienten kivien kulkeutumisen renkaan ja vanteen väliin. Kaikissa 55-sarjan ja matalamman profiilin renkaissa on vakiona myös vannesuoja, joka estää vanteen kolhiutumista, jos auton parkkeeraa liian lähelle katukivetystä.

Hyväkuntoiset renkaat vähentävät olennaisesti vesiliirron mahdollisuutta. Jotta autoilijoiden olisi helppo tarkkailla renkaidensa uransyvyyttä, Nokian Renkaat on jo aikaisemmin kehittänyt kaksi nerokasta turvallisuutta parantavaa keksintöä: renkaiden kulumis- ja vesiliirtovaroittimen.

Renkaan keskirivan kulumisvaroitin (Driving Safety Indicator, DSI) ilmaisee uransyvyyden. Numerorivistöstä voi tarkistaa jäljellä olevan kulutuspinnan millimetreinä. Numerot häviävät yksitellen sitä mukaa, kun rengas kuluu. Vesiliirtovaroitin muistuttaa kasvaneesta vesiliirtoriskistä. Vesiliirtovaroittimen pisara häviää, kun urasyvyyttä on jäljellä vähemmän kuin 4 mm.

Koivunlehtitunnus renkaan sivupinnassa kertoo kumisekoitusten puhtaudesta. Nokian Hakka SUV:issa kuten muissakin Nokian Renkaiden tuotteissa on käytetty vain puhdistettuja, matala-aromaattisia öljyjä.

Renkaan sivupinnan infoalueelle voidaan merkitä asennuksen yhteydessä renkaiden oikeat paineet. Oikein paineistetut renkaat lisäävät turvallisuutta, terävöittävät ohjaustuntumaa ja vähentävät polttoaineen kulutusta.

Tärkeimmät ominaisuudet:  • Kestävä rakenne takaa pidemmän käyttöiän sekä maantiellä että maastossa
  • Tarkka ja jämäkkä ajotuntuma
  • Hyvä pito sekä kuivalla että märällä tiellä
  • Torjuu tehokkaasti vesiliirtoa

Uudet innovaatiot:  • Uusi vaativaan SUV-käyttöön suunniteltu rakenne
  • Nordic Cool Silica -kulutuspintasekoitus
  • Itsepuhdistuva pintakuvio
  • Maastokynnet
  • Kaksinkertainen tiivistekehä (Double Mud Stopper)

Nokian Hakka SUV kokovalikoima, kevät 2008


Nopeusluokka T Nopeusluokka H
235/75R15225/65R17
215/70R16235/65R17
225/70R16245/65R17
235/70R16265/65R17
245/70R16275/65R17
265/70R16215/60R17
225/60R18
235/60R18
225/55R18
235/55R18

Lisätietoja:Nokian Renkaat Oyj

Teppo Huovila,
Tuotekehityspäällikkö
puh. 010 401 7701
[email protected]

Petri Niemi,
Tuotepäällikkö
puh. 010 401 7646
petrij.niemi(at)nokiantyres.com

www.nokiantyres.com

Tuote-esittely: Nokian Hakka SUV
Tuotekuvia: www.nokiantyres.com/NokianHakkaSUV