13. huhtikuu 2012 07:37 kategoriassa Tuoteuutiset

Vaihda kesärenkaat viimeistään sunnuntaina 15.4. tai kelin mukaanViimeistään sunnuntaina 15.4. on nastarenkaat vaihdettava kesärenkaisiin, mikäli sää ja keli sen sallivat. Renkaanvaihtoa kannattaa vielä toki harkita, jos ajat jäisillä pikkuteillä tai olet suuntaamassa loman viettoon pohjoisen hangille. Laki ei koske kitkarenkaita, mutta myös ne on syytä vaihtaa kesärenkaisiin mahdollisimman pian, sillä kitkarenkaiden ajo-ominaisuudet eivät ole turvalliset kesäkeleillä.

Kesärenkaat ovat lailliset kunhan niiden uransyvyys on vähintään 1,6 millimetriä. Kuivalla kesäkelillä matkanteko voi kuluneillakin renkailla sujua, mutta märällä tiellä tilanne muuttuu. Kun pito uupuu, kuljettaja on pulassa.

− Alle neljän millimetrin uransyvyys heikentää huomattavasti renkaiden märkäpito- ja vesiliirto-ominaisuuksia. Lisäksi jarrutusmatka märällä pinnalla pitenee ja auton hallinta ääritilanteissa on hankalampaa. Lain määräämä 1,6 millimetrin uransyvyys on turvallisuusriski ja suosittelen uusien kesärenkaiden hankkimista, kun uransyvyys on alle neljä millimetriä, painottaa Nokian Renkaiden teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri.

Nokian Renkaat testaa jatkuvasti renkaiden ajo-ominaisuuksia eri olosuhteissa. Märkäpitotestit osoittavat, että kun tiellä oli viisi millimetriä vettä, alkoi 1,6 millimetrin uransyvyyden renkailla varustetun auton vesiliirto 76 km/h nopeudessa. Uusilla kesärenkailla varustettu auto ajautui vesiliirtoon vastaavalla vesimäärällä vasta 96 km/h nopeudessa.

Kitkarenkaat turvallisuusriski kesäkeleilläMyös kitkarenkailla ajo kesäkeleillä on turvallisuusriski. Kitkarenkaan pehmeä kumiseos ja pintarakenne on optimoitu talvikeleille ja kesäkeleillä niiden pito-ominaisuudet ovat huomattavasti heikommat kuin kesärenkaan.

− Kitkarenkaan jarrutusmatka märällä tiellä voi olla jopa 60 % heikompi kuin kesärenkaan. Vanha kitkarengas on kesäkelillä myös epävakaa ja sen ohjaustuntuma on huomattavasti hitaampi kuin kesärenkaan, Morri varoittaa.

Kesärenkaat pohjoisen vaihteleviin oloihinUusia kesärenkaita valittaessa pätee sama suositus kuin talvirenkaiden suhteen: järkevin valinta on pohjoisiin oloihin suunnitellut kesärenkaat. Suomen teille tyypilliset epätasaiset ja karheat tienpinnat sekä nopeasti vaihtuvat sääolot vaativat renkailta erityisominaisuuksia.

− Kevätlumien sulaessa teillä on paljon sohjoa, jolloin renkaiden sohjo- ja vesiliirto-ominaisuuksien on oltava hyvät.

Kesärengaskauden alkaessa lämpötila voi olla aamuisin lähellä nollaa ja myöhemmin kesällä hellelukemissa. Tämä asettaa suuret vaatimukset renkaille ja turvallisinta onkin valita renkaat, jotka on suunniteltu Suomen vaihteleviin kesäkeleihin, Morri suosittelee.

Nokian Hakka -kesärengasperhe on hyvä esimerkki pohjoisiin keleihin kehitetyistä kesärenkaista. Sekä uusin tulokas Nokian Hakka Blue että Nokian Hakka Green ovat tänäkin vuonna vallanneet autolehtien rengastestien kärkipaikat. Lehtitesteissä on erityisesti kiitelty Nokian Hakka Bluen oivallista märkäpitoa ja ajotuntumaa.

Molemmat Nokian Hakka -renkaat vierivät kevyesti ja niiden polttoaineen kulutus on jopa 0,5 litraa pienempi sadalla kilometrillä kuin tavallisten kesärenkaiden.

Auton käsikirjasta löytyvät autonvalmistajan suosittelemat rengaskoot. Renkaiden valinnassa ja vaihtamisessa kannattaa kääntyä asiantuntevan rengasliikkeen puoleen. Rekisteröitymällä Hakka Clubiin saa Nokian Hakka -rengassarjan mukana myös ainutlaatuisen Hakka-turvan ja Hakka-tiepalvelun.

Mielenrauhaa kesäteilleHakka-turva on Nokian Renkaiden myöntämä lisäturva Nokian Hakka -merkkisille henkilöauton kesärenkaille. Jos asianmukaisesti käytetty ja oikein asennettu rengas rikkoontuu normaalikäytössä tapaturmaisesti korjauskelvottomaksi, saa vioittuneen renkaan tilalle uuden vastaavan tuotteen veloituksetta. Hakka-turva on voimassa neljän millimetrin uransyvyyteen saakka, enintään yhden vuoden renkaan ostohetkestä.

Hakka-tiepalvelu varmistaa, että autoilija pääsee perille pahimpanakin mahdollisena päivänä. Jos rengas rikkoutuu, soitto riittää, ja tiepalvelu saapuu avuksi. Hakka-tiepalveluun kuuluvat myös hinauspalvelu, auton vuokrauspalvelu, hotellimajoitus, ja jatkomatka junalla ja paljon muuta. Palvelu on käytössä 24 tuntia vuorokaudessa.

Lisäturvaa antaa myös Hakka-tyytyväisyyslupaus. Jos renkaiden ostaja ei ole tyytyväinen valitsemiinsa Nokian Hakka -kesärenkaisiin, hän voi vaihtaa ne uuteen rengassarjaan. Lue lisää: www.hakkaturva.fi

Oikea rengaspaine säästää rahaaRiittävän kulutuspinnan lisäksi oikea rengaspaine on ajoturvallisuuden kannalta olennaista. Oikein paineistetut renkaat vierivät myös kevyemmin, jolloin polttoaineen kulutus ja sen myötä haitalliset hiilidioksidipäästöt vähenevät. Suositeltavaa olisi tarkistaa renkaiden ilmanpaine jopa kolmen viikon välein. Näin parannetaan renkaiden kestävyyttä ja varmistetaan tasainen kulumismuoto.

Taloudellisuutta lisää myös renkaiden kierrättäminen, eli etuakselin renkaat vaihdetaan taka-akselille ja päinvastoin. Vähemmän kuluneet renkaat tulee aina asentaa taka-akselille, oli sitten kyseessä etu-, taka- tai nelivetoinen auto. Renkaiden kierrätys tulisi tehdä noin 8 000 kilometrin välein.

Lue lisää:Nokian-kesärengasvalikoima: www.nokianrenkaat.fi/renkaat/henkiloauton-renkaat/kesarenkaat

Nokian-kesärenkaille testivoittoja Pohjoismaissa ja Keski-Euroopassa: www.nokianrenkaat.fi/tiedote?id=27905042&year=2012&group=

Rengasmääräykset: www.nokianrenkaat.fi/rengasmaaraykset/

Video - Nokian Hakka Blue in action:
http://youtu.be/F0crX4nzNMA

Video - Kesärengaskampanja 2012 “Nauti vedestä”:
http://youtu.be/if71wqPsC04

Lisätietoja: www.nokianrenkaat.fi

Nokian Renkaat Oyj
Teknisen asiakaspalvelun päällikkö
Matti Morri
puh. +358 10 401 7621
matti.morri(at)nokiantyres.com

www.facebook.com/nokianrenkaatsuomi
www.youtube.com/NokianTyresCom