5. maaliskuu 2014 09:09 kategoriassa Tuoteuutiset

Nokian Hakka -kesärengasperhe pohjoisen vaihteleviin oloihin:

Hakka-turva kasvattaa mielenrauhaa ja varmistaa matkan jatkumisen rengasongelman yllättäessä

Nokian Hakka -kesärenkaat ovat luonnollinen valinta autoilijalle, joka arvostaa erityisesti pohjoisen vaihteleviin kesäkeleihin kehitettyjä renkaita. Useita rengastestejä voittaneiden Nokian Hakka -kesärenkaiden ajotuntuma on äärimmäisen miellyttävä. Kestävät Hakka-kesärenkaat antavat pohjoisen karheilla teillä optimaalisen pidon laajalla lämpötila-alueella, varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Ainutlaatuinen Hakka-turva ja sen tiepalvelu takaavat matkan jatkumisen, jos rengasongelma yllättää.

 
Kattavaan Nokian Hakka -kesärengasperheeseen kuuluvat urheilullinen, tehokkaisiin autoihin suunnattu Nokian Hakka Black, perheautoihin sopiva vesiliirtomestari Nokian Hakka Blue ja kevyesti rullaava Nokian Hakka Green. Nokian Hakka -perheen jämäkät katumaasturivaihtoehdot ovat Nokian Hakka SUV ja Nokian Hakka Z SUV.

Kaikki Nokian Hakka -kesärenkaat antavat erinomaisen suojan vesiliirtoa vastaan. Vesiliirto voi yllättää kokeneenkin kuskin uraisilla asvalttiteillä.
 
− Vesiliirron riskiä voi vähentää huomattavasti laadukkailla kesärenkailla. Hyvä esimerkki tällaisista renkaista on Nokian Hakka Blue. Rengas on menestynyt hyvin lehtitesteissä, joissa on todettu, että Hakka Blue on märällä tiellä ehdoton ykkönen. Renkaassa on useita innovaatioita, jotka on kehitetty juuri märkäpidon parantamiseksi ja vesiliirron torjumiseksi. Dry Touch -imuputkilamelli imaisee veden tehokkaasti renkaan ja ajoalustan välistä ja ohjaa sen renkaan pääuriin. Näin rengas saa sateen piiskaamalla tiellä mahdollisimman laajan kosketusalan ja pitävän otteen kuivemmasta ajoalustasta. Lisäksi renkaan sisäolkapään poikittaisissa pääurissa on erityiset syöksyurat, opastaa Nokian Renkaiden teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri.
 

Nokian Hakka Black – viileää suorituskykyä nopeaan ajoon

 
Nokian Hakka -tuoteperheen viimeisin tulokas, urheilullinen Nokian Hakka Black, on huippuluokan kesärengas vaativiin ajotilanteisiin. Renkaan uuden sukupolven kulutuspintasekoitus, nanoteknologiaa hyödyntävä monikerrosrakenne ja nopeaan ajoon kehitetty pintamalli mahdollistavat, että rengas reagoi viipymättä ohjausliikkeisiin, mikä on ehdoton edellytys kun liikutaan turvallisesti äärirajoilla.
 
Nokian Hakka Blackin Nordic UHP Silica -kulutuspintasekoitus on räätälöity erityisesti kovaan käyttöön, korkeampiin nopeuksiin. Laajalla lämpötila-alueella ideaalisesti toimiva kumisekoitus parantaa märkäpitoa niin alkukevään varhaisina aamuina kuin syksyn pimetessä. Tuntuma tiehen on kaikissa olosuhteissa looginen ja yllätyksetön.
 
Renkaan kulutuspinnan alla olevassa välikerroksessa käytetään pienimolekyylistä nanosilicasekoitusta. Tämä ainutlaatuinen yhdistelmä välittää ohjausliikkeet huomattavasti nopeammin kuin perinteiset kumisekoitukset. Herkkä ja luotettava tiekosketus korostuu erityisesti kaarreajossa, kaistanvaihdoissa ja väistöissä.
 
Renkaan Hydro Grooves -innovaatio torjuu tehokkaasti vesiliirtoa varastoimalla vettä ajoalustan ja renkaan välistä sekä ohjaamalla veden pitkittäisuriin. Keksintö takaa turvallisen ajotuntuman myös sadekelillä. Vesiliirron vaaroja vastaan ulko-olkapään poikittaisiin pääuriin muotoiltiin myös syöksyurat.
 
Nopeaan ajoon suunniteltu uusi Nokian Hakka Black on UHP-kategorian rengas, eli korkeimpien W ( 270 km/h ) ja Y ( 300 km/h) nopeusluokkien rengas. Sen kokovalikoimaan kuuluu 34 tuotetta 16-tuumaisesta 20-tuumaiseen.
 
Lisätietoja Nokian Hakka Black -kesärenkaasta:
https://www.nokianrenkaat.fi/kesarenkaat
 
Kuvia: www.nokiantyres.com/HakkaBlack

Video
: http://youtu.be/t9fZeEGmBdk
 

Nokian Hakka Blue ja Nokian Hakka Green – luotettavat ja turvalliset perheautojen renkaat

 
Nokian Hakka -kesärengasperheen luotettavat testivoittajat Nokian Hakka Blue ja Nokian Hakka Green tarjoavat loistavan ajokäyttäytymisen kaikissa Pohjolan kesän ajokeleissä ja vaihtelevissa lämpötiloissa. Perheautoihin tarkoitetun Nokian Hakka Bluen vesiliirto-ominaisuudet ovat huippuluokkaa ja pienempiin autoihin suunnattu Nokian Hakka Green rullaa todella kevyesti, mikä vähentää polttoaineen kulutusta ja sen myötä haitallisia hiilidioksidipäästöjä.
 
Pitkittäisripojen seinämässä olevat golfpallon pintakuviota muistuttavat pyöreät kolot tahdittavat Nokian Hakka Greenin hiljaisempaa menoa ja tuovat enemmän ajokilometrejä. Tämä Silent Groove Design –innovaatio vähentää ilmanvastusta ja tuo polttoaineenkulutuksen pienenemisen kautta lisää ajokilometrejä. Muotoilu on valjastettu myös ajoneuvon sisämelun ja ohiajomelun hallitsemiseen. Ainutlaatuiset venturiurat torjuvat vesiliirtoa ja kumisekoitukseen lisätty mäntyöljy maksimoi vihreän etenijän kestävyyden.
 
Nokian Hakka Green -kesärenkaan monipuolisessa valikoimassa on saatavissa sekä T- (190 km/h), H- (210 km/h) ja V-nopeusluokan (240 km/h) tuotteita. Kokovalikoimassa on yhteensä 26 kokoa 13- tuumaisesta 16-tuumaiseen saakka.
 
Suorituskykyisen ja varsinkin märällä tiellä erinomaisen Nokian Hakka Bluen innovaatiot, Dry Touch -lamellit ja syöksyurat antavat renkaalle erinomaisen märkäpidon ja vesiliirron torjunta-ominaisuudet. Myös Nokian Hakka Blue on mukavan hiljainen, rullaa kevyesti ja sen polttoaineen kulutus on luokkansa pienimpiä.
 
Nokian Hakka Blue -kesärenkaan kattavassa valikoimassa on saatavissa sekä V- (240 km/h) että W-nopeusluokan (270 km/h) tuotteita. Kokovalikoimassa on yhteensä 26 kokoa 15- tuumaisesta 17-tuumaiseen saakka.
 
Lisätietoja Nokian Hakka Blue -kesärenkaasta:
https://www.nokianrenkaat.fi/kesarenkaat
 
Kuvia: www.nokiantyres.com/HakkaBlue
 
Video: http://youtu.be/TcQpuiubS2Y
 
Lisätietoja Nokian Hakka Green -kesärenkaasta:
https://www.nokianrenkaat.fi/kesarenkaat
 
Kuvia: www.nokianrenkaat.fi/HakkaGreen
 
Video: http://youtu.be/wqebSYA0Dx0
 

Nokian Hakka SUV, Nokian Hakka Z SUV ja Nokian Rotiiva – jämäkkyyttä isoihin SUV-autoihin

 
Nokian Renkaiden kattavasta SUV-mallistosta löytyvät jämäkät vaihtoehdot vaativaan ja vaihtelevaan käyttöön suorituskykyisissä kaupunkimaastureissa. Tehokkaisiin katumaastureihin suunnattu, vahva ja voimakas Nokian Hakka Z SUV on joutuisasti rullaava, helppo ja täsmällinen. Sulavakäytöksinen katumaasturirengas on miellyttävän hiljainen, äärioloissa viihtyvä erikoistuote. Tyylikäs Nokian Hakka Z SUV on suunniteltu korkeimpiin nopeusluokkiin. Mittavaan kokovalikoimaan kuuluu V- (210 km/h), W- (270 km/h) ja Y-(300 km/h) nopeusluokan vaihtoehtoja 17-tuumaisesta 22-tuumaiseen.
 
Kestävä Nokian Hakka SUV on räätälöity pohjoisen monipuolisille tienpinnoille: pehmeille sora- ja hiekkateille sekä karkeille asvalttiteille. Vaikka vahva SUV-rengas viihtyy erinomaisesti pikkuteillä, sen tarkka ajotuntuma pääsee oikeuksiinsa myös maantieajossa. Pintakuvion erilaiset sisä- ja ulko-olkapää takaavat ajovakauden ja erinomaiset vesiliirtoa vastustavat ominaisuudet. Nokian Hakka SUV :ssa on vahva ja kestävä, monipuoliseen SUV-käyttöön suunniteltu rakenne. Kovassakin käytössä luotettavasti toimiva katumaasturirengas sopii kuljettajalle, joka arvostaa tehokasta ja turvallista etenemistä. Nokian Hakka SUV:n kokovalikoima kattaa kaikki T- ja H-nopeusluokan suosituimmat SUV-koot.
 
Nokian Rotiiva AT (All Terrain) on vahva erikoisrengas, joka takaa optimaalisen suorituskyvyn, tinkimättä turvallisuudesta tai ajomukavuudesta. Rengas rullaa tehokkaasti niin maantiellä kuin helpoissa maasto-olosuhteissa. Vankka rakenne ja räätälöity, viillonkestävä kulutuspintasekoitus antavat renkaalle kiitettävän kestävyyden myös raskaammissa autoissa. Kattava kokovalikoima on suunnattu kevytkuorma-autoihin, suurimpiin katumaastureihin sekä pick-up -tyyppisiin autoihin.
 
Lisätietoja Nokian Hakka Z SUV -kesärenkaasta:
https://www.nokianrenkaat.fi/kesarenkaat
 
Kuvia: www.nokiantyres.com/NokianHakkaZSUV
 
Lisätietoja Nokian Hakka SUV -kesärenkaasta:
https://www.nokianrenkaat.fi/kesarenkaat
 
Kuvia: www.nokiantyres.com/NokianHakkaSUV
 
Lisätietoja Nokian Rotiiva -kesärenkaasta:
https://www.nokianrenkaat.fi/kesarenkaat
 
Kuvia: www.nokiantyres.com/RotiivaAT
 

Patentoitua turvallisuutta ja käyttömukavuutta

 
Nokian Renkaiden patentoima uransyvyysmittari (DSI – Driving Safety Indicator) on kaikissa Nokian Hakka kesärenkaissa. Vesiliirtovaroittimen pisarasymboli häviää neljän millimetrin jälkeen ja muistuttaa kasvaneesta vesiliirtoriskistä.
 

Hakka-turva ja sen tiepalvelu antavat lisäturvaa

 
Nokian Renkaiden ainutlaatuiseen Hakka-konseptiin kuuluvat myös Hakka-turva ja Hakka-turvan tiepalvelu, jotka tuovat lisää mielenrauhaa pohjoisen teille. Jos asianmukaisesti käytetty ja oikein asennettu rengas rikkoutuu normaalikäytössä tapaturmaisesti korjauskelvottomaksi, kuluttaja saa vioittuneen renkaan tilalle uuden vastaavan tuotteen veloituksetta. Hakka-turva on voimassa neljän millimetrin uransyvyyteen saakka, enintään yhden vuoden renkaan ostohetkestä. Hakka-turvan tiepalvelu varmistaa, että pääset perille pahimpanakin mahdollisena päivänä. Jos rengas rikkoutuu tienpäällä, soitto riittää ja tiepalvelu saapuu avuksi.
 
Hakka-turva: www.hakkaturva.fi
 
Lisätietoja:
www.nokianrenkaat.fi
 
Nokian Renkaat Oyj,
Teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri, puh. +358 10 401 7621
matti.morri(at)nokiantyres.com
 
www.facebook.com/nokianrenkaatsuomi  www.youtube.com/NokianTyresCom