24. maaliskuu 2014 11:32 kategoriassa Tuoteuutiset

Nokian Hakka -kesärenkaille mainiota testimenestystä: ”Nokian on märällä loistava ajettava”

Vaihteleviin kesäkeleihin suunnatut Nokian-kesärenkaat ovat jälleen keränneet kiitettävää menestystä autolehtien vertailutesteissä Pohjoismaissa, Venäjällä ja Keski-Euroopassa. Tekniikan Maailman (5/2014) ja ruotsalaisen Auto, Motor & Sportin (7/2014) testissä Nokian Hakka Blue sijoittui hienosti jaetulle kakkostilalle. Testivoiton Nokian Hakka Blue valtasi Valko-Venäjän Auto Bildissä (3/2014), Nokian Hakka Green oli puolestaan paras Ukrainan merkittävimmän autolehden AutoCentren (12/2014) vertailussa. Venäjän suurimman autolehden Za Rulemin (3/2014) ensimmäisessä kesätestissä Nokian Hakka Green oli vakuuttava kakkonen.

Perheautoihin suunnattu vesiliirtomestari Nokian Hakka Blue on märällä loistava ajettava. ”Se on harvinaisen hyvä yhdistelmä pitoa, rauhallista käytöstä ja tarvittaessa tarkkaa ohjautuvuutta ja suoriutuu rankoistakin väistöistä vakaasti ja varmasti”, Tekniikan Maailma raportoi.

Testaajien mukaan Nokian on myös mukavan hiljainen ja sen vierintävastus on matala. Osatesteissä Hakka Blue oli paras vesiliirto-ominaisuuksia mittaavassa kokeessa, jossa etsittiin rajanopeutta (Hakka Blue 84,1 km/h), missä rengas oli täydellisesti vesiliirrossa. Täyden kympin suoritus tuli myös ajo-ominaisuuksista märällä tiellä. Tekniikan Maailma testasi yhteensä 14 kesärengasta koossa 205/55 R16 V.

Myöskin Tuulilasin (4/2014) testissä Nokian Hakka Blue sai kiitosta loistavista ominaisuuksistaan märällä tiellä. ” Märällä tehtävissä kokeissa Hakka Blue sijoittuu säännönmukaisesti kahden-kolmen parhaan joukkoon. Jarrutuksissa Nokian-rengas toimii hyvin, ja myös kaarrepidossa löytyy. Käytös on turvallista ja auto ohjautuu kevyesti. Ajettavuus on hyvä ja rengas reagoi erinomaisesti ohjausliikkeisiin”, Tuulilasi kirjoittaa. Kokonaispisteissä Nokian Hakka Blue sijoittui kolmanneksi.

Ruotsalaisen Auto, Motor & Sportin testissä Hakka Blue lunasti jälleen palkintopallipaikan sijoittumalla toiseksi. ”Erittäin hyvä märällä alustalla. Rengas on toimiva yhdistelmä pitoa, hyvää ohjautuvuutta ja rauhallista ajokäyttäytymistä. Vakaa kumpuilevalla tiellä, helppo ajettava”, AMS toteaa.

Testien kärjessä myös Venäjällä ja Keski-Euroopassa

Venäjän arvovaltaisen Za Rulemin (3/2014) kesärengastestissä Nokian Hakka Green otti hopeaa. Kevyesti rullaavan Hakka Greenin märkäpito oli koko testin paras. Kiitosta Hakka Green sai myös erinomaisista ajo-ominaisuuksista sekä kuivalla että märällä tiellä. Samassa vertailussa Nokian Nordman SX oli neljäs. Za Rulemin toisessa kesärengastestissä (4/2014) Nokian Hakka Blue sijoittui kolmanneksi. Testin paras jarrutuspito märällä tiellä ja erinomainen ajotuntuma kaikilla alustoilla, Za Rulem arvioi.

Euroopan suurin autoilijoiden etujärjestö, Saksan autoliitto ADAC luonnehti Nokian Line huipputuotetta maininnalla ”erittäin suositeltava” ja antoi kesärenkaalle parhaan arvosanan ”hyvä”. Vahvuudet: Erittäin tasapainoinen rengas, luotettava kaikissa turvallisuutta mittaavissa osatesteissä, hyvä kulumiskestävyys. Erittäin suositeltava -arvion antoivat myös Itävallan autoliitto ÖAMTC, kuluttajalehti Konsument ja Sveitsin Touring Club TCS. ADAC, ”test Stiftung Warentest”, ÖAMTC ja TCS testasivat yhteensä 16 kesärengasta koossa 175/65 R14 ja yhteensä 17 kesärengasta koossa 195/65 R15.

Keski-Euroopan kesäolosuhteisiin täsmätty katumaasturirengas Nokian Z SUV oli paras saksalaisten OFF ROAD (4/2014) ja SUV MAGAZIN (1/2014) -lehtien testeissä. Tyylikäs ja jämäkkä SUV-rengas sai parhaat arvosanat niin ajettavuudesta kuin jarrutusominaisuuksista sekä märällä että kuivalla tiellä.

Nokian Hakka – suunniteltu Pohjolan vaihtelevaan kesään

Nokian Renkaat on yli 80 vuoden ajan kehittänyt, testannut ja patentoinut ajoturvallisuutta edistäviä ratkaisuja. Yhtiö on maailman ainoa rengasvalmistaja, joka suunnittelee kesärenkaansa erityisesti pohjoisen viileisiin, vaativiin ja vaihteleviin olosuhteisiin.

Suomen teille tyypilliset epätasaiset ja karheat tienpinnat sekä nopeasti muuttuvat sääolot vaativat renkailta erityisominaisuuksia. Renkaiden tulee käyttäytyä yllätyksettömästi laajalla lämpötila-alueella, kestää kulumista ja paikka paikoin heikkoja tieolosuhteita. Nokian Hakka -kesärenkaat on tehty pohjoisiin oloihin, huolehtimaan turvallisuudesta kaikissa sää- ja tieolosuhteissa.

Hakka-turva on Nokian Hakka- ja Nokian Hakkapeliitta -rengassarjan mukana tuleva ainutlaatuinen palvelu, joka takaa sen, että jos asianmukaisesti käytetty rengas rikkoutuu tapaturmaisesti korjauskelvottomaksi, rengassarjan ostaja saa tilalle uuden vastaavan tuotteen veloituksetta Nokian-renkaita myyvästä liikkeestä Suomessa, Ruotsissa tai Norjassa.

Lue lisää: www.hakkaturva.fi 

Lisää aiheesta: Nokian Hakka -kesärengasperhe pohjoisen vaihteleviin oloihin www.nokianrenkaat.fi/yritys/uutinen/nokian-hakka-kesarengasperhe-pohjoisen-vaihteleviin-oloihin-hakkaturva-kasvattaa-mielenrauhaa-ja/

Nokian-kesärenkaiden testimenestys 2014: www.nokianrenkaat.fi/testimenestys

Kuvia:

Nokian Hakka Green: www.nokiantyres.com/HakkaGreen

Nokian Hakka Blue: www.nokiantyres.com/HakkaBlue

Nokian Hakka Black: www.nokiantyres.com/HakkaBlack


Lisätietoja Nokian Hakka Black:
www.nokianrenkaat.fi/kesarenkaat/nokian-hakka-black/

Lisätietoja Nokian Hakka Blue:
www.nokianrenkaat.fi/kesarenkaat/nokian-hakka-blue/

Lisätietoja Nokian Hakka Green:
www.nokianrenkaat.fi/kesarenkaat/nokian-hakka-green/


Videoita:

Nokian Hakka Green - Naturally Safe
http://youtu.be/wqebSYA0Dx0

Nokian Hakka Blue – Wet Performer
http://youtu.be/TcQpuiubS2Y

New Nokian Hakka Black - sporty, cool performance for Northern European summer
http://youtu.be/t9fZeEGmBdk

Lisätietoja:

www.nokianrenkaat.fi


Nokian Renkaat Oyj,

Tuotekehityspäällikkö Juha Pirhonen, puh. +358 10 401 7708
juha.pirhonen(at)nokiantyres.com

Testauspäällikkö Jouni Kainulainen, puh. +358 10 401 7427
jouni.kainulainen(at)nokiantyres.com

www.facebook.com/nokianrenkaatsuomi
www.youtube.com/NokianTyresCom
https://twitter.com/NokianTyresCom