24. tammikuu 2008 07:43 kategoriassa Tuoteuutiset

Äärimmäistä pitoa ja kestävyyttä pohjoisiin olosuhteisiin:


Nokian Hakkapeliitta Truck E avaa tien uudelle kuorma-autonrenkaiden tuoteperheelleNokian Renkaat tuo markkinoille vaativiin ja vaihteleviin talvikeleihin räätälöidyn Nokian Hakkapeliitta Truck E kuorma- ja linja-autonrenkaan. Samalla uusi talvivetorengas aloittaa Nokian Hakkapeliitta Truck –tuoteperheen, jonka kulmakivinä ovat Nokian Renkaiden tutut perusarvot: turvallisuus, kestävyys ja ympäristöystävällisyys.

Nimensä mukaisesti Nokian Hakkapeliitta Truck E (Extreme) on kuin kotonaan kovissa ja vaativissa ääriolosuhteissa. Pohjoisiin oloihin täsmätyssä tulokkaassa hellittämätön pito yhdistyy erinomaiseen kulumiskestävyyteen.

Renkaan pintakuvion yli 1100 tehokasta poikittaislamellia muodostaa tiheän verkoston, joka maksimoi pidon. Erityiset lamellinherättäjät reagoivat herkästi tien pintaan ja avaavat lamellit toimimaan nopeasti varsinkin lämpötilanmuutoksissa ja vaihtuvissa tieoloissa.

Aggressiivinen ja nuolimainen, V-muotoinen pintakuvio ja kuviopalojen etureunan kulmikkaat särmät tehostavat veto- ja jarrutuspitoa sekä lisäävät lumipitoa. Liikkeellelähtö onnistuu hallitusti ilman sutimista talviliukkaassa mäkimaastossa, koska rengas pitää mainiosti sekä pitkittäis- että sivuttaissuunnassa. Avonainen pintakuvio varmistaa, että rengas puhdistuu helposti lumesta.

Kestää vaivattomasti karkeiden teiden kulutusta- Nokian Hakkapeliitta Truck E on vuosien tiiviin työn tulos, uuden sukupolven tuote, jossa ammattikuljettajien kaipaamat erinomaiset pito- ja kestävyysominaisuudet on saatu yhdistettyä, Nokian Renkaiden kuorma-autonrenkaiden tuotepäällikkö Teppo Siltanen kertoo. Kehittämistyön pohjana ovat olleet paljon kiitosta saaneet Nokian Noktop 41 -vetopinta ja Nokian NTR-817 kuorma-autonrengas.

Oivallinen kulumiskestävyys on saatu aikaan käyttämällä kulutuspinnassa uudentyyppistä, pohjoisiin olosuhteisiin suunniteltua kumiseosta. Uloin kumikerros varmistaa tuotteen erinomaiset talviominaisuudet: pinta pitää tehokkaasti vaihtelevissa äärioloissa. Alempi kumikerros puolestaan vähentää lämmönkehitystä ja siten myös vierintävastusta.

Rengas kestää pitkään karheilla tienpinnoilla, kuluu tasaisesti ja pitää moitteettomasti myös kuluneena. Repimisluja kulutuspinta lisää turvallisuutta kovassa käytössä kuten esimerkiksi polveilevilla metsäautoteillä.

Vakaa ja täsmällinen ajotuntumaNokian Hakkapeliitta Truck E on ajotuntumaltaan tarkka ja täsmällinen. Jämäkkä rengasrakenne ja limittäin asetetut, vaiheistetut kuviopalat takaavat sen, että ajoneuvoyhdistelmä etenee vakaasti raskaassakin lastissa. Myös renkaan voimakas nuolikuvio lisää ajovakautta. Kuviopalojen porrasmainen asettelu vaimentaa rengasäänen miellyttävän hiljaiseksi.

Uusi innovaatio - talvikulumisvaroitinNokian Hakkapeliitta Truck E:n uusi innovaatio, talvikulumisvaroitin eli Winter Safety Indicator (WSI) kertoo, milloin renkaan paras pito on käytettävissä vaikealla talvikelillä, jäisellä tiellä, upottavassa lumessa ja märässä sohjossa. Kun renkaan kuviopalaan sijoitettu lumikidemerkki on kulunut pois, rengas toimii edelleen kiitettävästi normaalissa talviajossa.

Kulumisvaroitin Driving Safety Indicator (DSI) ilmaisee renkaan uransyvyyden. Numerorivistöstä voi helposti tarkistaa jäljellä olevan kulutuspinnan millimetreinä. Numerot häviävät yksitellen sitä mukaa, kun rengas kuluu.

Nokian Hakkapeliitta Truck E:lle suositellaan syysasennusta. Rengas on syytä vaihtaa uuteen tai pinnoittaa, kun 4 mm:n minimiuransyvyys on saavutettu. Jäisellä tienpinnalla kuusirivinen leveä nastahajotus takaa tinkimättömän pidon.

Taloudellinen ja ympäristöä kunnioittavaRahtiliikenteeseen, busseihin, erikoiskuljetuksiin ja puutavara-autoihin tarkoitettu Nokian Hakkapeliitta Truck E on taloudellinen ja ympäristöystävällinen. Uutuusrengas rullaa ja vierii keveästi, mikä säästää polttoainekuluja. Monikäyttöinen ja kestävä rengas on valmistettu ilman luontoa kuormittavia, haitallisiksi luokiteltuja korkea-aromaattisia öljyjä (high aromatic oils).

Nokian Hakkapeliitta Truck E:n myynti alkaa elokuussa Nokian Renkaiden ydinmarkkinoilla Pohjoismaissa ja Venäjällä. Ensimmäisessä vaiheessa saatavilla on seuraavat rengaskoot: 295/80 R 22.5 ja 315/80 R 22.5.

Nokian Hakkapeliitta - Pohjoisten olojen taitajaTalviautoilevassa maailmassa Nokian Hakkapeliitta on käsite, lumen ja jään voittaja, pohjoisten olosuhteiden taituri, joka vie turvallisesti kaikkialle sinne, missä olosuhteet eivät ole autoilijan puolella.

Pohjoisen pallonpuoliskon talvessa mainiosti viihtyvä Hakkapeliitta-talvirengasperhe saa rinnalleen isoveljen, joka on ollut vain hetken poissa. Jo yli 70 vuotta talvirengasmarkkinoita hallinneen Hakkapeliitan prototyyppi oli Nokian-tehtaalla vuonna 1934 kehitetty kuorma-autojen talviajoon tarkoitettu Kelirengas. Kahta vuotta myöhemmin syntyi ensimmäinen henkilöautoihin suunniteltu Hakkapeliitta, joka sai myöhemmin nimen Lumi-Hakkapeliitta. Legenda oli valmis ja matka jatkuu.

Uusi Nokian Hakkapeliitta Truck -tuoteperhe on erityisesti suunniteltu Pohjoismaiden ja Venäjän kuorma-auto- ja linja-autoliikenteeseen, ammattikuljettajille, jotka arvostavat tinkimätöntä pitoa ja kiitettävää ajovakautta. Nopeasti vaihtelevien kelien taitajille, jotka haluavat edetä turvallisesti ja luotettavasti niin lumipyryssä, vetisellä sohjokelillä, jäisellä tiellä kuin myös kevään ja syksyn märkään aikaan.

Nokian Hakkapeliitta Truck -tuoteperhe täydentyy vähitellen monipuolisilla rengasvaihtoehdoilla.

Nokian Hakkapeliitta Truck E ominaisuudet:  • Paras mahdollinen pito myös ääriolosuhteissa
  • Erinomainen kulumiskestävyys pohjoisen karkeilla teillä
  • Vakaa ja täsmällinen ajotuntuma


Lisätietoja:Nokian Renkaat Oyj

  • Tuotepäällikkö Teppo Siltanen, kuorma-autonrenkaat, puh. 010 401 7709, [email protected]
  • Markkinointipäällikkö Ari Maunula, kuorma-autonrenkaat, puh. 010 401 7521, [email protected]


Tuote-esittely: Nokian Hakkapeliitta Truck E

Tuotekuvia: www.nokiantyres.com/HakkapeliittaTruckE