18. lokakuu 2021 09:00 kategoriassa Tuoteuutiset

Renkaiden digitaalinen ulottuvuus – Nokian Tyres Intuitu™ -älyrenkaat helpottavat traktoriurakointia Tampereella

Traktoriurakoinnin ammattilaisen rutiineihin kuuluu myös renkaiden paineen ja kunnon tarkkailu. Älyrenkaat tekevät tarkkailusta helpompaa ja tarkempaa ja niiden avulla on mahdollista nähdä renkaan pintaa syvemmälle– sinne, missä ongelmat näkyvät ensimmäisenä. Tamperelainen traktoriurakoitsija Kalle Riihimäki on käyttänyt Nokian Tyres Intuitu -älyrenkaita jo pidempään, ja liputtaa niiden tuoman mukavuuden, polttoainesäästön ja luotettavuuden puolesta.

Kaikki tietävät, että renkaiden kunto ja paine pitäisi tarkastaa joka päivä, mutta käsi sydämelle – kuka ehtii muiden kiireiden lomassa mittailla rengaspaineita niin usein kuin pitäisi? Teiden kunnossapitoa kesät talvet omassa yrityksessään urakoiva Kalle Riihimäki Tampereelta ei älyrenkaita kokeiltuaan enää palaisi perinteisiin painemittareihin. ”Ennen tarkistin renkaideni kunnon muutamia kertoja vuodessa”, Riihimäki myöntää. ”Nyt voin tehdä sen vaivattomasti joka päivä tarpeen mukaan.”

Aiemmin Riihimäelle tuotti päänvaivaa myös renkaiden kunnon arviointi pelkän ulkonäön perusteella. Älyrenkaat avaavatkin uuden näkökulman renkaiden pintaa syvemmälle. ”Voin tarkistaa renkaiden lämpötilan ja paineen pelkällä puhelimella avaamalla Nokian Tyres Intuitu -sovelluksen”, hän kertoo. ”Tällä tavoin kaikki tarvitsemani tieto perustuu faktoihin eikä vain silmämääräiseen arviointiin.”

 

Mikä ihmeen Intuitu?

Nokian Tyres Intuitu -älyrengas on Nokian Renkaiden pitkään kehittelemä tuote, joka tuo rengastiedot kännykkään ennennäkemättömän vaivattomasti – oli kyseessä sitten yksi ajoneuvo tai yrityksen koko kalusto. Ensimmäisenä Nokian Renkaat toi älyominaisuuden markkinoille juuri traktorinrenkaisiin vuoden 2020 lopulla. Nokian Tyres Intuitu ei vaadi traktoreissa toimiakseen kuin sensorilla varustetut renkaat ja matkapuhelinsovelluksen, ja se soveltuu mille tahansa traktorille, joka käyttää sisärenkaatonta rengasta.

”Renkaiden hallintaan sisältyy paljon päätöksiä, joita on helpompi tehdä, kun käytössä on dataa”, tiivistää älyrenkaiden hyödyn yrityksille Nokian Renkaiden tuotepäällikkö Matthew Crocker. ”Hyvässä kunnossa olevat renkaat vaikuttavat positiivisesti koko liiketoimintaan parantuneen polttoainetalouden, pidemmän käyttöiän, lisääntyneen turvallisuuden ja vähentyneiden rengasvahinkojen muodossa.”

 

Uudenlaista arkea

Suurin muutos älyrenkaisiin siirtyessä tapahtuu ehkä ajatustasolla. ”Ennen renkaat olivat vain renkaita, jotka huomattiin vasta, jos ne aiheuttivat ongelmia”, Matthew Crocker kärjistää. ”Nokian Tyres Intuitu tuo rengastiedot kännykkään ja kertoo säädetyn rajan alittavasta rengaspaineesta tai ylittävästä lämpötilasta heti, jotta vahingot voi vielä korjata tai välttää kokonaan.”

Myös Kalle Riihimäki vahvistaa, että traktoriurakoitsijan arki on muuttunut huolettomammaksi älyrenkaiden myötä. ”Esimerkiksi renkaan lämpötilaa ei voi paljaalla silmällä arvioida”, hän korostaa. ”Reaaliaikainen tieto renkaan lämpötilasta on ensiarvoisen tärkeää, koska se voi olla ensimmäinen merkki mahdollisesti uhkaavasta rengasvauriosta.”

 

Saatavuus

Tällä hetkellä Nokian Tyres Intuitu on tarjolla Nokian Ground King, Nokian Tractor King, Nokian TRI 2 sekä Nokian Hakkapeliitta TRI -renkaisiin.

”Älyominaisuus asennetaan renkaisiin tehtaalla, joten älyaikaan siirtyminen kannattaa päättää jo ennen rengaskaupassa asiointia”, vinkkaa Matthew Crocker. Intuitu-sovelluksen käyttöönotto ja renkaiden seuranta on todella yksinkertaista. Käyttäjä rekisteröi itse renkaansa Intuitu-sovellukseen ja seuranta voi alkaa.

”Intuitu-tiimimme vastaa mielellään kaikkiin uutta tuotetta koskeviin tiedusteluihin, ja myös tuotteen verkkosivuille on kerätty vastauksia käyttäjiä askarruttaviin kysymyksiin.”

 

Lisätietoja:

Matthew Crocker, tuotepäällikkö, Nokian Raskaat Renkaat Oy
[email protected], puh. 010 401 7049

Markkinointi, Nokian Raskaat Renkaat
[email protected]

 

 Lisätietoja ja kuvia:

Valokuvat ja lehdistömateriaali: www.nokiantyres.com/intuitupr

Tuotesivu: nokianrenkaat.fi/intuitu

Yrityssivusto: www.nokiantyres.com/heavy