13. maaliskuu 2013 10:00 kategoriassa Tuoteuutiset

Nokian Renkaat ja Nokian Hakkapeliitta 8 paransivat jäälläajon maailmanennätyksen huimiin lukemiin 335,713 km/h!

Ennen kokematonta pitoa ja vauhtia

Talvirenkaan keksijän huikea jäälläajon maailmanennätys syntyi, kun Nokian Renkaiden testikuljettaja Janne Laitinen viiletti 335,713 kilometrin tuntinopeutta (208,602 mailia tunnissa) tuimassa pakkaskelissä Pohjanlahden jäällä. Ennen kokemattoman pidon ja vauhdin takasi maailman johtavan talvirengasvalmistajan uusi ykköstuote Nokian Hakkapeliitta 8 -nastarengas (255/35R20 97 T XL).

Kovassa vauhdissa huippuluokan talvirenkaalta kaivataan ehdottoman luotettavaa pitoa, rakenteellista kestävyyttä ja tarkkaa käsiteltävyyttä, joka vastaa tehokkaan auton poikkeuksellista suorituskykyä. Legendaarisen Hakkapeliitta-talvirengasperheen tuoreen jäsenen uniikki Nokian Eco Stud 8 -nastateknologia varmisti tasapainoisen sivuttais- ja pitkittäispidon, joka näkyy ja tuntuu vakaana, yllätyksettömänä ajotuntumana. Kumpaakin kaivataan olipa sitten kyse äärinopeudesta epätasaisella merenjäällä tai tuiki tavallisesta ohitustilanteesta talvitiellä.

- Tinkimätön äärirajoilla testaaminen ja rajojen etsiminen palvelee aina kuluttajan etua. Halusimme asettaa uuden Hakkapeliitta 8:n todella kovan haasteen eteen. Huimavauhtisessa ajossa renkaisiin kohdistuu suunnaton voima, kun auto kulkee sekunnin aikana yli 93 metriä ja nasta iskee jäähän 43 kertaa. Ilmanvastuksen kasvaessa pitoa vaaditaan entistä enemmän auton vauhdin kiihdyttämiseksi. Pidon lisäksi ajettavuus ja stabiliteetti ovat ensiarvoisen tärkeitä, Nokian Renkaiden teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri sanoo.

Sama paikka, auto ja kuljettaja kuin aikaisemmin – nyt uusi Nokian Hakkapeliitta 8

Todellisen jäämiehen, moninkertaisen maailmanennätyspilotti Janne Laitisen harvinaislaatuisessa testitapahtumassa kiidättämä auto oli Audi RS6. Nokian Renkaiden oman testiauton huippunopeus kipusi ennätyksen aikana lähes 340 kilometriin tunnissa. Uusi maailmanennätys toteutettiin 9. maaliskuuta Oulun kaupungin edustalla, kumpuilevalle merenjäälle auratulla 12 km:n pituisella jääradalla.

Myös aikaisempi Guinnessin jäälläajon (maaliskuu 2011: 331,61 km/h) ja sähköautojen jäälläajon maailmanennätys (maaliskuu 2012: 252,09 km/h) ovat Nokian Renkaiden ja yli kaksikymmentäviisi vuotta testausammattilaisena toimineen Laitisen käsialaa.

Guinnessin organisaatio määrittelee jäälläajon maailmanennätykselle tarkat säännöt. Yhden kilometrin matkaan kuluva aika mitataan radan molempiin suuntiin ajettuna. Maailmanennätys on näiden kahden mittauksen keskiarvo. Lähtö on lentävä ja aikaa suoritukseen on yksi tunti. Jään tulee olla luonnollista, eikä sitä saa karhentaa tai käsitellä kemikaaleilla. Renkaiden tulee olla kaupallisesti saatavilla ja hyväksytyt tieliikennekäyttöön siinä maassa, jossa ennätys ajetaan.

Maailman parhaiden talvirenkaiden valmistaja tuntee ja taitaa ääriolot

Nokian Renkaat on maailman pohjoisin rengasvalmistaja. Yhtiö kehitti ja valmisti maailman ensimmäisen talvirenkaan viimaan ja pakkaseen jo vuonna 1934. Kaksi vuotta myöhemmin pohjoisen talveen syntyi Nokian Hakkapeliitta, joka on jo legenda kaikkialla, missä talvi ylipäänsä tunnetaan. Ainutlaatuiset keksinnöt ovat nostaneet Hakkapeliitat lehtitestien korkeimmille korokkeille vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen.

Alkuvuosista lähtien huolellinen testaus- ja kehitystyö on johtanut määrätietoisesti kohti turvallisempia ja ympäristöystävällisempiä renkaita. Kaukana napapiirin pohjoispuolella sijaitsee Nokian Renkaiden valtava, yli 700 hehtaarin Ivalon testikeskus, White Hell. Suomen Lapin äärimmäisissä oloissa talvirenkaista otetaan mittaa vuorokauden ympäri.

Yhtiö keskittyy ainoana rengasvalmistajana maailmassa tuotteisiin ja palveluihin, jotka helpottavat ihmisten turvallista liikkumista pohjoisissa olosuhteissa. Innovatiivisia renkaita henkilö- ja kuorma-autoihin sekä raskaisiin työkoneisiin markkinoidaan pääosin alueilla, joissa on lunta, metsää ja vuodenaikojen vaihtelusta johtuvat vaativat ajo-olosuhteet.

Fastest on Ice 2013

Katso video ja lue lisää jäälläajon maailmanennätyksestä:
www.nokianrenkaat.fi/Fastest-On-Ice

Kuvia jäälläajon maailmanennätyksestä:
www.nokiantyres.com/FastestOnIce

Jäälläajon maailmanennätys 2013:
www.nokianrenkaat.fi/innovatiivisuus/kehitystyo/fastest-on-ice/jaallaajon-maailmanennatys-2013/

Nokian Hakkapeliitta – Talvikelien voittaja

Nokian Hakkapeliitta 8 – Pohjoisen valtias
https://www.nokianrenkaat.fi/yritys/uutinen/nokian-hakkapeliitta-8-ylivoimaista-pitoa-kevyempaa-menoa

Uusi Hakkapeliitta-sukupolvi – ennenkokematonta pitoa
http://youtu.be/1KtYGth-4-k

Testausta äärioloissa. Ivalon testikeskus – White Hell:
http://youtu.be/2GON0xE9t00

Jäälläajon maailmanennätys: E-RA sähköauto ja Nokian Hakkapeliitta
http://youtu.be/Ix8TN4jMAeo

Näin keksittiin maailman ensimmäinen talvirengas https://www.nokianrenkaat.fi/yritys/perustietoa/historia/talvirenkaan-keksimisesta-80-vuotta/nokian-talvirenkaita-jo-80-vuotta/

Nokian Renkaat Oyj
Teknisen asiakaspalvelun päällikkö
Matti Morri, puh. +358 10 401 7621 matti.morri(at)nokiantyres.com

Markkinointi- ja viestintäjohtaja
Antti-Jussi Tähtinen, puh. +358 10 401 7940 antti-jussi.tahtinen(at)nokiantyres.com