4. huhtikuu 2012 09:18 kategoriassa Tuoteuutiset

Nokian-kesärenkaille testivoittoja Pohjoismaissa ja Keski-EuroopassaNokian Hakka -kesärenkaat ovat jälleen keränneet testivoittoja Suomessa, muissa Pohjoismaissa ja Keski-Euroopassa. Pohjoismaiden markkinoille räätälöity uutuustuote, märkäpidoltaan erinomainen Nokian Hakka Blue ja ympäristöystävällinen vaihtoehto, bensapihi Nokian Hakka Green ovat napsineet kärkisijoja autolehtien kesärengasvertailuissa. Myös Keski-Euroopan markkinoille suunnatut Nokian-kesärenkaat ovat menestyneet erinomaisesti. Urheilullinen Nokian Z G2 voitti Euroopan suurimman autolehden Auto Bildin kesärengastestin.

Uusi Nokian Hakka Blue -kesärengas sijoittui jaetulle ykköstilalle Tekniikan Maailma -lehden tuoreessa vertailutestissä. Hakka-kesärengasperheen uusin tulokas keräsi erityisesti kiitosta poikkeuksellisen hyvästä märkäpidosta, jonka osalta rengas oli kirkkaasti testin ykkönen. Se oli testin paras märällä tiellä niin jarrutuksen ja ajettavuuden kuin myös ajo-ominaisuuksien vertailussa.

Tekniikan Maailman (5/2012) mukaan Nokian Hakka Blue on erinomainen ajettava. "Sen ohjaustuntuma on samalla nopea, tunnokas ja jämäkkä mutta kuitenkin riittävän rauhallinen. Rengas ei yllätä kuljettajaa missään tilanteessa – ei edes silloin, kun huippupidon raja on lievästi ylitetty.”

Vertailussa viisi tähteä kerännyt Nokian Hakka Blue sai loppuarvostelussa erityismaininnan pidosta märällä asvaltilla ja ajo-ominaisuuksista kaikilla tienpinnoilla. Tekniikan Maailma testasi yhteensä kymmenen kesärengasta kokoluokassa 205/55R16. Renkaiden nopeusluokka oli V (240 km/h).

Tuulilasi (4/2012) vertaili omassa testissään viittä uutta kesärengasta, yhtä uutta pohjoismaista kitkarengasta, kulunutta kesärengasta ja kulunutta kitkarengasta sekä kulunutta nastarengasta ilman nastoja kesäkelissä. Tulos oli selkeä, talvirenkaat eivät ole turvalliset kesäkelillä. Koko testin voitti Nokian Hakka Green.

Nokian Hakka Green sai 9,5 pistettä kymmenestä mahdollisesta. ”Viimevuotinen voittaja otti varsin odotetusti keulapaikan. Hakka Greenin parhaita ominaisuuksia ovat tasapainoinen ajettavuus ja yllätyksetön käytös”, kirjoittaa Tuulilasi yhteenvedossaan. Tuulilasin testaamat renkaat olivat kokoa 205/55R16.

”Todella ilo ajaa ääritilanteissa”Nokian Hakka Green voitti ruotsalaisen Vi Bilägare -lehden (5/2012) kevyesti rullaavien kesärenkaiden vertailun. Yhteenvedossaan lehti kirjoittaa, että renkaan ajo-ominaisuudet ja pito märällä pinnalla ovat julman hyvät.

”Nokian Hakka Green jarruttaa märällä pinnalla huomattavasti paremmin kuin muut ekorenkaat. Renkaalla on hyvät ominaisuudet selviytyä myös kun tiellä on paljon vettä, ilman että se menettää kontrollin. Renkaan kaarreominaisuudet ovat hyvät, myös märissä olosuhteissa, kun kokeilimme rengasta äärimmillään”, Vi Bilägare totesi.

Lehti testasi seitsemän 205/55R16 kokoluokan kevyesti rullaavaa kesärengasta.

Uusi Nokian Hakka Blue sijoittui jaetulle ensimmäiselle sijalle ruotsalaisen Aftonbladet BIL (maaliskuu/2012) kesärengastestissä. ”Ylivoimainen sateella”, summaa lehti.

”Nokian Hakka Blue yllättää märällä käsittelyradalla. Se on nopeampi, turvallisempi ja hauskempi kuin jätit Continental, Michelin ja Goodyear. Eikä rengas ole vain vähän parempi: se lyö laudalta kaikki kilpailijansa”, ylistää Aftonbladet BIL.

”Hakka Blue on täysin ylivoimainen sateella ja antaa erinomaisen pidon sekä ohjattavuuden. Rengas on helppo ajettava vaikeimmissakin olosuhteissa”, kirjoittaa lehti.

Nokian Hakka Blue sai korkeimman arvosanan, kymmenen pistettä, kolmessa osatestissä kaikkiaan kuudesta osatestistä: jarrutus märällä, ajettavuus märällä ja ajettavuus kuivalla. Aftonbladet BIL testasi kaikkiaan kymmenen kokoluokan 205/55R16 rengasta.

Vi Bilägaren (4/2012) kesärengastestissä uusi Nokian Hakka Blue kesärengas sai parhaan mahdollisen arvosanan, viisi pistettä viidestä mahdollisesta, osatesteissä jarrutus, kaarrepito ja ajo-ominaisuudet märällä alustalla. Nokian Hakka Blue sai kaikkiaan 3,9 pistettä 4,0 mahdollisesta ja sijoittui testissä jaetulle toiselle sijalle.

Eniten kehuja Vi Bilägare -lehden testaustiimi antaa renkaan märkäominaisuuksille.

”Nokian Hakka Blue on erittäin hyvä etenkin märällä alustalla ja kokonaisuutena se on turvallinen ja tasapainoinen kesärengas. On todella ilo ajaa ääritilanteissa Nokian-renkailla. Ne eivät petä. Renkaan ohjautuvuus on erinomainen ja se säilyttää suuntavakautensa kaarteissa. Rengas koettiin ajettavuudeltaan ongelmattomaksi. Nopeasta väistöliikkeestä rengas suoriutuu helposti ja tasapainoisesti, yliohjautuen hiukan todella tiukassa väistöliikkeessä”, kirjoittaa Vi Bilägare.

Testattu koko oli 205/55/R16, joka on eniten myyty kesärengaskoko Ruotsissa.

Nokian Hakka Blue märän tien mestari myös NorjassaUusi Nokian Hakka Blue sijoittui jaetulle ensimmäiselle sijalle norjalaisen NAF/Motorin (2/2012) kesärengastestissä. Erityistä kiitosta rengas sai erinomaisesta märkäpidostaan.

”Nokian Hakka Bluen märkäominaisuudet ovat testin parhaat. Rengas jarruttaa hyvin sekä märällä että kuivalla alustalla. Hakka Blue on myös hiljainen ja rullaa kevyesti”, kirjoittaa NAF/Motor.

Nokian Hakka Blue sijoittui jaetulle ensimmäiselle sijalle venäläisen AutoReviewn (7/2012) testissä. Lehti arvostaa etenkin renkaan erinomaisia märkäpito-ominaisuuksia. AutoReview testasi yhdeksän kokoluokan 205/55R16 kesärengasta. Samaan arviointiin päätyi myös Auto Centre -lehti Ukrainassa.

Kevyesti rullaava Nokian Hakka Green sijoittui toiseksi venäläisen Za Rulemin (3/2012) testissä, jossa vertailtiin 12 kokoluokan 185/60R14 kesärengasta. Lehti kiittää renkaan ajo-ominaisuuksia sekä kuivalla että märällä alustalla.

”Kuivalla alustalla renkaan suuntavakaus on hyvä ja ohjaustuntuma tarkka. Rengas toimii luotettavasti myös ääritilanteissa. Märällä pinnalla kaistanvaihdon voi tehdä nopeasti ja rengas pitää. Nokian Hakka Green säästää polttoainetta kaikissa nopeuksissa”, kirjoittaa Za Rulem.

Testivoittoja myös Keski-EuroopassaKeski-Euroopan markkinoille suunnattu, nopeaan ajoon räätälöity Nokian Z G2 voitti Euroopan suurimman autolehden Auto Bildin kesärengasvertailun. Lehti testasi 50 kokoluokan 225/45R17 kesärengasta.

Auto Bildin (9/2012) mukaan Nokian Z G2 on vakuuttava yleislahjakkuus. ”Lyhimmät jarrutusmatkat märällä ja kuivalla alustalla, hyvä ohjaustarkkuus, vakaa sivuittaisohjaus, pieni kulutus". Jarrutusmatka märällä tiellä 100 km/h nopeudesta oli jopa 22 metriä lyhyempi kuin testin huonoimman renkaan.

Auto Bildin lisäksi urheilullinen Nokian Z G2 nappasi testivoitot arvostettujen saksalaisten autolehtien Auto Zeitungin (6/2012), gute Fahrtin (3/2012) ja Auto Bild Allradin (4/2012) vertailuissa.

Pakettiauton renkaiden kategoriassa Nokian Hakka C Cargo voitti saksalaisen Promobil-, Firmenauto- ja Transporter -lehtien testin molemmissa rengaskoissa 225/65R16C ja 235/65R16C. Testituloksissa todettiin, että rengas on erittäin hyvä ja tasapainoinen sekä märällä että kuivalla alustalla. Nokian Hakka C Cargo osoitti vastustavansa hyvin vesiliirtoa ja sillä oli matala vierintävastus.

Nokian Hakka – Pohjolan kesäänNokian Renkaat on yli 75 vuoden ajan kehittänyt, testannut ja patentoinut ajoturvallisuutta edistäviä ratkaisuja. Yhtiö on maailman ainoa rengasvalmistaja, joka suunnittelee kesärenkaansa erityisesti pohjoisen viileisiin, vaativiin ja vaihteleviin olosuhteisiin.

Suomen teille tyypilliset epätasaiset ja karheat tienpinnat sekä nopeasti vaihtuvat sääolot vaativat renkailta erityisominaisuuksia. Renkaiden tulee käyttäytyä yllätyksettömästi laajalla lämpötila-alueella, kestää kulumista ja paikka paikoin heikkoja tieolosuhteita.

Nokian Hakka -renkaat on tehty pohjoisiin oloihin, huolehtimaan turvallisesta matkanteosta kaikissa sää- ja tieolosuhteissa. Jos asiakas rekisteröityy Hakka Clubiin, hän saa Nokian Hakka -rengassarjan mukana myös ainutlaatuisen Hakka-turvan ja Hakka-tiepalvelun.

Hakka-turva on Nokian Renkaiden myöntämä lisäturva Nokian Hakka -merkkisille henkilöauton kesärenkaille. Jos asianmukaisesti käytetty ja oikein asennettu rengas rikkoutuu normaalikäytössä tapaturmaisesti korjauskelvottomaksi, kuljettaja saa vioittuneen renkaan tilalle uuden vastaavan tuotteen veloituksetta Nokian-renkaita myyvästä liikkeestä.

Hakka-tiepalvelu varmistaa, että autoilija pääsee perille pahimpanakin mahdollisena päivänä. Jos rengas rikkoutuu, soitto riittää, ja tiepalvelu saapuu avuksi. Hakka-tiepalveluun kuuluvat myös hinauspalvelu, auton vuokrauspalvelu, hotellimajoitus, ja jatkomatka junalla ja paljon muuta. Palvelu on käytössä 24 tuntia vuorokaudessa.

Lisäturvaa antaa myös Hakka-tyytyväisyyslupaus. Jos renkaiden ostaja ei ole tyytyväinen valitsemiinsa Nokian Hakka -kesärenkaisiin, hän voi vaihtaa ne uuteen rengassarjaan.

Lue lisää: www.hakkaturva.fi

Kesärengastestit kevät 2012Tekniikan Maailma (5/2012), Suomi
Koko: 205/55 R16

1. Nokian Hakka Blue, Pirelli Cinturato P 7, Hankook Ventur Prime 2
2. Continental ContiPremiumContact 5, Michelin Pilot Sport 3
3. Goodyear EfficientGrip

Tuulilasi (4/2012), Suomi
Koko: 205/55 R16

1. Nokian Hakka Green
2. Hankook Kinergy Eco
3. Nokian Nordman SX, Barum Bravuris 2, Dunlop Fast Response

Vi Bilägare (4/2012), Ruotsi
Koko: 205/55 R16

1. Continental PremiumContact 5
2. Nokian Hakka Blue, ContinentalSportContact 5P, Michelin Pilot Sport PS3,
3. Dunlop SP Sport Fast Responce, Vredestein Sportrac 3

Aftonbladet BIL (maaliskuu 2012), Ruotsi
Koko: 205/55R16

1. Nokian Hakka Blue, Hankook Ventus Prime2, Pirelli Cinturato P7
2. Continental PremiumContact 5, Michelin Pilot Sport 3
3. Goodyear EfficientGrip

Vi Bilägare (5/2012), Ruotsi
Koko: 185/60R14

1. Nokian Hakka Green
2. Continental EcoContact 5
3. Michelin Energy Saver

AutoReview, Venäjä
Koko: 205/55R16

1. Nokian Hakka Blue, Hankook Ventus Prime2, Pirelli Cinturato P7
2. Continental PremiumContact 5, Michelin Pilot Sport 3
3. Goodyear EfficientGrip

Za Rulem (3/2012), Venäjä
Koko: 185/60R14

1. Continental PremiumContact 2
2. Nokian Hakka Green
3. Pirelli Cinturato P1

Auto Bild (9/2012), Saksa
Koko: 225/45 R 17 W

1. Nokian Z G2
2. Goodyear Eagle F1 Assymmetric 2
3. Hankook Ventus S1 Evo 2

Kuvia:
www.nokiantyres.com/HakkaBlue
www.nokiantyres.com/HakkaGreen

Video - Nokian Hakka Blue in action:
http://youtu.be/F0crX4nzNMA

Video - Kesärengaskampanja 2012 “Enjoy the water”:
http://youtu.be/ZIw-3SGarUU

Lisätietoja: www.nokianrenkaat.fi

Nokian Renkaat Oyj
Tuotekehityspäällikkö
Juha Pirhonen
puh. +358 10 401 7708
juha.pirhonen(at)nokiantyres.com

Teknisen asiakaspalvelun päällikkö
Matti Morri
puh. +358 10 401 7621
matti.morri(at)nokiantyres.com