9. maaliskuu 2010 06:50 kategoriassa Tuoteuutiset

Pohjoisen kesään räätälöidyillä renkailla turvallisesti ja huolettomasti roudasta ruskaanPohjoisen kesään räätälöidyn Nokian Hakka -kesärengasperheen tuotevalikoima maksimoi pohjoisen teillä liikkuvan kuljettajan turvallisuuden kevään orastuksesta syksyn märkiin keleihin. Kesärenkaisiin liittyvä takuu eli Hakka-turva ja uusi Hakka-tyytyväisyyslupaus tuovat lisäturvaa matkantekoon. Laajentunut tuote- ja kokovalikoima tarjoaa monipuolisesti vaihtoehtoja sekä nopeaan ajoon että perheautoihin ja katumaastureihin.

- Pohjoisen teille tyypilliset epätasaiset ja karheat tienpinnat sekä nopeasti vaihtuvat sääolot vaativat renkailta erityisominaisuuksia. Renkaiden tulee käyttäytyä yllätyksettömästi laajalla lämpötila-alueella, kestää kulumista ja paikka paikoin heikkoja tieolosuhteita. Hakka-kesärenkaat ohjautuvat tarkasti ja toimivat luotettavasti niin alkukevään ja syksyn viileissä olosuhteissa kuin myös keskikesän paahteessa, Nokian Renkaiden tuotekehitysjohtaja Teppo Huovila sanoo.

Uusi Hakka-tyytyväisyyslupaus tuo lisävarmuutta rengasvalintaanNokian Hakka –renkaat vievät turvallisesti perille olivatpa sää ja tieolosuhteet miten kehnoja tahansa. Kumisekoitukset on tehty voittamaan karkeiden teiden rankka kulutus, joka varsinkin roudan repimillä maanteillä voi olla alkukeväästä jopa kymmenkertainen keskikesään verrattuna. Jämäkkä ja vahva rakenne kestää myös heikompien tieolojen mekaanisen rasituksen.

Nokian Renkaat myöntää kaikille Nokian Hakka -merkkisille kesärenkaille tuotevakuutuksella laajennetun takuun rikkoutumisen varalle. Lisäturvaa ja varmuutta oikeasta rengasvalinnasta antaa myös uusi tyytyväisyyslupaus: jos et ole tyytyväinen valitsemiisi Nokian Hakka -renkaisiin, voit vaihtaa ne uuteen rengassarjaan tyytyväisyyslupaukseen sitoutuneen Nokian Renkaiden jälleenmyyjän luona. Kertaluontoinen ja ajoneuvokohtainen vaihto-oikeus on voimassa 14 päivän ajan.

- Hakka-tyytyväisyyslupauksella helpotamme entisestään ostajan valintaa. Hän voi vakuuttua ja oikeasti luottaa siihen, että löytää valikoimastamme omaan ajotapaansa ja käyttötarkoitukseensa parhaalla mahdollisella tavalla soveltuvan kesärenkaan, tuotepäällikkö Petri J. Niemi kertoo.

Tarkat Hakka-turvan ehdot osoitteessa: www.nokianrenkaat.fi/hakkaturva

Urheilullisen Nokian Hakka Z:n kokovalikoima kasvoiUrheilullisiin autoihin ja nopeaan ajoon suunniteltu vakaa ja tarkka Nokian Hakka Z edustaa UHP-kategoriaa (Ultra High Performance), henkilöauton renkaiden kovinta kastia. Uudet koot täydentävät vaikeissa oloissa viihtyvää, erinomaisesta märkäpidostaan kiitosta saaneen huipputuotteen kokovalikoimaa. Kokovalikoima (34 kpl) on yksi markkinoiden laajimmista.

Kevyesti rullaava Nokian Hakka Z SUV tuo katumaastureihin suorituskykyä ja tehokasta pitoa erityisesti asvalttiteille. Kaikissa koissa käytetään SUV-käyttöön räätälöityä vahvistettua runkorakennetta (XL). Toinen katumaasturien kesärengas Nokian Hakka SUV on todellinen SUV-rengasluokan moniottelija, joka viihtyy mainiosti niin asfaltilla kuin sora- ja hiekkateillä.

Omiin nopeusluokkiinsa optimoidut Nokian Hakka H ja Nokian Hakka V tarjoavat erinomaiset vesiliirto-ominaisuudet. Nokian Hakka H oli Tekniikan Maailman (5/2010) uusimman H-nopeusluokan kesärengastestin ykkönen. Testivoiton kruunasi koko joukon matalin vierintävastus.

Suosittu T-nopeusluokan Nokian Hakka i3 takaa huippuluokan ajo-ominaisuudet pieniin ja keskikokoisiin perheautoihin. Nokian Hakka C Cargo ja Van tuovat ehdotonta luotettavuutta raskaaseen käyttöön jakelu- ja tavara-autoihin sekä pikkubusseihin.

Lisää turvallisuutta ja käyttömukavuuttaKesä ei kumoa fysiikan lakeja, siksi kesärenkaat on syytä valita ihan yhtä huolellisesti kuin talvirenkaatkin. Sade on kesärenkaalle kuin jää talvella, se voi yllättää. Renkaat ovat auton tärkein aktiivinen turvavaruste: ainoa kosketuskohta tiehen. Laadukas kesärengas on turvallinen ja taloudellinen valinta.

Nokian Renkaiden kehittämä ainutlaatuinen kulumisvaroitin (DSI – Driving Safety Indicator) on jalostunut Hakka-renkaissa vesiliirtovaroittimeksi. Sen pisarasymboli häviää neljän millimetrin jälkeen, muistuttaen kasvavasta vesiliirtoriskistä.

Infoalueelle voidaan merkitä asennuksen yhteydessä renkaiden oikeat paineet. Oikein paineistetut renkaat lisäävät turvallisuutta, terävöittävät ohjaustuntumaa ja vähentävät polttoaineen kulutusta.

Testatusti ympäristön ehdoillaNokian Renkaat on yli 70 vuoden ajan kehittänyt, testannut ja patentoinut ajoturvallisuutta edistäviä ratkaisuja. Yhtiö on maailman ainoa rengasvalmistaja, joka suunnittelee kesärenkaansa erityisesti pohjoisen viileisiin, vaativiin ja vaihteleviin olosuhteisiin. Huolellinen ja tinkimätön ääritilanteiden simulointi tapahtuu Nokian-testikeskuksessa, jossa keskitytään erityisesti renkaiden märkäpidon ja vesiliirto-ominaisuuksien parantamiseen. Nopeaan ajoon tarkoitettujen UHP-renkaiden (Ultra High Performance) laajoja ja perusteellisia testejä täydennetään ulkomaisilla radoilla Keski-Euroopassa ja Etelä-Afrikassa.

Nokian Hakka-kesärenkaat säilyttävät hyvät ominaisuutensa pitkään. Palvelevat nöyrästi ja luotettavasti myös renkaan vanhentuessa ja kuluessa. Rullaavat kevyesti; kuluttavat niukemmin polttoainetta. Tuottavat vähemmän pakokaasupäästöjä.

Yhtiö lopetti ensimmäisenä maailmassa haitallisten öljyjen käytön tuotantoprosessissaan ja siirtyi käyttämään yksinomaan puhdistettuja öljyjä. Kehitystyössä korostetaan vierintävastuksen alentamista. Ympäristöystävällisyydestä kertoo Hakka-renkaiden sivupinnan koivunlehtitunnus.

Nokian Renkaiden kokemus ja tietotaito maailman palkituimpien talvirenkaiden, Nokian Hakkapeliittojen valmistamisesta näkyy ja tuntuu myös monipuolisessa Hakka-kesärengasmallistossa.

Nokian Renkaiden kesärengasvalikoima 2010Tutustu tarkemmin: www.nokianrenkaat.fi/renkaat/henkiloauton-renkaat/kesarenkaat

Nokian Hakka Z – viileää suorituskykyäNokian Hakka Z on korkean nopeusluokan kesärengas. Tarkan, turvallisen ja hiljaisen UHP-renkaan erinomainen käsiteltävyys säilyy myös vaikeissa oloissa ja ääritilanteissa. Nokian Cool Zone -konseptin innovaatiot: monikerrospintarakenne, nanosilikasekoitus ja uusi pintageometria varmistavat täsmällisen, herkän ja vakaan ajotuntuman.

Monikerrospintarakenne alentaa renkaan vierintä vastusta ja vähentää lämmönkehitystä. Nordic Cool UHP Silica -kumisekoitus varmistaa ensiluokkaisen märkäpidon kaikissa lämpötiloissa ja vaimentaa tehokkaasti karheasta asvaltista syntyvän melun. Renkaan alhainen vierintävastus vähentää polttoaineen kulutusta ja hiilidioksidipäästöjä.

Tuotekuvia: www.nokiantyres.com/HakkaZ

Nokian Hakka Z SUV – kevyesti rullaavaa ylivoimaaKorkeimpiin nopeusluokkiin suunniteltu Nokian Hakka Z SUV vastaa SUV-autoilijoiden toiveisiin: se on joutuisasti rullaava, helppo ja täsmällinen käsiteltävä, kevyt ja silti vahva. Jämäkän rakenteen ansiosta rengas säilyy viileänä ja vastaa viipymättä ja virheettömästi kuljettajan käskyihin. Tyylikäs ja turvallinen SUV-rengas on saatavana jopa 22-tuumaisena ja tarjoaa lukuisia innovaatioita, jotka parantavat ajovakautta ääriolosuhteissa.

Nokian Hakka SUV – tehokkuutta ja turvallisuutta pohjoisen teilleNokian Hakka SUV on kaupunkimaastureihin räätälöity kesärengas nopeusluokissa T ja H (190 km/h ja 210 km/h). Vaikka Nokian Hakka SUV viihtyy erinomaisesti pikkuteillä ja maastossa, sen tarkka ajotuntuma pääsee oikeuksiinsa myös maantieajossa. Epäsymmetrinen pintakuvio ja Nordic Cool Silica -kulutuspintasekoitus varmistavat renkaan oivallisen pidon sekä tarkan ja turvallisen toiminnan sekä kuivalla että märällä tiellä. Pääurien maastokynnet tarrautuvat tehokkaasti pehmeässä maastossa ajoalustaan parantaen veto- ja jarrutuspitoa.

Tuotekuvia: www.nokiantyres.com/HakkaSUV

Nokian Hakka H ja Hakka V – pitoa ja kestävyyttä vaativalleNokian Hakka H ja Hakka V nopeusluokissa H (210 km/h) ja V (240 km/h) tarjoavat erinomaiset vesiliirto-ominaisuudet. Kapeat, suunnatut urat ja erityiset vedenohjaimet poistavat veden tehokkaasti kosketuspinnalta. Renkaan ulko-olkapään poikittaisurat päättyvät kauhamaiseen muotoon. Tällä liikenneturvallisuutta parantavalla roiskeohjaimella vähennetään veden roiskumista auton tuulilasiin ja sivuille. Pitkittäisurissa olevat melukolot vaikuttavat ilmanvirtaukseen ja vähentävät ajomelua.

Tuotekuvia: www.nokiantyres.com/HakkaH_and_V

Nokian Hakka i3 – vakaa ja kestävä rengas perheautoihinNokian Hakka i3 on suosittu T-nopeusluokan (190 km/h) rengas, joka sopii pikkuautoihin ja keskikokoisiin perheautoihin. Nokian Hakka i3:ssä on lukuisia innovaatioita ja ominaisuuksia, jotka on todettu erinomaisiksi äärimmäisen vaativaan, huippunopeaan ajoon kehitetyissä UHP-renkaissa (Ultra High Performance). Nokian Hakka i3 pitää myös kovassa sateessa ja viileissä oloissa. Sen täyssilicasekoitus (Nordic cool silica compound) on sovitettu pohjoisiin oloihin. Renkaan pito-ominaisuudet säilyvät kylminä kevätaamuina ja alkusyksyn viileissä keleissä, vaikka lämpötila laskee alle +10°C asteen. Nokian Hakka i3 on myös taloudellinen: se vierii kevyesti ja kuluttaa vähän polttoainetta.

Tuotekuvia: www.nokiantyres.com/Hakkai3

Nokian Hakka C Cargo & Van – tien päällä työkseenNokian Hakka C Cargo ja Van on suunniteltu raskaaseen käyttöön pienintä yksityiskohtaa myöten. Pelkkä kestävyys ei kuitenkaan riitä, renkaan on annettava tarkka tuntuma tiehen myös huonolla säällä. Raskaan kaluston Nokian Hakka C Cargo muistuttaa pintarakenteeltaan kuorma-auton rengasta ja kantaa vaivattomasti jakelu- tai tavara-autojen suuret pyöräkuormat. Pyörimissuuntaa ei ole määritelty.
Kevyemmille kuormille ja henkilökuljetuksiin suunniteltu Nokian Hakka
C Van on erittäin hiljainen sekä epäsymmetrisen, henkilöautomaisen pintamallin ansiosta miellyttävän tarkka ajettava pikkubussikäytössä.

Tuotekuvia: www.nokiantyres.com/HakkaCVan_and_CCargo


Lisätietoja:

Nokian Renkaat Oyj
Tuotekehitysjohtaja Teppo Huovila, puh. +358 10 401 7701
teppo.huovila(at)nokiantyres.com

Tuotepäällikkö Petri J. Niemi, puh. +358 401 7646
petrij.niemi(at)nokiantyres.com