22. syyskuu 2009 06:00 kategoriassa Tuoteuutiset
Hakkapeliitta-talvirengasperhe selättää vaihtelevat talvikelit:

Uusi Nokian Hakkapeliitta 7 tuo ainutlaatuista


pitoa ja ajomukavuutta pohjoisen teilleUusi pohjoisten olojen nastarengas Nokian Hakkapeliitta 7 hallitsee täydellisesti pohjoisen oikukkaat sääolosuhteet. Nokian Hakkapeliitta 7:ssä yhdistyvät ainutkertaiset talviominaisuudet: äärimmäinen pito, erinomainen ajomukavuus ja hiljaisuus. Nastaton vaihtoehto, pohjoisten olojen kitkarengas Nokian Hakkapeliitta R rullaa kevyesti, on polttoainepihi, vakaa ja täsmällinen. Se täyttää esimerkillisesti kuluttajien toiveet moitteettomasta pidosta vaikeissakin oloissa.

Hämmästyttävän hiljaista pitoa

Loogisesti käyttäytyvä talviteiden priimus, Nokian Hakkapeliitta 7 on pohjoisten vaativien olojen talvirengas, joka mukautuu joustavasti kelivaihteluihin ja pidon muutoksiin. Pehmeä tiekosketus, herkkä tuntuma ja aikaisempaa selvästi hiljaisempi rengasääni varmistavat ainutlaatuisen ajonautinnon, joka kumpuaa uudesta nastateknologiasta ja siihen liittyvistä lukuisista keksinnöistä.

Renkaan ajokäytökseen merkittävimmin vaikuttava oivallus muistuttaa hyvien juoksutossujen kantavaimennusta: renkaan ilmareiät pehmentävät ja vaimentavat nastan iskua, joten ajosta tulee joustavaa ja sulavasti etenevää. Pohjoisen äkisti muuttuvissa olosuhteissa liikkuvalle autoilijalle ankkurinasta-ilmavaimenninyhdistelmä tarjoaa ylivertaista mukavuutta ja kompromissitonta, kestävää turvallisuutta; yhä parempaa jarrutus- ja kiihdytyspitoa sekä lisää kulutuskestävyyttä.

Valtaosa talviautoilusta on helppoa etenemistä hallittavissa olosuhteissa. Renkaiden tulee olla sellaiset, että autoilija voi nauttia ajosta. Mukavuuden lisäksi hyvässä talvirenkaassa täytyy olla turvatekijöitä ja pitoreserviä yllättävien säämuutosten ja pääkallokelien varalle. Ehdottoman luotettavat turvallisuus- ja pito-ominaisuudet kuuluvat Hakkapeliittojen vakiovarusteisiin.

Turvallisuutta kaikissa keleissä

Ilmastonmuutos asettaa talvirenkaille aivan uusia vaatimuksia. Renkaiden on taattava autoilijalle turvallinen pito sekä lumisilla ja jäisillä että sohjoisilla ja märillä teillä. Myös vierintävastuksen on oltava alhainen polttoaineen kulutuksen ja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi.

Renkaat ovat auton aktiivisin turvavaruste. Ne välittävät kuljettajalle tietuntuman ja antavat vihjeitä siitä, pysyykö auto tukevasti tiellä vai onko pito heikentynyt. Nastarengas on edelleen turvallisin valinta äkisti muuttuviin talviolosuhteisiin. Parhaatkaan kitkarenkaat eivät märällä jäällä anna yhtä hyvää pitoa kuin nastarenkaat.

Kummassakin uutuusrenkaassa on kulumisvaroitin (DSI) joka osoittaa pääurien syvyyden millimetreinä. Turvallinen talviajo edellyttää vähintään 4-5 millimetrin uransyvyyttä. Nokian Hakkapeliitta 7:ssä on lisäksi lumikidetunnus, joka on näkyvissä neljän millimetrin uransyvyyteen asti. Kun tunnus häviää, mahdollisuus esimerkiksi sohjoliirtoon kasvaa huomattavasti ja autoilijan on syytä hankkia uudet talvirenkaat riittävän turvallisuuden varmistamiseksi.

Hakkapeliitta-renkaiden erinomainen kulumiskestävyys perustuu huolelliseen rakennekehitykseen ja tinkimättömään testaukseen. Nokian Renkaiden huipputuotteet kehitetään ja testataan Suomessa. Yhtiöllä on omat tehtaat Nokialla ja Vsevolozhskissa Venäjällä. Molemmissa tehtaissa tehdään pääsääntöisesti kaikkia Nokian Hakkapeliitta –malleja identtisillä tuotantomenetelmillä ja laadunvalvontajärjestelmillä.

Nokian Renkaat on kehittänyt ja valmistanut talvirenkaita Pohjolan oloihin jo yli 70 vuoden ajan. Johtoajatuksena on kestävän turvallisuuden periaate: ominaisuuksien on säilyttävä muuttumattomina kaikissa olosuhteissa, myös renkaan vanhentuessa ja kuluessa. Maailman laajimmasta talvirengasvalikoimasta löytyy turvallinen vaihtoehto jokaiselle kuljettajalle: oli sitten kyseessä bensapihi perheauto tai tehokas kaupunkimaasturi.

Ympäristön ehdoilla – turvallisuudesta tinkimättä

Pohjoismaiset autoilijat vaativat talvirenkailta turvallista ja ympäristöystävällistä liikkumista kaikilla talvikeleillä. Sekä Nokian Hakkapeliitta 7 että Nokian Hakkapeliitta R rullaavat kevyesti. Nokian Hakkapeliitta R –kitkarengas on todellinen tehorullaaja, se kulkee kevyimmin markkinoilla olevista talvirenkaista. Renkaan kyljessä oleva tunnus ”ultra low rolling resistance” on merkkinä alhaisesta vierintävastuksesta. Mitä kevyemmin rengas pyörii, sitä vähemmän se kuluttaa polttoainetta ja aiheuttaa hiilidioksidipäästöjä. Hakkapeliitta R:n alhainen vierintävastus vähentää polttoaineen kulutusta jopa 0,5l/100 km kilpailijoihin verrattuna.

Ympäristöystävällisyys korostuu myös uudessa Hakkapeliitta 7 -renkaassa, jonka uusi nastoitustekniikka kuluttaa tien pintaa 15 prosenttia vähemmän kuin sen edeltäjä, moninkertainen testivoittaja Nokian Hakkapeliitta 5.

Ilmanpaine tarkistettava säännöllisesti

Hyvätkään talvirenkaat eivät toimi turvallisesti, ellei ilmanpainetta tarkisteta säännöllisesti, jopa 3 viikon välein. Kun paine on kohdallaan, rengas pyörii kevyesti ja ohjautuu tarkasti. Liian alhainen rengaspaine heikentää ajo-ominaisuuksia ja rengas kuluu huomattavasti nopeammin. Rengas rullaa lisäksi raskaammin ja polttoaineen kulutus sekä hiilidioksidipäästöt kasvavat. On hyvä muistaa, että raskaat SUV-autot vaativat korkeammat ilmanpaineet. Kylmällä ilmalla renkaan ilmanpaine laskee.

Nokian Renkaiden tutkimusten mukaan kymmenen asteen muutos lämpötilassa vaikuttaa rengaspaineeseen noin 0,1 bar. Tämä tulisi huomioida säännöllisen painehuollon yhteydessä kovilla pakkaskeleillä. Autotallin lämmössä suoritetun renkaiden vaihdon ja paineen tarkastuksen jälkeen kymmenen asteen pakkaskelissä autoilu vaatii noin 0,3 baria korkeamman paineen.

Uusille talvirenkaille on syytä tehdä huolellinen totutusajo. Ensimmäisten 500-1 000 kilometrin matkalla tulee välttää voimakkaita kiihdytyksiä ja jarrutuksia. Tämä parantaa renkaiden pitoa ja kestävyyttä sekä lisää nastojen pysyvyyttä. Tarkkaile myös etu- ja takarenkaiden kulumista ja tarvittaessa vaihda renkaat taka-akselilta eteen. Näin maksimoit renkaiden pidemmän käyttöiän ja tasaisemman kulumisen.

Nokian Hakkapeliitta 7 – hämmästyttävän hiljaista pitoa

• Äärimmäinen jää-, lumi- ja märkäpito
• Erinomainen ajomukavuus
• Sulavasti rullaava ja hiljainen
• Monisärmäinen ankkurinasta
• Kuviopalojen etureunassa ilmanvaimentimet pehmentävät ja vaimentavat nastaiskua tiehen (Air Claw Technology)
• Uusi pohjoisiin oloihin säädetty kumisekoitus, sisältää Cryo-silaania, joka tehostaa silica-luonnonkumisekoituksen toimivuutta vaihtelevissa talviolosuhteissa ja parantaa erityisesti märkä- ja jääpitoa
• Erittäin alhainen vierintävastus
• Uusi pyörimissuunnaltaan määrätty, symmetrinen pintamalli. Renkaan molemmilla olkapäillä sohjokiila, joka leikkaa vetisen lumisohjon tien ja renkaan välistä
• Lumikidetunnus, joka on näkyvissä neljän millimetrin uransyvyyteen asti, sen jälkeen rengas ei ole enää turvallinen talvikelillä
• Kulumisvaroitin osoittaa renkaan pääurien syvyyden millimetrinä
• Kokovalikoimassa 49 nimikettä 13-tuumaisesta 20-tuumaiseen
• Valikoimassa maailman ensimmäiset Porscheen räätälöidyt H-nopeusluokan pohjoisten olojen nastarenkaat

Lisätietoa Nokian Hakkapeliitta 7

Nokian Hakkapeliitta R – turvallinen ja luotettava kaikissa talvikeleissä


• Ultra low rolling resistance, rullaa kevyimmin markkinoilla olevista talvirenkaista
• Pumppulamellit tehostavat märkä- ja jääpitoa
• Jarrutehostimet parantavat jarrutuspitoa
• Silikan ja rypsiöljyn yhdistelmä pintakumisekoituksessa tehostaa märkä- ja jääpitoa
• Kulumisvaroitin osoittaa renkaan pääurien syvyyden millimetrinä
• Markkinoiden laajin kokovalikoima, 51 kokoa 13-tuumaisesta 20-tuumaiseen

Lisätietoa Nokian Hakkapeliitta R:

Valitako nasta- vai kitkarenkaat talviliikenteeseen?

https://www.nokianrenkaat.fi/innovatiivisuus/turvallisuus/nastat-vai-kitkat/
Nokian Renkaiden rengasvalitsin antaa eväitä ja suuntaviittoja päätöksentekoon.

Talvirengasvalikoima:

www.nokiantyres.com/tuotteet

Tietoa rengasturvallisuudesta ja suosituksista:

https://www.nokianrenkaat.fi/innovatiivisuus/turvallisuus

Kuvia:

http://wwwwww.nokiantyres.com/Hakkapeliitta7


http://wwwwww.nokiantyres.com/HakkapeliittaR

Lisätietoja: Nokian Renkaat Oyj

Tuotekehitysjohtaja Teppo Huovila, puh. +358 10 401 7701,
teppo.huovila(at)nokiantyres.com

Teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri, puh. +358 10 401 7621,
matti.morri(at)nokiantyres.com

www.nokiantyres.com