Kesäajoon turvalliset ja taloudelliset laaturenkaat

Halpojen renkaiden hankinta houkuttelee. Talous tiukoilla, miksi maksaa liikaa? Kesällähän pärjää vähemmälläkin, kun ei ole liukasta, moni miettii. Kesä ei kumoa fysiikan lakeja, siksi kesärenkaat on syytä valita ihan yhtä huolellisesti kuin talvirenkaatkin. Renkaat ovat auton tärkein aktiivinen turvavaruste: ainoa kosketuskohta tiehen. Viisas päätyy laatutuotteeseen. Se on turvallinen ja taloudellinen valinta.

Laatuun ja turvallisuuteen panostaminen kannattaa. Kalliilta tuntunut ostos muuttuu edulliseksi, kun kilometrejä kertyy matkamittariin. Kunnon renkaat säilyttävät hyvät ominaisuutensa pitkään. Palvelevat nöyrästi ja luotettavasti. Rullaavat kevyesti; kuluttavat niukemmin polttoainetta. Tuottavat vähemmän pakokaasupäästöjä.

Turvallisuus on ykkösasia. Tätä tähdentävät lukuisat autolehtien tuoreet rengastestit erityisesti Saksassa ja Pohjoismaissa.

Testit osoittavat, että halparenkaiden turvallisuusominaisuudet ovat puutteelliset. Märkäjarrutuksissa ne pitävät heikommin kuin laaturenkaat. Halparenkaiden ajo-ominaisuudet äkkitilanteissa eivät täytä odotuksia. Renkaat eivät vastaa ohjausliikkeisiin riittävän nopeasti. Kuljettajan mahdollisuudet nopeaan väistöliikkeeseen vähenevät. Turvallisuus kärsii.

Nokian Renkaat kehittää ja valmistaa kesärenkaita, joiden tärkeimpiä ominaisuuksia ovat turvallisuus ja ympäristöystävällisyys. Nokian Tyres Hakka -kesärengasperheen huipputuotteet on suunniteltu Pohjolaan. Ajettavaksi vaihtelevissa keleissä oikukkaasta keväästä valoisan kesän läpi viileään syksyyn.