4. toukokuu 2017 11:11 kategoriassa Tuoteuutiset

Laaturengas lisää turvallisuutta, luotettavuutta ja luo pitkän tähtäimen säästöä

Tiedote 4.5.2017

Laaturengas lisää turvallisuutta, luotettavuutta ja luo pitkän tähtäimen säästöä

Uusia renkaita hankittaessa moni miettii, valitako halpamalli vai satsatako kalliimpaan premium-renkaaseen? Pitkällä tähtäimellä premium on halvempi ja turvallisempi valinta.

Renkaat ovat ajoneuvon ainoa kohta, jonka kautta auto on yhteydessä tienpintaan.  Rengasvalinnan vaikutus autoon, ajettavuuteen ja turvallisuuteen jää kuitenkin usein rengasostoksen yhteydessä huomioimatta. Jos hyvään autoon hankitaan halparenkaat, jää suuri osa auton ominaisuuksista täysipainoisesti hyödyntämättä, Nokian Renkaiden teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri korostaa.

- Laaturenkaan ja halpamallin eli ns. budjettirenkaan erot tulevat selkeimmin esiin haastavissa olosuhteissa, kuten märällä jarrutettaessa, vesiliirron uhatessa ja ääritilannekäytöksessä. Premium-renkaan voi rinnastaa turvavyöhön: suurimman osan ajasta niitä ei tarvita, mutta tosipaikassa ne voivat pelastaa sinun ja muiden tielläliikkujien hengen, Morri kuvailee.

Premium-rengas tarjoaa ennen kaikkea juuri turvallisuutta. Erot renkaiden välillä ovat selkeitä: Tekniikan Maailman kesärengasvertailussa (5/2017) paras premium-rengas pysähtyi 80 km/h nopeudesta jarrutettaessa 6,4 metriä aikaisemmin kuin testin heikoin kesärengas.

Luotettavuutta ja testattua laatua

Huolella valitut raaka-aineet, korkeatasoinen tuotanto ja premium-valmistajien mittava tuotekehitystausta takaavat, että laaturengas pitää sen minkä lupaa.

- Halparenkaassa saattaa olla premium-tuotteen näköinen kulutuspinta renkaan rungon päällä ilman tarkkaa suunnittelua siitä, miten nämä osat toimivat keskenään. Nokian Renkailla tehdään jokaisen rengaskehitysprojektin alkuvaiheessa useita prototyyppirenkaita, joista lähdetään työstämään jokaisen eri osan, kuten rungon ja kumisekoitusten suhdetta toimivaksi. Näin löydetään paras mahdollinen kokonaisuus, Morri selventää.

Premium-valmistajat myös testaavat renkaitaan ahkerasti. Tuotekehitysvaiheessa laaturenkaille tehdään jopa 300 erilaista testiä. Nokian Renkailla tämä tarkoittaa jatkuvaa indoor-testaamista ja monipuolisia autenttisia ajotestejä muun muassa talvioloissa Ivalon White Hell -testikeskuksessa, kesäolosuhteissa Nokian testikeskuksessa ja useilla Keski-Euroopan moottoriradoilla. Halparenkaita ei suurella todennäköisyydellä ole näin kattavasti kenttätestattu.

Laaturengas on myös viisas valinta mahdollista huollontarvetta ajatellen, sillä premium-valmistajilla on tyypillisesti kattava huoltoverkosto. Halparenkaiden kanssa tilanne on usein toinen: ongelmatilanteissa valmistajaa voi olla hankala tavoittaa.

Säästöä kukkaroon ja luontoon

Halparenkaiden kustannushyöty alkaa myös huveta heti, kun ne asennetaan auton alle. Syynä on usein premium-malleja suurempi vierintävastus, joka puolestaan nostaa polttoaineen kulutusta. Ajan myötä matalamman vierintävastuksen premium-rengas kuluttaa vähemmän ja on täten edullisempi ja ekologisempi vaihtoehto.

Matala vierintävastus voi tuoda säästöä polttoaineen kulutukseen jopa 0,5 l/100 km. Polttoaineen hinnan ollessa noin 1,5 €/l, tarkoittaa se 40 000 kilometrin matkalla 200 litran ja 300 euron säästöä.

Morri korostaa, että premium-valmistajat tyypillisesti panostavat renkaiden valmistuksessa myös ympäristöystävällisiin raaka-aineisiin ja tuotantoprosessin kehittämiseen mahdollisimman ekologiseksi.

Viisi hyvää syytä valita premium

 1. Turvallisuus. Premium- ja halparenkaan erot tulevat selvimmin esille ääritilanteissa, kuten märällä kelillä ja vesiliirron uhatessa. Premium-renkaan lyhyempi pysähtymismatka lisää turvallisuutta ja ennaltaehkäisee onnettomuuksia.

2. Saat kaiken irti auton ajo-ominaisuuksista. Auton ajo-ominaisuudet välittyvät tienpintaan juuri renkaiden kautta. Suorituskykyisen auton ominaisuudet menevät hukkaan, jos rengas ei kykene välittämään niitä tiehen. Valitsemalla premium-renkaan varmistat, että ajotuntumasi on vakaa, tunnokas ja mahdollisimman mukava.

3. Luotettavuus. Premium-renkaat suunnitellaan jokaisen ominaisuuden osalta huolellisesti ja testataan perusteellisesti. Voit luottaa renkaan huippuunsa hiottujen ajo-ominaisuuksien säilyvän mahdollisimman korkealla tasolla mahdollisimman pitkään.

4. Polttoaineen säästö. Premium-renkaan alhainen vierintävastus vähentää polttoaineen kulutusta ja säästää näin sekä rahaa että luontoa. Säästö voi olla jopa 0,5 l/100 km. Renkaan eliniän eli esimerkiksi noin 40 000 km:n aikana se tarkoittaa noin 300 euroa.

5. Huolto ja takuu. Premium-rengasmerkeillä on tyypillisesti hyvä ja kattava huoltoverkosto, johon voi tukeutua tarvittaessa. Laaturenkaiden valmistajat ovat myös helposti tavoitettavissa takuuasioissa ja muissa kysymyksissä.

Nokian Renkaat: Rengasvalinnalla on väliä

Nokian Renkaat: Vesiliirto vaanii

Video: Nokian Renkaat ja kesärengastestaus

Video: Näin valitset sopivat kesärenkaat

Lisätietoja:

Nokian Renkaat Oyj,

www.nokianrenkaat.fi

Teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri, puh. +358 10 401 7621 [email protected]

Twitter  I YouTube I Facebook I LinkedIn