12. heinäkuu 2011 07:18 kategoriassa Tuoteuutiset

Varaudu ukkoskuuroihin kunnon renkaillaKuivalla kesäkelillä kuljettajan ei juuri tarvitse miettiä renkaitaan. Kun ukkoskuuro yllättää tai kesäsade piiskaa vettä tien urat täyteen, tilanne muuttuu. Rankat ukkoskuurot ovat tavallisia juuri heinäkuussa, jolloin teillä on paljon kesälomaliikennettä. Kesärenkaiden märkäpito- ja vesiliirto-ominaisuudet heikkenevät olennaisesti ja etenkin vesiliirron riski kasvaa merkittävästi, kun renkaat ovat kuluneet. Oman ja muiden tiellä liikkujien turvallisuuden vuoksi kannattaa harkita uusien renkaiden hankkimista, kun kulutuspintaa on jäljellä alle neljä millimetriä.

Nokian Renkaiden tekemät testit osoittavat, että kuluneella kesärenkaalla (uransyvyys alle 1,6 millimetriä) vesiliirto alkaa kaarreajossa jo 76 km/h:n nopeudessa, kun vesiliirron alkamisnopeus uusilla renkailla on 96 km/h.

Kulutuspinnan urien syvyyden voi helposti tarkistaa kahden euron kolikolla. Kahden euron kolikko asetetaan renkaan pääuraan ja jos kolikon hopeareunus näkyy, on syytä pohtia renkaiden vaihtoa. Kaikissa Nokian Hakka -kesärenkaissa on kulumisvaroitin (DSI Driving Safety Indicator), joka kertoo helposti ja selkeästi numeroin jäljellä olevan kulutuspinnan millimetreinä. Vesiliirtovaroittimen pisarasymboli häviää neljän millimetrin jälkeen muistuttaen kasvaneesta vesiliirtoriskistä.

Tärkeää on muistaa, että paremmat renkaat on aina asennettava auton taka-akselille, oli sitten kyseessä etu-, taka- tai nelivetoinen auto.

Jotkut autoilijat ajavat vanhoilla kitkarenkailla myös kesällä. Talvirenkaiden kumiseos ja pintarakenne eivät ole sopivia huomattavasti lämpimimpiin kesäkeleihin. Vanhan kitkarenkaan ominaisuudet ovat heikentyneet merkittävästi ja esimerkiksi sen ohjautuvuus on aina kesärengasta hitaampaa sekä kuivalla että märällä kelillä.

KUVIA:
www.nokiantyres.com/HakkaGreen

www.nokiantyres.com/HakkaZ

www.nokiantyres.com/HakkaZSUV

www.nokiantyres.com/HakkaSUV

Lue myös:
Kesärenkaiden käyttövinkkejä: www.nokianrenkaat.fi/kayttovinkkeja
Vesiliirto vaanii: www.nokianrenkaat.fi/vesiliirto_vaanii
Turvalliset kesärenkaat: www.nokianrenkaat.fi/innovatiivisuus/turvallisuus/renkaan-vaikutukset-turvallisuuteen/turvalliset-ja-taloudelliset-renkaat