Pohjoismainen kitkarengas Nokian Hakkapeliitta R SUV – monipuolista turvallisuutta kaupunkimaastureiden talviajoon

19. syyskuu 2007 13:18 kategoriassa Tuoteuutiset
Nokian Renkaat Oyj
Tiedote 19.9.2007

POHJOISMAINEN KITKARENGAS NOKIAN HAKKAPELIITTA R SUV – MONIPUOLISTA TURVALLISUUTTA KAUPUNKIMAASTUREIDEN TALVIAJOON

Nokian Renkaat laajentaa tuotevalikoimaansa täysin uudella rengastyypillä tuomalla markkinoille aidon pohjoismaisen kitkarenkaan kaupunkimaasturien kasvavaan autoluokkaan. Vaativiin talvikeleihin täsmätty uutuus tarjoaa turvallisen ja luotettavan vaihtoehdon kitkarenkaita suosivalle maasturinkuljettajalle. Nokian Hakkapeliitta R SUV etenee talven hankalissakin haasteissa tehokkaan turvallisesti.

Nokian Hakkapeliitta R SUV lunastaa Hakkapeliitta-tuotemerkin peruslupauksen: se on aito talvirengas pohjoisiin oloihin. Tuore SUV-Hakkapeliitta toimii hienosti lumella ja paljaalla tiellä. Se pitää erinomaisesti jäisellä ja märällä kelillä.

Pintamalli- ja sekoitusinnovaatiot nostavat Nokian Hakkapeliitta R SUVin jääpidon kitkarenkaiden normaalitason yläpuolelle. Talvipito-ominaisuuksien ohessa renkaan kehitystyössä painotettiin myös renkaan vakautta ja märkäpitoa. Jämäkkä ja vakaa ajotuntuma on erityisen tärkeä, kun liikutaan suurikokoisella ja raskaalla kaupunkimaasturilla. Pitokynnyksen aistiminen sekä renkaiden tunnokas ja täsmällinen ohjautuvuus lisäävät auton hallintaa erityisesti liukkaalla talvikelillä.

Pohjoismaiset kitkarenkaat saavuttavat yleisesti eri rengastyyppien vierinvastusvertailussa alhaisimmat lukemat. Nokian Hakkapeliitta R SUV pyörii vaivattomasti eli sen vierinvastus on hyvin alhainen. Polttoainekustannukset pienenevät ja hiilidioksidipäästöjä syntyy vähemmän.

Nokian Hakkapeliitta R SUV sopii lähes kaikkiin citymaastureihin, sillä sen kokovalikoima on markkinoiden mittavin ja monipuolisin. Suurin osa 17 rengaskoosta 16-tuumaisesta 20-tuumaiseen on XL-merkitty: renkaiden kantavuus riittää painavimpiinkin automalleihin.

Uusi SUV-kitkarengas kuuluu R-nopeusluokkaan (max 170 km/h). Kilpailevat keskieurooppalaiset tuotteet ovat useimmiten T-nopeusluokan renkaita.

Nokian Hakkapeliitta R SUVia on saatavana rajoitetusti jo loppuvuodesta 2007. Varsinainen vähittäismyynti Pohjoismaissa, Venäjällä ja Nokian Renkaiden muilla tärkeimmillä myyntialueilla alkaa vuonna 2008.

Lisätietoja:

Nokian Renkaat Oyj

Teppo Huovila
Tuotekehityspäällikkö
puh. 010 401 7701
[email protected]

Petri Niemi
Tuotepäällikkö
puh. 010 401 7646
petrij.niemi(at)nokiantyres.com

www.nokiantyres.com

Tuote-esittely: Nokian Hakkapeliitta R SUV
Tuotekuvia: www.nokiantyres.com/NokianHakkapeliittaRSUV