6.10.2016

Nokian TYRES Hakka -kesärenkaat toimivat luotettavasti pohjoisen kesässä (FAQ)

Meillä Nokian Renkailla elinehto on erikoistuminen. Olemme pieni yritys isojen rengasvalmistajien joukossa, ja siksi työmme lähtökohta ja menestyksen salaisuus on aina ollut omien vahvuuksiemme jalostaminen. Maailman pohjoisimpana rengasvalmistajana olemme ainoa yritys, joka suunnittelee myös kesärenkaansa aina ensin pohjoismaiseen kesään - eli tänne meidän keli- ja tieolosuhteisiimme.

Me osaamme ja haluamme tehdä juuri meidän oloihimme turvalliset renkaat. Kun kesärengas kestää pohjoisen karkean uraiset tiet ja toimii moitteetta kevään viileydessä, keskikesän kuumuudessa ja syksyn rankkasateissa, on rengas niin hyvä, että sen pohjalta voi räätälöidä tuotteita myös muiden markkinoiden vaatimuksiin. 

Miten voin olla varma, että olen hankkinut juuri Suomen olosuhteisiin sopivat renkaat? 
Nokian Tyres Hakka -kesärenkaiden pintamallit, rakenneratkaisut ja kulutuspintasekoitukset on täsmätty suoriutumaan turvallisesti pohjoisen kesän keli- ja tieolosuhteista. Nokian Tyres Hakka-renkaiden mukana autoilija saa lisäksi ainutlaatuisen Hakka-turvan rengasrikon varalle.

Mistä renkaan ominaisuudet koostuvat?
Rengas on huipputeknologinen tuote, jonka ominaisuuksiin vaikuttavat monet yksityiskohdat niin pintamallissa, kumiseoksissa kuin monipuolisessa rakenteessakin. Valmis rengas koostuu yli sadasta komponentista ja raaka-aineesta, ja pienetkin muutokset rakenneratkaisuissa, kumisekoituksissa ja pintakuvioinnissa muuttavat renkaan ominaisuuksia. Kulutuspinnan kumisekoitus ja siihen liittyvät ns. ”kumireseptit” ovat vain yksi tuoteominaisuuksiin vaikuttava tekijä. Renkaan muilla rakenneosilla, materiaaleilla sekä pintakuviolla on myös merkittävä vaikutus käyttöominaisuuksiin.

Miksi eri tuoteryhmissä on voitu käyttää samaa pintasekoitusta? 
Nokian Renkaiden kesärenkaiden kehitystyö lähtee liikkeelle yrityksen kotikentältä pohjoisista olosuhteista. Eri tuoteryhmissä ja joissakin koissa on aikaisemmin voitu jonkin aikaa käyttää samaa kulutuspinnan kumisekoitusta, jos pohjoismainen ratkaisu on osoittautunut toimivaksi myös Keski-Euroopan olosuhteissa.

Sama rengasseos ei tarkoita identtistä tuotetta. Renkaan pintakuvio ja rakenne vaikuttavat renkaan ominaisuuksiin paljon. Samalla reseptillä tehdystä rengasseoksesta voidaan tehdä ominaisuuksiltaan erilaisia renkaita.

Yhdestä rengasmallista tehdään useimmiten kymmeniä kokoja, ja jokainen koko on oma tuotteensa. Tekniset yksityiskohdat voivat vaihdella myös rengaskokojen välillä, jotta koon muutokset eivät vaikuta huonontavasti tuoteominaisuuksiin, vaan jokainen koko on optimoitu huipputuotteeksi. Joskus taas on ollut teknisesti ja käytännön ajokokein todennetusti perusteltua käyttää samoja ratkaisuja eri markkinoiden tuotteiden tietyissä koissa.

Miksi Keski-Euroopan kesärenkaat eivät ole mukana Pohjoismaiden myyntivalikoimassa?
Keski-Eurooppa on meille kesärengasalueena Pohjoismaita uudempi ja Pohjoisessa myytävästä kesärengasmallistosta räätälöidään Keski-Euroopan tuotteet. Tänä päivänä jokaisessa Keski-Eurooppaan valmistetussa Nokian Renkaiden kesärenkaassa on esimerkiksi erilainen kulutuspinnan kumisekoitus kuin Nokian Tyres Hakka -renkaissa. Kulutuspintaseokset eriytettiin kokonaan vuonna 2014.

Venäjän rengasmarkkinoiden romahdettua viime vuosina, olemme suunnanneet katseemme alueille, joilta korvaavaa liiketoimintaa ja kasvua haetaan. Panostus Keski-Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan tarkoittaa sitä, että jo useamman vuoden ajan olemme jo kehittäneet myös tuotteita, joiden kehitys lähtee itsenäisesti kyseisten markkinoiden erityispiirteistä.

Tavoitteenamme on jatkuvasti kehittää ja valmistaa eri markkinoille ja erilaisten kuluttajien tarpeisiin parhaiten vastaavat tuotteet.

Miksi Pohjoismaissa ja Keski-Euroopassa myytävillä tuotteilla on eri hinnoittelu? 
Renkaat ostetaan vertaamalla hintoja vastaaviin kilpailijoiden tuotteisiin, testituloksiin ja omiin ajokokemuksiin. Renkaiden hinnat määräytyvät markkinoilla eli noudattavat markkinoiden yleistä hintatasoa, eikä Nokian Renkailla ei ole mitään mahdollisuuksia vaikuttaa keskieurooppalaisten vähittäismyyjien hinnoitteluun. Hintataso on tyypillisesti Pohjoismaissa korkeampi sekä Nokian Renkailla että muilla premium-valmistajilla kuin esimerkiksi Keski-Euroopassa.

Ovatko kuluttajat ostaneet Nokian Renkaiden kesärenkaita oikean tuoteinformaation pohjalta? 
Nokian Renkaat on myynyt Suomessa ainoastaan Pohjoismaiden olosuhteisiin suunniteltuja ja valmistettuja renkaita. Nokian Renkaiden kuluttajamarkkinointi- ja viestintä Suomessa ja Pohjoismaissa on keskittynyt kertomaan Nokian Tyres Hakka -kesärengasmalliston ominaisuuksista. Keski-Eurooppaan suunnatut kesärengastuotteet eivät ole lainkaan Nokian Renkaiden Pohjoismaiden myyntivalikoimissa. Niistä ei myöskään ole tehty markkinointimateriaalia Pohjoismaihin eikä niitä esitellä pohjoismaisilla verkkosivuilla.

Suomessa on myyty ainoastaan Pohjoismaiden olosuhteisiin suunniteltuja ja valmistettuja renkaita:
www.hs.fi/talous/a1475726100859

Kilpailu- ja kuluttajavirasto: Nokian Renkaiden markkinointi ei ollut sopimatonta:
www.ksml.fi/talous/Kilpailu-ja-kuluttajavirasto-Nokian-Renkaiden-markkinointi-ei-ollut-sopimatonta/850546

Nokian Renkaiden markkinoinnista kohu – nyt puhuu valmistaja:
www.mtv.fi/lifestyle/autot/artikkeli/nokian-renkaiden-markkinoinnista-kohu-nyt-puhuu-valmistaja/6107104