4. helmikuu 2013 08:24 kategoriassa Tuoteuutiset
Uusi nastaton talvirengas kasvavaan SUV-käyttöön:

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV - Pohjoista mukavuutta ja verratonta vakauttaNokian Renkaat tuo uusien henkilöautojen talvirenkaiden lisäksi markkinoille myös katumaastureihin suunnatun nastattoman Nokian Hakkapeliitta R2 SUV -talvirenkaan. Uutuusrenkaassa jämerä talvipito yhdistyy huolettomaan etenemiseen ja tarkkaan, nautinnolliseen ajotuntumaan.

Täysiverisessä SUV-renkaassa on hyödynnetty menestyksekkäästi samoja oivalluksia ja teknisiä ratkaisuja kuin henkilöautoihin kehitetyssä Nokian Hakkapeliitta R2:ssa. Kovaan ja monipuoliseen käyttöön suunniteltu Hakkapeliitta-talvirengasperheen kitkarengastulokas edustaa Nokian Renkaiden kovinta ydintä: maailman johtavaa talvirengasosaamista.

Pohjoisen ankarien talvikelien hallitsijan monipuolinen 47 tuotteen kokovalikoima kattaa sekä pienemmät että suuremmat katumaasturit vannekoon vaihdellessa 15-tuumasta 21-tuumaan. Valikoimasta löytyy myös erikoistuotteita, jotka hyödyntävät Flat Run -teknologiaa. Uusi Hakkapeliitta R2 SUV on saatavissa rengasliikkeissä syksyllä 2013. Uutuustuotteen tärkeimmät markkina-alueet ovat Pohjoismaat, Venäjä ja Ukraina.

Uusi Cryo Crystal Concept: optimaalista pitoaKatumaastureiden ajohallintajärjestelmiä aktiivisesti tukeva Nokian Hakkapeliitta R2 SUV kantaa ja hallitsee suuret pyöräkuormansa vakaasti ja joustavasti sekä jäisellä että märällä kelillä. Se toimii erinomaisesti myös lumella ja paljaalla tiellä ainutlaatuisen Cryo Crystal -konseptin, uuden pintamallin ja talvipitoa kohentavien keksintöjen ansiosta.

Erityislaatuinen Cryo Crystal Concept muodostaa täydellisen kokonaisuuden yhdessä nastattomiin talvirenkaisiin kehitetyn kulutuspintasekoituksen kanssa. Kumisekoitukseen lisätyt monisärmäistä kristallia muistuttavat timantinkovat pitopartikkelit tarrautuvat ajoalustaan erityisesti jääpitoa kasvattaen. Mikroskooppisen pienet ympäristöystävälliset kiteet toimivat ikään kuin sisäänrakennettuina nastoina tuoden terävää ja kovaa pitopintaa kumin joukkoon. Kun rengas kuluu, uudet kiteet antavat kaivattua pitoreserviä. Näin tarkka ajotuntuma ja kiitettävä pito säilyvät myös renkaan ikääntyessä.

Uusimmista henkilöautojen Hakkapeliitta-talvirenkaista tuttu cryosilaani-pohjainen talvisilicasekoitus sovitettiin myös vaativaan katumaasturikäyttöön. Silican, rypsiöljyn ja luonnonkumin optimaalisella yhdistelmällä saadaan Nokian Hakkapeliitta R2 SUV:iin parasta mahdollista jää-, lumi- ja märkäpitoa niin kireässä pakkasessa kuin vettä vihmovassa nollakelissä.

Hyvin kulutusta kestävässä, aikaisempaa jäykemmässä kumisekoituksessa käytettävä ympäristöystävällinen rypsiöljy lisää jää- ja lumipitoa sekä tuo myös repimislujuutta.

Testien mukaan ainutlaatuinen kumisekoitus nostaa uuden kitkarenkaan jääpidon kokonaan uudelle tasolle aivan kuten Nokian Hakkapeliitta R2:ssa.

Tasapainoista turvallisuutta äärioloissaOptimaalista talvipitoa varmentaa suuri joukko tuoreita innovaatioita. Suorituskykyisissä ja korkeissa SUV-autoissa tasapainoisten pito-ominaisuuksien hallinta on olennaista. Pitkittäis- ja sivuttaispidon suhde tulee olla optimaalinen, jotta ohjautuvuus ja vakaus säilyvät myös nopeaa reagointia vaativissa äkkitilanteissa. Nokian Hakkapeliitta R2 SUV:in suorat ja tehokkaasti porrastetut olkapääalueet kasvattavat pitosärmää ja mahdollistavat luotettavan sivuttaispidon varsinkin kaarreajossa.

Aggressiivisen pintakuvion aikaisempaa tiheämpi ja teräväsärmäisempi zig zag -lamellointi lisää liukkailla pääkallokeleillä ja syvässä lumessa vaadittavaa pitoa. Yksittäiset leveämmät lamellit tuovat enemmän pitopintaa karkealle jäälle ja lumelle. Voimakasurainen pinta ja olka-alueen avonaiset palavälit puhdistuvat erinomaisesti lumesta ja sohjosta.

Kiillotetut sivu-urat ohjaavat aktiivisesti tielle kasautuneen märän sohjon pois, mikä estää aina vaarallista sohjo- ja vesiliirtoa.

Pitokynnet ja pumppulamellit varmentavat vakaan tietuntumanKuviopalojen välisistä urista löytyvät porrasmaiset pitokynnet parantavat lumi- ja jääpitoa varsinkin jarrutus- ja kiihdytystilanteissa. Pitokynsien lisäksi tuimaa lumipitoa napakoittaa erityisesti Hakkapeliitta R2 SUV:in keskialueen kuviopalojen sivupintaan muotoiltu hammastus.

Talviturvallisuutta edistävät lamellinherättäjät ovat mukana sekä olkapääalueella että keskipinnalla. Lamellinherättäjät ovat tarpeellinen pitoa synnyttävä lisäelementti nopeasti vaihtelevissa keliolosuhteissa. Leveämpi lamelli aukaisee kapeamman toimintaan, kun tuntuma tiehen heikkenee.

Olkapään kuviopalojen taskumaiset pumppulamellit poistavat vettä tienpinnasta ja varmistavat pitävän kosketuksen alustaan. Patentoitujen pumppulamellien kasvanut tilavuus tehostaa entisestään märkäpitoa.

Miellyttävää ja yllätyksetöntä menoaUudistuneen pintamallin yhtenäinen keskiripa sekä sivulle laajenevat voimakkaasti lamelloidut kuviopalat varmistavat autonsa tehosta nauttivalle katumaasturikuljettajalle tasaista ja yllätyksetöntä menoa. Vankan keskirivan ansiosta myös renkaan kulumismuoto on tasaisempi, mikä antaa lisäturvaa renkaan ikääntyessä. Vetorengaskäytössä massiivinen talvirengas kuluu tyypillisesti ensin juuri keskialueelta.

Jämäkän Nokian Hakkapeliitta R2 SUV:in miellyttävä ajotuntuma on omiaan pohjoisen vaihtelevassa talvessa. Kestävä monikerrospintarakenne tuo tarvittavaa jämäkkyyttä liikkumiseen, olipa kyse maaseudun sorateistä tai kaupungin valtaväylistä.

Tienpinnan epätasaisuuksista syntyvät iskut ja niistä syntyvä värinä vaimennetaan renkaan sivupinnassa ennen kuin ääni tai tärinä etenee renkaasta vanteeseen.

Pohjoismaiset nastattomat talvirenkaat saavuttavat yleisesti eri rengastyyppien vierintävastusvertailussa alhaisimmat lukemat. Kevyesti rullaavan pintamallin ja aivan uudentyyppisen kulutuspintasekoituksen ansiosta Nokian Hakkapeliitta R2 SUV pyörii vaivattomasti eli sen vierintävastus on hyvin pieni, jopa kesärenkaita alhaisempi. Kevyempi rullaus tuntuu pienempinä polttoainekustannuksina ja myös hiilidioksidipäästöjä syntyy vähemmän.

Uudistunut uransyvyysmittari ja infoalueKulutuspinnan varoittimet tuovat käyttömukavuutta ja lisäävät turvallisuutta. Nokian Renkaiden kehittämä ja patentoima uransyvyysmittari (Driving Safety Indicator, DSI) kertoo numeroin, montako millimetriä renkaan pääurissa on kulutuspintaa jäljellä. Talviturvallisuudesta viestivä lumikidetunnus säilyy näkyvissä neljän millimetrin uransyvyyteen asti. Lumikiteen kuluttua pois autoilijan on syytä hankkia uudet talvirenkaat.

Turvallisuutta ja käyttömukavuutta parantavat sivupinnan infoalueen paikka- ja painemuisti. Infoalueelle voidaan merkitä vaihdon yhteydessä oikeat paineet ja käyttöpaikka. Muiden Hakkapeliitta-talvirenkaiden tavoin myös Nokian Hakkapeliitta R2 SUV on ainutlaatuisen Hakka-turvan piirissä.

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV – Pohjoista mukavuutta ja vakautta  • Ensiluokkainen talvipito
  • Äärimmäisen vakaa ja jämäkkä
  • Miellyttävä ajotuntuma kaikissa keleissä
Kuvia: www.nokiantyres.com/HakkapeliittaR2SUV

Nokian Hakkapeliitta R2 – Pohjoista mukavuutta:
http://youtu.be/1KtYGth-4-k

Testausta äärioloissa. Ivalon testikeskus – White Hell:
http://youtu.be/2GON0xE9t00

Miten keksittiin maailman ensimmäinen talvirengas?
www.nokianrenkaat.fi/ensimmaiset_talvirenkaat

Nokian Hakkapeliitan tarina:
www.nokiantyres.com/hakkapeliitta75

Nokian Hakkapeliitta – Legendaarinen talvirengas:
www.youtube.com/watch?v=JA-YfJDKvwE&feature=share&list=PL1BE04B7BAC224A97

Testivoittaja Nokian Hakkapeliitta:
www.youtube.com/watch?v=IkQotSMzSfs&feature=share&list=UUv-VDEjbdBkuZ-eSvYOn0FA

Nokian Hakkapeliitta ja jäälläajon maailmanennätys 331,16 km/h
https://www.nokianrenkaat.fi/innovatiivisuus/kehitystyo/fastest-on-ice/jaallaajon-maailmanennatys-2011/

Nokian Hakkapeliitta ja ERA: Sähköautojen jäälläajon maailmanennätys 252,09 km/h
https://www.nokianrenkaat.fi/innovatiivisuus/kehitystyo/fastest-on-ice/jaallaajon-maailmanennatys-era/

Hakkapeliitta-talviajokoulu
http://www2.nokiantyres.com/talviajokoulu

Hakkkapeliitta-testikuljettajablogit
http://yhteiso.nokianrenkaat.fi/

Bloggaavat Nokian Renkaiden rengasammattilaiset
http://yhteiso.nokianrenkaat.fi/

Hakka-turva: www.hakkaclub.fi

Lisätietoja:

Nokian Renkaat Oyj,

Tuotekehityspäällikkö Juha Pirhonen, puh. +358 10 401 7708
juha.pirhonen(at)nokiantyres.com

Teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri, puh. +358 10 401 7621
matti.morri(at)nokiantyres.com

www.nokianrenkaat.fi

www.facebook.com/nokianrenkaatsuomi
www.youtube.com/NokianTyresCom