Nokian Renkaiden kannanotto Aamulehden artikkeliin 5.10.2016

Suomalaiselle kuluttajalle suunnatut Nokian Tyres Hakka -kesärenkaat on kehitetty toimimaan erityisesti pohjoisen kesässä

Ostaessaan Nokian Renkaiden Nokian Tyres Hakka -kesärenkaan suomalainen kuluttaja on aina saanut nimenomaan pohjoisen olosuhteisiin ensisijaisesti suunnitellun, testatun ja valmistetun kesärenkaan, jonka ominaisuudet sopivat erityisesti vaihteleville kesäkeleille ja karkeille teille. Nokian Tyres Hakka -renkaiden mukana autoilija saa lisäksi ainutlaatuisen Hakka-turvan rengasrikon varalle.

Vaikka artikkelissa muuta väitetään, katsomme että emme ole johtaneet kuluttajaa harhaan. Nokian Tyres Hakka -kesärenkaiden pintamallit, rakenneratkaisut ja kulutuspintasekoitukset on täsmätty suoriutumaan turvallisesti pohjoisen kesän keli- ja tieolosuhteista. Lisäksi yksi tärkeimmistä onnistumisen mittareista ovat olleet tyytyväiset suomalaiset kuluttajat, joiden mielestä Nokian Tyres Hakka -kesärenkaat toimivat oivallisesti Suomen kesässä ja suorituskyky on vähintäänkin samalla tasolla myös kilpailijoiden kanssa. Kuluttajan kannalta on oleellisinta, että hän saa omaan tarpeeseensa soveltuvan tuotteen.

Olemme maailman ainoa rengasvalmistaja, joka keskittyy pohjoisiin oloihin. Käytämme jatkossakin kaiken tietotaitomme helpottaaksemme ja edistääksemme suomalaisten turvallista liikkumista vaihtelevissa ja vaativissa kesäolosuhteissamme.

Tuoteominaisuudet rakentuvat monista eri tekijöistä

Moderni kesärengas on huipputekninen tuote. Artikkelissa vahvasti esiin tuotu kulutuspinnan kumisekoitus ja siihen liittyvät ns. ”kumireseptit” ovat vain yksi tuoteominaisuuksiin vaikuttava tekijä. Renkaan muilla rakenneosilla, materiaaleilla sekä pintakuviolla on myös merkittävä vaikutus käyttöominaisuuksiin.

Nokian Renkaiden ja kilpailijoiden kesärenkaiden tuoteperheissä on tyypillisesti jopa yli 40 rengaskokoa – tuoterakenteet ja kumisekoitukset voivat vaihdella rengaskokojen välillä. Lisäksi saman tuoteperheen sisällä voi olla useita eri pintasekoitusreseptejä. Samaa pintasekoitusreseptiä voidaan myös käyttää toisen tuoteperheen samassa koossa tai eri koossa, mikäli se testeissä on osoittautunut toimivimmaksi ratkaisuksi. Monissa eri tuotteissa voidaan hyödyntää samaa pintakomponenttia, mutta se ei vielä tee koko renkaasta samaa, kuten artikkelissa väitetään. Teollisessa valmistuksessa käytetään eri tuotteissa tyypillisesti yhteisiä rakenneosia. Tällainen toimintamalli on yleistä mm. eri automerkkien välillä.

Pohjoisessa myytävästä kesärengasmallistosta räätälöidään Keski-Euroopan tuotteet

Nokian Renkaiden eri puolilla maailmaa myytävien kesärenkaiden kehitystyö lähtee aina liikkeelle yrityksen kotikentältä pohjoisista olosuhteista. Kuten verkkosivuillammekin (www.nokianrenkaat.fi/nokian-kesarengaserot/) kerromme, olemme toimittaneet samalla kumiseoksella tehtyjä renkaita aiemmin myös keski-eurooppalaisille kuluttajille, mikäli tuote on myös sinne soveltunut. Aiemmin eri tuoteryhmissä ja joissakin koissa on voitu jonkin aikaa käyttää samaa kulutuspinnan kumisekoitusta, jos pohjoismainen ratkaisu on osoittautunut toimivaksi myös Keski-Euroopan olosuhteissa.

Keski-Eurooppa on meille kesärengasalueena Pohjoismaita uudempi. Mitä enemmän olemme tehneet myyntiä myös Keski-Euroopan alueelle, sitä enemmän olemme tutkineet paikallisia olosuhteita ja testanneet sekä kehittäneet omia tuotteitamme vuosien aikana. Tänä päivänä jokaisessa Keski-Eurooppaan valmistetussa Nokian Renkaiden kesärenkaassa on esimerkiksi erilainen kulutuspinnan kumisekoitus kuin Nokian Tyres Hakka -renkaissa. Tavoitteena on koko ajan kehittää ja valmistaa eri markkinoiden eri kuluttajien toiveita parhaiten vastaavat tuotteet, ja saada sitä kautta myös kilpailuetua.

Hinta määräytyy markkinoilla

Renkaat ostetaan vertaamalla hintoja vastaaviin kilpailijoiden tuotteisiin, testituloksiin ja omiin ajokokemuksiin. Renkaiden hinnat määräytyvät markkinoilla eli noudattavat markkinoiden yleistä hintatasoa. Tämä hintataso on tyypillisesti Pohjoismaissa korkeampi sekä Nokian Renkailla että muilla premium-valmistajilla kuin esimerkiksi Keski-Euroopassa. Niilläkin kilpailijoilla, joilla on täysin sama tuote molemmille markkinoille, on selviä hintaeroja Pohjois-Euroopan ja Keski-Euroopan välillä. Yleisellä tasolla tämän voi havaita vaikka käymällä ruokakaupassa Saksassa ja Suomessa.

Keski-Euroopan kesärenkaat eivät mukana Pohjoismaiden myyntivalikoimassa

Artikkelissa vahvasti esiin nostettu Nokian Renkaiden kuluttajamarkkinointi- ja viestintä Suomessa ja Pohjoismaissa on keskittynyt kertomaan Nokian Tyres Hakka -kesärengasmalliston ominaisuuksista. Keski-Eurooppaan suunnatut kesärengastuotteet eivät ole lainkaan Nokian Renkaiden Pohjoismaiden myyntivalikoimissa. Niistä ei myöskään ole tehty mitään markkinointimateriaalia Pohjoismaihin eikä niitä esitellä pohjoismaisilla verkkosivuilla.

Päivitämme verkkosivujamme koko ajan vastaamaan paremmin kuluttajia kiinnostaviin aiheisiin ja tuoteperheissä tapahtuvia muutoksia. Kesärenkaita koskevat suomenkieliset verkkosivut on edellisen kerran muokattu keväällä 2016 osana normaalia päivitysprosessia.

Kuluttajia arveluttaviin kysymyksiin pyrimme aina vastaamaan selventävästi ja johdonmukaisesti. Vuosikertomuksissa kerromme lyhyesti kyseisen vuoden aikana eri markkinoille lanseeratuista tuotteista.