16. syyskuu 2015 11:24 kategoriassa Tuoteuutiset

Nokian Hakkapeliitta -talvirenkaille tuplavoitto Tekniikan Maailman vertailussa, Nokian Hakkapeliitta 8 paras myös Tuulilasin testissä

Nokian Hakkapeliitta 8 -nastarengas ja Nokian Hakkapeliitta R2 -kitkarengas jatkoivat edellistalvilta tuttua vakuuttavaa testimenestystään Tekniikan Maailman (17/2015) talvirengastestissä. Maailman vaativimpien talvikelien taitajat olivat vertailutestin parhaat omissa luokissaan.

Nokian Renkaiden nastallinen Nokian Hakkapeliitta 8 oli ykkönen myös Tuulilasin (12/2015) vertailussa. Eri puolilla maailmaa julkaistavissa autolehtien testeissä sekä Nokian Hakkapeliitta 8 että Nokian Hakkapeliitta R2 ovat kumpikin olleet tähän mennessä korkeimmalla korokkeella yli 20 kertaa.

Nokian Hakkapeliitta 8 – helppoa hallintaa ääritilanteissakin

Tekniikan Maailman (17/2015) arvion mukaan nastallinen Nokian Hakkapeliitta 8 on jäällä markkinoiden ykkönen. ”Sen jarrutus- ja vetopito ovat erinomaiset ja hallinta on helppoa ääritilanteissakin. Lumella Nokian tarjoaa myös varman pidon ja ohjattavuuden”, TM kirjoittaa. Sulalla asvaltilla Nokian Hakkapeliitta 8:n rauhallinen perusluonne pääsee oikeuksiinsa, eikä rengas yllätä äkillisellä pidon menetyksellä. Polttoainetehokkuutta kuvaava vierintävastus on erittäin alhainen.

Nokian Hakkapeliitta 8

Loppuarvostelussa Hakkapeliitta 8 sai ainoana nastarenkaana viisi tähteä. Moninkertainen testivoittaja oli paras kaikissa jäällä suoritetuissa osatesteissä. Nastarengassarjassa oli mukana yhteensä 12 talvirengasta. Testattu koko oli 205/55 R16.

Mahtava jääpito, vakaa ja helposti ohjautuva

Tuulilasin (12/2015) testissä Nokian Hakkapeliitta 8 oli joukon paras niin lumella kuin jäällä. ”190 hyvin sijoitettua nastaa takaavat Nokian renkaalle mahtavan jääpidon. Erityisesti jää mieleen vankka ote kaarteissa. Lumisella metsälenkillä Nokian on vakaa ja helposti ohjautuva”, Tuulilasin testiryhmä toteaa.

Huippuluokan turvallisuusominaisuuksien lisäksi Hakkapeliitta 8:n polttoaineenkulutus oli testin pienin. Ajomukavuutta parantaa entisestään vaatimaton sisämelu. Nokian Hakkapeliitta 8 oli testin hiljaisin nastarengas yhdessä kahden kilpakumppanin kanssa. Tuulilasin vertailussa oli mukana yhteensä 8 nastarengasta koossa 205/55 R16.

Nokian Hakkapeliitta R2 – tasapainoinen ja looginen kaikilla keleillä, testin alhaisin vierintävastus

Tekniikan Maailman (17/2015) kitkarengasvertailussa taiturimainen talvipito siivitti Nokian Hakkapeliitta R2:n kärkeen. ”Nokian Hakkapeliitta R2 on paras kitkarengas jäisille ja lumisille teille. Jarrutus- ja kiihdytyspito ovat hyvät, mutta parasta on renkaan hallittavuus liukkaimmillakin keleillä, myös pidon rajan ylittämisen jälkeen”, TM arvioi. Turvallista ja mukavaa matkantekoa vahvistaa erittäin hiljainen ajoääni ja testin matalin vierintävastus. Kitkarengasvertailussa oli mukana yhteensä 8 talvirengasta koossa 205/55 R16.

Nokian Hakkapeliitta R2

Testivoitot Hakkapeliitoille myös Venäjältä

Legendaariset talvikelien selättäjät olivat ykkösiä myös Venäjän suurimman autolehden Za Rulemin (9/2015) vertailussa. Lehti testasi sekä nasta- että kitkarenkaita, ja kummankin kategorian kärkeen kiilasi komeasti Nokian Hakkapeliitta. Renkaat testattiin koossa 175/65 R14. Nastarenkaista Nokian Hakkapeliitta 8:ssa on paras pito, matala polttoaineenkulutus sekä looginen ja tarkka ohjautuvuus erilaisilla tieosuuksilla, Za Rulem arvioi. Testiryhmä suosittelee myös Nokian Nordman 5 -rengasta. Loistava pito lumella ja alhaisin polttoaineen kulutus toi renkaalle testin pronssisijan.

Za Rulemin mukaan Nokian Hakkapeliitta R2:ssa on uskomaton pito jäällä ja loistavat ajo-ominaisuudet kaikilla tiepinnoilla. Myös polttoaineen kulutus on testin alhaisin. Nokian Nordman RS puolestaan sai kiitosta tarkasta ja turvallisesta ajokäyttäytymisestä lumisilla teillä.

Nokian Hakkapeliitta -talvirenkaat

Moninkertainen testivoittaja Nokian Hakkapeliitta 8

Uusi nastateknologia ja useat uudet innovaatiot nostavat nastallisen Nokian Hakkapeliitta 8:n talvipidon, ajoturvallisuuden ja -mukavuuden uudelle tasolle. Renkaan erinomaisista talviominaisuuksista kertovat autolehtien testivoitot Suomessa ja muissa Pohjoismaissa.

Testivoittaja Nokian Hakkapeliitta 8 -nastarenkaassa on yli 50 prosenttia enemmän nastoja kuin Nokian Hakkapeliitta 7:ssa. Suuremmasta nastamäärästä huolimatta rengas täyttää nastalainsäädännön tiukat ympäristövaatimukset. Uuden sukupolven ympäristöystävälliset ankkurinastat yhdessä Eco Stud 8 -nastakonseptin ja uuden nastajaottelun kanssa antavat renkaalle ylivoimaisen jarrutus- ja kiihdytyspidon sekä lisää kulumiskestävyyttä että ajomukavuutta.

Nokian Hakkapeliitta 8:n entisestään laajentuneessa valikoimassa on tuotteita 13-tuuman koosta aina 21-tuuman kokoon saakka. Useimmat koot ovat XL-merkittyjä, mikä merkitsee, että niiden kantokyky on suurin mahdollinen. Mallistossa on lisäksi Flat Run -tekniikalla varustettuja erikoistuotteita.

Pohjoista mukavuutta - Nokian Hakkapeliitta R2

Myös Hakkapeliitta-tuoteperheen uusin nastaton vaihtoehto, Nokian Hakkapeliitta R2, on voittanut useita autolehtien rengastestejä. Erityisesti renkaan jääpito on edeltäjiään huomattavasti parempi. Tämä on saavutettu Nokian Cryo Crystal -konseptin avulla. Renkaankumisekoituksessa on mikroskooppisen pieniä ja monisärmäisiä, kristallia muistuttavia timantinkovia kiteitä. Kiteet toimivat ikään kuin sisäänrakennettuina nastoina, kun ne tarrautuvat ajoalustaan tuoden terävää ja kovaa pitosärmää.

Pintakumisekoituksen tehokkaat pito-ominaisuudet säilyvät erinomaisesti, vaikka renkaan uransyvyys lähestyy talviturvallisuuden kannalta olennaista neljän millimetrin minimirajaa. Kun rengas kuluu, kumiseokseen tasaisesti jaotellut ympäristöystävälliset kiteet tulevat esiin tuomaan kaivattua pitoreserviä.

Kevyesti rullaava Nokian Hakkapeliitta R2 -kitkarengas on ympäristötietoisen autoilijan ykkösvalinta. Nokian Hakkapeliitta R2:n kasvaneesta kokovalikoimasta löytyy 13-21-tuuman talvituotteita.

Hakka-turva takaa turvallisen matkan

Kaikki Nokian Hakkapeliitta- talvirenkaat ovat ainutlaatuisen Hakka-turvan piirissä. Hakka-turva takaa sen, että jos asianmukaisesti käytetty rengas rikkoutuu tapaturmaisesti korjauskelvottomaksi, saat tilalle uuden vastaavan tuotteen veloituksetta Nokian-renkaita myyvästä liikkeestä Suomessa, Ruotsissa tai Norjassa.

Lisää testimenestyksestä: www.nokianrenkaat.fi/testimenestys

Nokian Hakkapeliitta 8  

Tuotekuvia: www.nokiantyres.com/Hakkapeliitta8  
Katso tuotevideo: http://youtu.be/AtA3xCcYc4A

Nokian Hakkapeliitta R2

Tuotekuvia: www.nokiantyres.com/HakkapeliittaR2 
Katso tuotevideo: http://youtu.be/5hBhSeB_wf8

Tutustu Nokian Hakkapeliitta -talvirenkaisiin
www.nokianrenkaat.fi/talvirenkaat

Lisätietoja Nokian Nordman -talvirenkaista: 
www.nordmantyres.com

Hakka-turva auttaa:
www.hakkaturva.fi

Nokian Aramid Sidewall –teknologia ja Nokian Hakkapeliitta 8 SUV -nastarengas http://youtu.be/GroQT7bl-aY

Uusi Nokian Hakkapeliitta R2 - Vierintävastukseltaan maailman ensimmäinen A-luokan talvirengas
www.nokianrenkaat.fi/yritys/uutinen/huippuluokan-vihreaa-talvirengasteknologiaa-sahkoautoihin-nokian-renkaat-kehitti-vierintavastukselta/

Maailman ensimmäinen talvirengas esiin ponnahtavilla nastoilla
www.nokianrenkaat.fi/yritys/uutinen/maailman-ensimmainen-nastakitkarengas-uniikki-nastateknologia-tuo-nastat-esiin-tarvittaessa/

Miten keksittiin maailman ensimmäinen talvirengas: 
www.nokianrenkaat.fi/ensimmaiset_talvirenkaat

Vertailussa maailman ensimmäinen talvirengas ja uuden teknologian kitkarengas
www.nokianrenkaat.fi/yritys/perustietoa/historia/nain-talvirengas-on-muuttunut/

Talvirengastestauksen huipulla: Ivalon testikeskus – White Hell 
http://youtu.be/n3UyMo4L8bM 

Lisätietoja:

Nokian Renkaat Oyj, Tuotekehityspäällikkö Juha Pirhonen, puh. +358 10 401 7708 juha.pirhonen(at)nokiantyres.com

Teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri, puh. +358 10 401 7621 matti.morri(at)nokiantyres.com